TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Crown Tipleri

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Rolex Crown Tipleri

Mesaj Stingray » 29 Eyl 2015, 11:01

Sanırım genel olarak bilinen bir konu,ancak QP Magazine'nin son sayisinda okuyunca,paylasmanin faydali olabilecegini dusundum.
Rolex'in Hans Wilsdorf tarafindan 1926"da patenti alinan tepesi.yaklasik 10 parcadan olusuyor ve bir denizalti kapagi gibi hermetik ( hava sizdirmaz ) olarak kapanarak kasaya vidalaniyor,ayıca emniyeti artirmak icin iki veya üç mühürlü bolge kullaniliyor.Bu ayni zamanda dunyaninda ilk su gecirmez tepesi.

Resim

Resim

Ancak bu tepelerin bir baska islevi daha var,uzerindeki noktalarin sayisi ve buyukluguyle bilegimize taktigimiz Rolex'in hangi metalden yapildigini ve conta ile muhurlenmis bolgelerin iki adetmi yoksa uc adetmi oldugunu belirtmek.

Resim
Kullanıcı avatarı
Stingray

Re: Rolex Crown Tipleri

Mesaj MelihGS » 29 Eyl 2015, 12:17

Geçen Watchuseek'de bir konuda denk geldim. Bütün bu kompleksitesine rağmen vida tam kapalı olduğunda tepeyi tacın üst kısmı yukarı gelecek şekilde denk getiremiyorlar.

Rolex sahipleri bir deneyip yazabilir mi?

Teşekkürler,
Kullanıcı avatarı
MelihGS

Mesaj MertYe » 29 Eyl 2015, 13:58

MelihGS yazdı:Geçen Watchuseek'de bir konuda denk geldim. Bütün bu kompleksitesine rağmen vida tam kapalı olduğunda tepeyi tacın üst kısmı yukarı gelecek şekilde denk getiremiyorlar.

Teşekkürler,

Bence ondan önce kullanıcıların şikayet ettiği bezelin 12'yi tam olarak tutmamasını çözmeleri lazım. Kullanmadığım için yorum yapamayacağım fakat bu sıkıntıdan söz edenler mevcut.
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj raven » 29 Eyl 2015, 14:06

MertYe yazdı:
MelihGS yazdı:Geçen Watchuseek'de bir konuda denk geldim. Bütün bu kompleksitesine rağmen vida tam kapalı olduğunda tepeyi tacın üst kısmı yukarı gelecek şekilde denk getiremiyorlar.

Teşekkürler,

Bence ondan önce kullanıcıların şikayet ettiği bezelin 12'yi tam olarak tutmamasını çözmeleri lazım. Kullanmadığım için yorum yapamayacağım fakat bu sıkıntıdan söz edenler mevcut.

12 yi tutturamama sorunu nedense ucuz saatlerde sık rastlanmıyor :?
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj Clk » 29 Eyl 2015, 14:17

Amcamin enistesinin kayninin cocugunun dügününde arkadasimin arkadasina esinin teyzesinin kayincosunun Rolex'inin bezelinin 12 pozisyonunu tutmadigini göstermisler :lol:

Yapmayin etmeyin arkadaslar. Milletin gazina gelmeyin. Kendi gördügünüzü kendi tecrübelerinizi paylasin. Bezel'de problem varsa neden servise götürmüyorsun diye sorarlar adama. Sonucta binlerce Lira verip aldigin saati defolu sekilde kabul etmezsin degil mi? :roll:

Biz burada neler gördük "vitrinde ki Rolex'in tepesi" elinde kalanlardan tut, saat yönünün tersine calisan Rolex'e kadar :lol:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Stingray » 29 Eyl 2015, 14:27

Tac'ın altındaki işaretlerin anlamlarının bilinmesi için açmıştım konuyu aslında..
Kullanıcı avatarı
Stingray

Mesaj Baran » 29 Eyl 2015, 15:17

12 yi tutmayan Rolexler gördüm,ilk Deepsea minde tutmuyordu mesela.Sebebini bilmiyorum ama nazarlık iyidir :)
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj hozburun » 29 Eyl 2015, 15:35

Stingray yazdı:Tac'ın altındaki işaretlerin anlamlarının bilinmesi için açmıştım konuyu aslında..

Bilgiler için teşekkürler, hiç birini daha önce okumamış ya da duymamıştım :champ:
Kullanıcı avatarı
hozburun

Sonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 49 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners