TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Cep Saati Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Cep Saati Tavsiyesi

Mesaj Archezia » 13 Eyl 2010, 15:57

Merhaba arkadaşlar,
Dün nedense aniden cep saati alasım geldi. Her insanoğlu gibi hemen google'a "cep saati" yazdım. Hislon cep saatleri falan çıktı. Ama burada okuduğum kadarıyla artık Çin'de üretiliyormuş. Dediğim gibi aniden almaya karar verdim. Çok kullanmayacağım da belli o yüzden 300'den fazla vermeyeyim diyorum. Bu fiyata kadar önerebileceğiniz güzel cep saati var mı acaba? Yada o fiyata alacağım bir cep saatini alacağıma hiç mi almayayım, yani değmez mi sizce? 300 dedim ama böyle aklımı başımdan alacak bir saat çıkarsa 400, 500'e de çıkabilirim.

Son olarak bir şey itiraf edeyim. Bu konuyu forumda araştırırken, clk'nın sanırım NickyNick'den aldığı Waltham'ı gördüm ve çok kıskandım. Keşke o vakitlerde de ilgili olsaydım saatlerle de, clk'dan önce kapsaydım saati. (:

Not : Kıskanma olayı şaka tabiki. İmrendim desem daha doğru olur. Ama saati kapma konusunda ciddiyim (:
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Re: Cep Saati Tavsiyesi

Mesaj Clk » 13 Eyl 2010, 16:57

Ben Türkiye'de o saati sormayi da almayi da unuttum. Hata simdi senin mesajindan sonra hatirladim. Eger halen elindeyse sorabilirsin.

Saatin normal cep saati boyutlarindan kücük oldugunu hatirlatmak isterim.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bond » 13 Eyl 2010, 17:05

Archezia forumda cep saatleri ile birçok konu var. Arama yaparsan hem modelleri görebilirsin hemde HD video kısmında süper cep saati HD tanıtımları mevcut. Yeni üretim bir cep saati yerine ben sana temiz bir vintage model almanı öneririm. Trenton nickli üyemizde kolleksiyon yapıyordu, onun bir konusunda da güzel fotoğraflar ve bilgiler olmalı. Arama sistemine cep saati yazarsan birçok ekstra konu linkine ulaşacaksın. Ayrıca saathastanesinin elinde güzel bir cep saati kolleksiyonu vardı, onada mesaj atabilirsin temiz bir çok model önerebilir, sanırım satılık olanlarda olmalı diye hatırlıyorum.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj arda_han » 13 Eyl 2010, 22:56

cep saatleri ile ilgili bilgi veren bir kitap nerden bulabiliriz, cep saati biriktirmeye yeni başladım bu konularda bana kaynak olucak bir şey önerirseniz çok sevinirim, herkese iyi akşamlar..
Kullanıcı avatarı
arda_han

Mesaj Bond » 14 Eyl 2010, 08:55

Türkçe detaylı bir kaynak bulamazsın. Ama Amazondan sipariş edebilirsin. Saatlerle ilgili her türden kitap, ansiklopedi ve katalog mevcut. Biz daha önce saatlerle ilgili birçok kaliteli kaynak kitaplar aldık, sorunsuzca adresine teslim olur. Sana iki örnek link ekledim, kendin isteklerine göre birçok farklı kitapta bakabilirsin.

Coll. Encyclopedia of Pendant and Pocket Watches 1500-1950 (Collector's Encyclopedia) :arrow: http://www.amazon.com/Encyclopedia-Pendant-Watches-1500-1950-Collectors/dp/1574323954/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1284443303&sr=1-1

Pocket Watches 19th & 20th Century :arrow: http://www.amazon.com/Pocket-Watches-19th-20th-Century/dp/1851492119/ref=sr_1_2?s=books&ie=UTF8&qid=1284443303&sr=1-2
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 116 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners