TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Raketa Copernicus Mekanizma Problem Bilgi ve Öneri

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Raketa Copernicus Mekanizma Problem Bilgi ve Öneri

Mesaj berkayvuran » 27 Tem 2014, 17:53

İlgili konuyu farklı bir alana da açtım lakin burada da bulunmasının uygun olduğuna kanaat getirdim.
Merhabalar, herkese iyi forumlar; aranıza yeni katılmış bulunmaktayım.

İsmim Berkay, Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisiyim, Ankara'da ikâmet etmekteyim.

Sualime gelince:

Büyük heveslerle eBay üzerinden Raketa Copernic kol saati aldım. Hayatım boyunca hiç kurmalı saat kullanmadığım için kurma pinini ilk başta aşağı çevirdim, baktım olmuyor tamamen yukarıya çevirdim. Saati kurdum. Velhasıl kelam, saatin dakika ve saat ibresinde bir uyuşmazlık olduğunu fark ettim. Saatin dakika ibresi, olması gereken yerden 25 dakika kadar ileride duruyor. Yani, akrep ve yelkovanın saat 00.00'ı gösterirken hiçbir zaman üst üste gelmesi mümkün olmuyor(Fotoğrafta bunu gösterdim)

Resim

Ciddi bir problem midir? eBay'de ürünün fotoğraflarına baktım böyle bir problem gözükmüyor, dakika ve saat olması gereken yerde duruyor.

Eğer ciddi bir problemse, Ankara'da kimden yardım alabilirim. Değilse, ne yapmam lazım? Ayrıca saati ne sıklıkla ne kadar kurmam lazım?

Ve, fotoğrafta da kısmen gözüken kılcal bir çizik var, saat 11 göstergesini hemen hemen kesen vaziyette. Bunun için yapabileceğim bir şey var mı?

Saygılarımla.

Berkay VURAN
Kullanıcı avatarı
berkayvuran

Re: Raketa Copernicus Mekanizma Problem Bilgi ve Öneri

Mesaj mermertaş » 27 Tem 2014, 22:17

Kılcal çiziği goremedim.Ancak camda ise bu saatlerde akrilik cam var. CapeCod, Polywatch gibi petrol bazlı aşındırıcı cilalarla çizik kolayca gider.

Velakin kasalar krom kaplama pirinctir.Kopernikte boya vardır ustune.Bu cilaları ısrarla uygularsanız boya kalkar parlak krom çıkar.Yine üstelerseniz sapsarı pirinç çıkar.Kasa ciziklerini ellemeyin o yuzden.

Saat-dakika uyuşmazlığı dislilerin ayarında sorun var demek. Bu yaşta bir mekanizma illa bakım görmüştür, yapan kişi geri montelemeyi özensiz yaptıysa böyle olabilir. Ciddi bir sorun olmasa da saatin fonksiyonunu ciddi bozuyor bence duzeltilmesi gerekir
Kullanıcı avatarı
mermertaş

Re: Raketa Copernicus Mekanizma Problem Bilgi ve Öneri

Mesaj cortebertt » 28 Tem 2014, 01:39

Akrep yelkovan çıkarılıp tekrar olması gerektiği gibi takılması lazım basit bir işlem fakat yine de saati inceleyip karar vermekte fayda var.
Kullanıcı avatarı
cortebertt

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 66 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners