1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Duvar Saati Mekanizmaları?

MesajGönderilme zamanı: 22 May 2010, 12:55
AleXrunaway
Merhabalar,
Benim bir duvar saati yapma projem var. Hobi olarak ilgileniyorum. Ahşap aksamlı ve kişiye özel çalışmalar, tasarımlar içeren bir saat. Yelkovan, akrep ve saniye parçalarını da ahşaptan yapmayı düşünüyorum.

Resim Resim

Resim Resim

Yukarıda görünen benzer tasarım ve biçimlerde ahşaptan yapacağım saatlerim, bilinen standart duvar saatlerinden biraz daha ağır ve büyük boylarda olacak. Bu sebeple, standart saat mekanizmaları ile bu parçaları döndüremiyor hatta mekanizmaya monte edemiyorum. En azından şöyle söyleyebilirim ki, piyasada 1-3 TL ye satılan mekanizmalarla bu iş olmayacak ve gerek kalite beklentisini karşılamayan sistemler. Kaldıki henüz pil takılırken bile elde kalan sistemler. Acaba bu tür sistemde yapılacak saatler için nasıl bir mekanizma önerirsiniz ve mümkünse Türkiye sınırları içinde hangi firmalardan nasıl temin edilebilir.

Re: Duvar Saati Mekanizmaları?

MesajGönderilme zamanı: 22 May 2010, 19:22
Clk
Hicbir fikrim yok ama Pendulum ile calisan sistemler belki daha güclü olabilir!!! Modern60 belki bir fikir verebilir.

Re: Duvar Saati Mekanizmaları?

MesajGönderilme zamanı: 23 May 2010, 04:27
Bond
Böyle farklı tasarımlar yapan bir üyemiz vardı daha önce TV'de bazı programlarada konu olmuştu. Bu tarz farklı bir çok saat üretmişti diye hatırlıyorum belki fikir alabilirsiniz. Konu linkte: :arrow: viewtopic.php?f=50&t=2101

Duvar Saati Mekanızmaları?

MesajGönderilme zamanı: 31 May 2010, 21:27
umtersz
Selamlar arkadaşlar bende duvar saati üretimi yapacağim. Fakat saat mekanızmaları ariyorum, yardımcı olabilecek birileri olursa cok sevinirim. Şimdiden teşekkürler

Re: Duvar Saati Mekanizmaları?

MesajGönderilme zamanı: 01 Haz 2010, 09:59
AleXrunaway
İlgi ve alakanız için teşekkür ederim. Henüz istediği kalitede mekanizmalar bulamadım maalesef. Kayış ve pilden ziyade pek bir yedek parça piyasamızın olmayışı kötü bir durum. Aramalarım halen devam etmekte. Yurt dışında çok güzel mekanizma ve parçalar bulunmakta, ancak bu işi hobi amaçlı yapan biri olarak oralardan bunları getirtmek fevkalade zor bir olay benim için.

Sayın 'umtersz' belki aradığınız mekanizmaları
http://www.aypas.com.tr/urunler.asp?isl ... r&KatID=26
adresinden temin edebilirsiniz.

Re: Duvar Saati Mekanizmaları?

MesajGönderilme zamanı: 05 Ara 2014, 13:01
zk06
merhabalar,

konu eskimiş ama bu süre içinde belki çözüm de bulunmuştur.
hobi olarak ahşap duvar saatleri yapıyorum. ancak bulabildiğim mekanizmalar öyle kalitesiz ki saatleri de değersizleştiriyorlar.
istanbul'da bulabileceğim kaliteli mekanizmalar var mı bildiğiniz?
özellikle değişik görüntüde ve plastik olmayan akrep-yelkovan içerenler.
şimdiden teşekkürler.