SM-J610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Derinlemesine bi bilgiye bende ulaşamadım.universite kütüphanesine bile gittim ama yok.1929 yılında kurulduğu biri isviçrede biri turkiyede yaşayan iki kardeşin ohannes ve kework nacar kardeslerin.turkiyede istanbulda yasayan kework nacarin turkiye pazarına bu saatleri sokmasiyla başlıyor.mekanizmalar isvicreden geldikten sonra kadranlar ve arka fond acier inoxable çelik arka kapaklarin burada takildigi yani kadranlar ve arka kapak öğrenebildigim kadarıyla burada yapılıyormuş.korayyalnizlar yazdı:Mekanizmaların ötesinde geçmişte Hislon'un marka tarihini öğrenmek istemiş fakat çok yüzeysel bilgiler hariç bir şeye ulaşamamıştım. Elinizde varsa onu da bekleriz...
Çok teşekkür ederim Serkan Bey.benim mekanizmalarda ne hislon ne nacar ne de unitas baski var.17jewels ve swiss yaziyor sadece.sonra eta unitas diye geçmeye başladı.zannedersem o zamanın fabrikası şimdinin atölyesi gibi bir kurumda üretiliyordu.ama benim kullandığım nacarin sapması günde artı eksi 5 saniye 65 yılın üzerinde bir saat.MrPandül yazdı:o zamanlar zaten üretim aşamasında neredeyse çoğu marka birbirinden ürün ve parça tedarik ediyor o yüzden dönem saatlerinde kullanılan kadranlar, mekanizmalar vs aynı veya birbirine çok yakın tasarımlar . şu anda da ona benzer işbirlikleri var tabi.
ülkemizde çok fazla bulunan bu markalar için kaynak bulup paylaşmak çok güzel bir düşünce. Elinize sağlık
Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 57 misafir
|