sizin saatiniz ilk çalışma heyecanıyla yerinde duramamış demek kibizigi yazdı:benım tissot prs 516 otomatik saatimde de durum aynı bahsettiğiniz gibi.hatta ilk aldığımda yanlış hatırlamıyorsam 19 tur kurma kolunu çevirrip öyle kurmuştum bir saat sonra 5 dakika ileri gitmişti çok şaşırmıştım şimdi sapma dğeri sıfır a yakın
bengisaat yazdı:Güç rezervi maximumda (zmberek tam kurulu iken) balansın salınımı daha yüksektir,dolayısı ile ufak tefek farklılık nprmaldir.Ayrıca otomatik saatlerde genellikle tam rezerve ulaşması çok nadir olduğundan daha bariz olmuş.
Bunu anlamak için kurmalı saatinz varsa kurma sonuna geldiğinde kurmak istermiş gibi fazla zorlamadan kurma koluna yüklenirseniz balansın sanki 4 nala gider gibi ses çıkardığına şahit olursunuz bu ses balansın tam tur atıp arşağının öte taraftan maşaya çarpmasının sesidir ve bu sesi ısrarla dinlemek istediğinizde bir süre sonra saatin sesinin tamamen kesildiğine de şahit olabilirsiniz
Hatta Abba'nın
"Money, money, money
must be funny
in the rich man's world "
Şarkısını da duyar gibi olursunuz
zamantahtası yazdı:sizin saatiniz ilk çalışma heyecanıyla yerinde duramamış demek kibizigi yazdı:benım tissot prs 516 otomatik saatimde de durum aynı bahsettiğiniz gibi.hatta ilk aldığımda yanlış hatırlamıyorsam 19 tur kurma kolunu çevirrip öyle kurmuştum bir saat sonra 5 dakika ileri gitmişti çok şaşırmıştım şimdi sapma dğeri sıfır a yakın1 saatte 5 dakika ileri gitmek... Ben birkaç saniyenin hesabını yaparken sizin dediğiniz, benim anlatmak istediğime çok iyi örnek olmuş. Ama tabi ki Tissot sonuçta. Hepsini hesaplamışlardır. Ve dediğiniz gibi normale dönmüş. Hatta çok iyi bir değere gelmiş.
Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 18 misafir
|