TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tam Rezerv mi Yoksa Düşük Rezerv mi?

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Tam Rezerv mi Yoksa Düşük Rezerv mi?

Mesaj zamantahtası » 09 Tem 2012, 22:27

merhaba sevgili arkadaşlar. saatlerimin arasında, otomatik kurulmanın yanı sıra elle de kurulabilen miyota mekanizmalı bir tane var. 1 yıldır kullanıyorum. saati takacağım zaman kutudan her çıkardığımda mutlaka elle tam rezerv yapıp öyle takardım. bu koşul altında 2 haftalık ölçüm süresi sonunda ortalama günlük değer her defasında +6 saniye sapma olarak gerçekleşiyordu. hatta ilk 3-4 gün için +10 saniye olup, sonraki günlerde "+" sapma gerileyip ortalama 6 saniye olacak şekilde gerçekleşirdi. geçen hafta, kullanma sırası yine bu saatime geldiğinde (4 gün önce) saati kutudan çıkardım ve yalnızca birkaç kez sallayıp koluma taktım. elle kurma yapmadım. bu 4 günlük sürede sapma "0" saniye olarak gerçekleşti. bu duruma çok şaşırdım ve sevindim tabi. ve hemen aklıma şu soru geldi; rezerv miktarı zaman tutmada bu kadar etkili mi? tam rezerv, düşük rezerve göre çarklara daha güçlü baskı uyguladığı için, saatin de daha fazla ileri gitmesine mi neden oluyor? yanıtlar için şimdiden teşekkürler. hoşçakalın.
Bozuk bir saat, ne kadar zamanda kaç kez doğruyu gösterir?
Kullanıcı avatarı
zamantahtası

Re: Tam Rezerv mi Yoksa Düşük Rezerv mi?

Mesaj drk » 09 Tem 2012, 23:35

Evet, rezerv miktarı mekanizma kalitesine bağlı olarak hassasiyeti etkileyebilir. Çok uzun süreli rezerve sahip saatlerde bu durum daha belirgin gözlenir.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj bizigi » 11 Tem 2012, 23:53

benım tissot prs 516 otomatik saatimde de durum aynı bahsettiğiniz gibi.hatta ilk aldığımda yanlış hatırlamıyorsam 19 tur kurma kolunu çevirrip öyle kurmuştum bir saat sonra 5 dakika ileri gitmişti çok şaşırmıştım şimdi sapma dğeri sıfır a yakın
Kullanıcı avatarı
bizigi

Mesaj bengisaat » 12 Tem 2012, 02:01

Güç rezervi maximumda (zmberek tam kurulu iken) balansın salınımı daha yüksektir,dolayısı ile ufak tefek farklılık nprmaldir.Ayrıca otomatik saatlerde genellikle tam rezerve ulaşması çok nadir olduğundan daha bariz olmuş.

Bunu anlamak için kurmalı saatinz varsa kurma sonuna geldiğinde kurmak istermiş gibi fazla zorlamadan kurma koluna yüklenirseniz balansın sanki 4 nala gider gibi ses çıkardığına şahit olursunuz bu ses balansın tam tur atıp arşağının öte taraftan maşaya çarpmasının sesidir ve bu sesi ısrarla dinlemek istediğinizde bir süre sonra saatin sesinin tamamen kesildiğine de şahit olabilirsiniz :D

Hatta Abba'nın
"Money, money, money
must be funny
in the rich man's world "
Şarkısını da duyar gibi olursunuz :)
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj zamantahtası » 12 Tem 2012, 08:05

bizigi yazdı:benım tissot prs 516 otomatik saatimde de durum aynı bahsettiğiniz gibi.hatta ilk aldığımda yanlış hatırlamıyorsam 19 tur kurma kolunu çevirrip öyle kurmuştum bir saat sonra 5 dakika ileri gitmişti çok şaşırmıştım şimdi sapma dğeri sıfır a yakın
sizin saatiniz ilk çalışma heyecanıyla yerinde duramamış demek ki :) 1 saatte 5 dakika ileri gitmek... Ben birkaç saniyenin hesabını yaparken sizin dediğiniz, benim anlatmak istediğime çok iyi örnek olmuş. Ama tabi ki Tissot sonuçta. Hepsini hesaplamışlardır. Ve dediğiniz gibi normale dönmüş. Hatta çok iyi bir değere gelmiş. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
zamantahtası

Mesaj zamantahtası » 12 Tem 2012, 08:18

bengisaat yazdı:Güç rezervi maximumda (zmberek tam kurulu iken) balansın salınımı daha yüksektir,dolayısı ile ufak tefek farklılık nprmaldir.Ayrıca otomatik saatlerde genellikle tam rezerve ulaşması çok nadir olduğundan daha bariz olmuş.

Bunu anlamak için kurmalı saatinz varsa kurma sonuna geldiğinde kurmak istermiş gibi fazla zorlamadan kurma koluna yüklenirseniz balansın sanki 4 nala gider gibi ses çıkardığına şahit olursunuz bu ses balansın tam tur atıp arşağının öte taraftan maşaya çarpmasının sesidir ve bu sesi ısrarla dinlemek istediğinizde bir süre sonra saatin sesinin tamamen kesildiğine de şahit olabilirsiniz :D

Hatta Abba'nın
"Money, money, money
must be funny
in the rich man's world "
Şarkısını da duyar gibi olursunuz :)
:D biz de farkında olmadan neler yapıyormuşuz. Saatin metal parçalardan oluşması dolayısıyla Metallica'dan bir parça çalmasını da isterdim ayrıca :D yalnız şaka bir tarafa bazen, nasılsa tam rezervdeyken elle kurulunca yay sigorta olarak birkaç tur boşa çıkıyor diye çok önemsemiyordum ama demek ki bir anda saatlerimizin mp3 çalar olma olasılığı da varmış :D teşekkür ederim Sayın Bengi Saat. :champ: :champ:
Kullanıcı avatarı
zamantahtası

Mesaj bizigi » 12 Tem 2012, 16:32

zamantahtası yazdı:
bizigi yazdı:benım tissot prs 516 otomatik saatimde de durum aynı bahsettiğiniz gibi.hatta ilk aldığımda yanlış hatırlamıyorsam 19 tur kurma kolunu çevirrip öyle kurmuştum bir saat sonra 5 dakika ileri gitmişti çok şaşırmıştım şimdi sapma dğeri sıfır a yakın
sizin saatiniz ilk çalışma heyecanıyla yerinde duramamış demek ki :) 1 saatte 5 dakika ileri gitmek... Ben birkaç saniyenin hesabını yaparken sizin dediğiniz, benim anlatmak istediğime çok iyi örnek olmuş. Ama tabi ki Tissot sonuçta. Hepsini hesaplamışlardır. Ve dediğiniz gibi normale dönmüş. Hatta çok iyi bir değere gelmiş. :thumbup:

o günü hiç sormayın tam bir şok yaşamiştım neysekı normal suanda hatta süper :)
Kullanıcı avatarı
bizigi

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 18 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners