TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

21 Taş Saatin Neresinde Bulunuyor

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

21 Taş Saatin Neresinde Bulunuyor

Mesaj zamantahtası » 01 Tem 2012, 10:25

Merhaba sevgili arkadaşlar. Miyota 8n24 iskelet mekanizmalı, essence marka bir saatim var. Otomatik saatlerin rotorlarında kalibre adı, taş sayısı vb. Özellikler yazar aslında ama benim saatimin rotorunda yazmıyor. Hatta bazı miyotalarda, tulumba yayının çarkında da yazar. Bu da ayrı bir sorum olacak sizlere. Neden benim saatimde yok sizce? Çin malı ya da taklit olduğunu mu gösteriyor? Asıl soruya gelecek olursak; sözünü ettiğim miyota mekanizması 21 taşlı. Ama saate önden bakınca 9 tane taş var. Bir o kadar da arkadan bakınca var. Ve bunlar aslında aynı taşlar. Ön taraftaki bir ucu, arka taraftaki diğer ucu... Şimdi bu durumda; 21 tane taş nerede saklanmış oluyor? Hep merak ettiğim bir sorudur. Yanıtlarınız için teşekkürler. (umarım yanlış başlıkta sormadım :) )
Bozuk bir saat, ne kadar zamanda kaç kez doğruyu gösterir?
Kullanıcı avatarı
zamantahtası

Re: 21 taş bu saatin neresinde?

Mesaj asymptote » 01 Tem 2012, 10:59

Bence yanlış bölümde açtınız konuyu ;) TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler bölümü bu konu başlığı için daha uygun olurdu :thumbup: Sorunuza gelince; sizin için çok elzemse 21 taş sayısını bulabilirim, şöyle ki:

9+9+2*+1**=21..
*pallet fork jewels
**balans çarkı üzerindeki impulse jewel
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Re: 21 Taş Saatin Neresinde Bulunuyor?

Mesaj zamantahtası » 01 Tem 2012, 11:39

İlginiz ve açıklamanız için teşekkür ederim. Yanlış yerde konu açtığım için de özür dilerim :) anladığım kadarıyla bu 9 taş tek bir mil olarak görev yapsa da öndeki ve arkadaki uçları ayrı sayılıyor. Ancak bir ekleme yapmak isterim ki; çelik çarkı tutup bırakan kıskaçların ucundaki taşları ve balans yayının ortasındaki taşı da eklemiştim bu 9 tane taşın içine, onlarla birlikte 9 tane saydım yani :) çok elzem değil elbette ama, merak işte. :) bilgilendirmeniz için tekrar teşekkür ederim :champ:
Kullanıcı avatarı
zamantahtası

Mesaj zamantahtası » 11 Tem 2012, 13:49

Arkadaşlar, cidden nerde bu 21 taş? :) gerçekten sayıyorum ve o kadar taş mümkün değil çıkmıyor. Yani bir saatin en önde gelen özelliklerinden olmasına rağmen dedikleri sayıya ulaşamamak beni hırslandırdı :)
Kullanıcı avatarı
zamantahtası

Mesaj drk » 11 Tem 2012, 14:27

Zamantahtası, bir saat ustasına gidin, mekanizmayı parçalarına ayırmasını isteyin ve taşları tek tek sayın ;)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj zamantahtası » 11 Tem 2012, 14:45

Drk kızdı galiba biraz :) açıklama yapacak biri vardır diye umarak sormuştum. Her sorumuz için bir saat ustasına gitsek işimiz zorlaşır :) :champ: şaka yapıyorum tabi ki :)
Kullanıcı avatarı
zamantahtası

Mesaj drk » 11 Tem 2012, 14:53

Yok efendim, ne kızması, hiç olur mu öyle şey ;) Bazı taşlar görünmüyor mekanizmadaki plakalardan dolayı, tek çare açıp bakmak bunun için demiştim :) Birde taş sayımında bazı kurallar var. Mesela AP'nin 3120 mekanizması normalde 45 taşlı olmasına rağmen üzerinde 40 taşlı yazıyor.

Mesela bu kendi çektiğim bir fotoğraf, görünürde 7 taş var, diğer tarafta da bir o kadar var desek 14 eder ama mekanizma 21 taşlı, göremediğimiz yerlerdeler :)

Resim
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj asymptote » 11 Tem 2012, 14:54

zamantahtası Drk'un söylediğinin dışında bir seçenek var mı sence? Kaç kişinin elinde Miyota 8n24 iskelet mekanizma var da bakıp inceleyecek sana bilgi verecek? Ayrıca bir fotoğrafını dahi koymamışsın mekanizmanın.. :D ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Sonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 17 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners