TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Otomatik Saatte Sapma Değeri Seiko 5 Sports SNZG11J1

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Otomatik Saatte Sapma Değeri Seiko 5 Sports SNZG11J1

Mesaj Sinanist » 09 Şub 2014, 00:57

Değerli uzman dostlar, benim ilk defa otomatik bir saatim oldu. Seiko SNZG11J1.

Saatime geçtiğimiz salı günü kavuştum. O gün sabah evdeki dijital saatime göre ayarladım... Saniye olarak 60' da ayarlamıştım.

Yeni seiko ile bir çok aktivite yaptım ve kullandım. Bu akşam cumartesi akşamı. Hemen hemen 5-6 gün geçti. Dijital saat ile kolumdaki saati karşılaştırınca sapmanın 0 olduğunu görüyorum. Sizler gibi 5 saniye 3 saniye diyemiyorum. Nasıl gözlemlendiğinide bilemem ama saniye 60, dijital saatte 60... Gözlerime inanamadım. Saati günde 18 saate yakın koluma taktım... Kayışları açık alt tabla aşağıya gelir şekilde geceleri bıraktım.

İlk kullanımda zemberek için durdurmak gerekirmiş. Kullanmadan bitirmek... Bu olay sizce bu satte gerekir mi? Yoksa bu saatin huyu budur elleme mi dersiniz?

Çok kafama takıldı... Ben saati kullana kullana düzelteceğim sanıyordum.

İlk kullanım günlerim... Bu değeri koruyabilir miyim?

Saygılar.......
Kullanıcı avatarı
Sinanist

Re: Otomatik Saatte Sapma Değeri Seiko 5 Sports SNZG11J1

Mesaj Triton » 11 Şub 2014, 14:01

Sinanist, bu değer Seiko 5 için biraz abartılı olsa da, Seiko larda kullanılan hesaplı mekanizmalar iyi zaman tutuyor.

Ancak mesele ne kadar süre ile bu durumu koruyacağı. Çünkü Seiko nun "hesaplı" mekanizmaları zaman içinde genelde ileri gitmeye eğilimli.

Ayrıca tam ayarı internetten erişeceğiniz GMT sitesine göre yapabilirsiniz. Tabii saatinizde hacking "yani sn durdurma" özelliği varsa bu ayar daha kolay yapılabilir. Bu özellik yoksa dahi GMT ayarında sn sıfırlandığı zaman sizin saatinizin ne kadar ileri ya da geri olduğunu da aynı anda tespit ederek ve bu değere göre hesaplama yaparak da nasıl zaman tuttuğunu kontrol edebilirsiniz.

http://wwp.greenwichmeantime.com/

Tabii burada bir soru da var. Madem bu kadar iyi zaman tutuyor neden daha pahalı saate yönelmeliyim? Bilinen nedenler dışında yüksek segmentteki saatler doğru kullanıldığında bu özelliklerini yıllarca koruyorlar. Ancak Seiko 5 gibi modellerde bunu sağlamak güç.

Saatinizin hassasiyetini korumak istiyorsanız, forumda daha önce yazılmış detaylara dikkat etmek ve özellikle darbeden ve vibrasyondan ve yine manyetik alan gibi aşırı şartlardan korumanız ve gerektiğinde yaptırılacak doğru bakım yeterli olacaktır...
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj Sinanist » 11 Şub 2014, 16:04

Açıklamalarınız için teşekkürler.

Saniyeyi göz kararı almıştım. Hack özelliği yok. Halen bir fark yok. 0 gözlemliyorum.

Darbe ve vibrasyondan korusakta... Manyetizma büyük sorun. Bu şekilde dikkat edeceğim.

Yazları bol bol biziklete binerim. Amortisorsuz modelini almıştım. Bileklerim, elim avuşurdu sarsıntıdan... Demek ki bisiklet sırasında takılmayacak. Acayip vibrasyon yapıyor. Amortisorsüz bisikletler, yol bozukken. Hemde dikey vuruyor. Tablaya. Viteslerden bile acayip sesler çıkardı, saate ne olur kim bilir. Hangi model olsa dahi dağıtır. Pilli casio saatimi bile takmazdım korkudan, saniye fırlar vs. kkorkusundan.

Saygılar, yeniden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Sinanist

Mesaj Miriel » 11 Şub 2014, 16:08

Bu hassaslık ne kadar? Bisiklet sarsıntısından da zarar görür mü ? Ya da manyetizma açısından bakacak olursak bilgisayarın yanında durması falan sıkıntı olur mu ?
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj Sinanist » 11 Şub 2014, 20:12

Sayın Miriel,

Bisikletim amortüsörsüz. Gidona tepemele sarsıntı acayip miktarda oluyor. Casio pilli saatimi bile takamazdım ben korkudan ki... O rotorda dönen demir parşası alt ve üst olarak terse titreşime maruz kalacak..Bence zarar görür. Rotor vidası gevşer, boşluk oluşur...

Saati arka kapağından sürekli yere atmak gibi. Sizce de görmez mi? Bilek düz tak tak tak çukurlara giriyorsunuz.

Futbol oynarken, koşu yaparken yada yüzerken rotor tur atma yönünde oluyor.. Normal konumda ama bisiklette bambaşka...

Yani okey oynarken bileğinizi düz olarak masaya vurun sürekli durum o.

Sitede manyetizma ile alakalı 2 sorun var. Birinin çocuğu çok kısa süreliğine saate buzdolabı süsü yapıştırmış. Zar zor düzeltilebilmiş. Eski haline gelememiş....

Benim işim sürekli bilgisayarda günün çok saati... Sorun olmadı. Manyetizma yok sanırım. Ama ciddi zarar veriyor. Tecrübe etmişler sitede.

Tabi casio pilli saatime mıknatıs tutmadım. Ha ona ne olur bilemem... Muhtemelen manyetizma tüm saatleri erkiliyor. Sadece mekanikler değil.... Tabi mekaniklerin fiyatı tuzlu olduğu için biz daha fazla dert ediyoruz.

Düzeltme: Manyetizmada hassaslık= Ufak bir demir parçasını çekecek kadar (minik vida vs.) manyetik alan bence saati bozar.

Saygılar.
En son Sinanist tarafından 11 Şub 2014, 22:02 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Sinanist

Mesaj bengisaat » 11 Şub 2014, 22:00

Manyetizmadan etkilendiğini saatin aşırı ileri gitmesinden anlarsınız.Hatta ,ileri gitmeyle birlikte saatte durmada görülebilir.
Mekanik saatlerin pandülleri çelik olduğu için aslında mıknatıslanmadan etkilenen ilk parçadır ve diğer parçalarda bu etki çok belirsizdir ancak pandül etkilendiğinde bunu hemen farkedersiniz.

Sarsıntıdan etkilenmeye gelince bundan hemen bütün parçalar etkilenir , iyi haber ise Seikoların sarsıntıya karşı oldukça dirençli olması.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj Sinanist » 12 Şub 2014, 22:28

bengisaat yazdı:Manyetizmadan etkilendiğini saatin aşırı ileri gitmesinden anlarsınız.Hatta ,ileri gitmeyle birlikte saatte durmada görülebilir.
Mekanik saatlerin pandülleri çelik olduğu için aslında mıknatıslanmadan etkilenen ilk parçadır ve diğer parçalarda bu etki çok belirsizdir ancak pandül etkilendiğinde bunu hemen farkedersiniz.

Sarsıntıdan etkilenmeye gelince bundan hemen bütün parçalar etkilenir , iyi haber ise Seikoların sarsıntıya karşı oldukça dirençli olması.

Hocam okudukça okudukça neler neler öğreniyor insan....Şimdiki aklım olsa antimayetik alırdım....

Sarsıntı konusuna Seikolarda açıklık getirdiğiniz için teşekkürler... Manyetizmadan olduğumca uzak duracağım.

Saygılar.
Kullanıcı avatarı
Sinanist

Mesaj Miriel » 12 Şub 2014, 22:30

Sinanist ve Bengisaat değerli bilgiler için teşekkür ederim. :champ:
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 60 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners