TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Orient Star vs Horoloji

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Orient Star vs Horoloji

Mesaj vllkan » 30 Eyl 2024, 13:30

Arkadaşlar merhaba Orient markasından 2 adet model beğendim ve edinmeyi düşünüyorum.

- https://orient-watch.com/Collections/ORIENT-STAR/Contemporary/ORIENT-STAR%3A-Mechanical-Contemporary-Watch/p/RE-AV0005L
Resim

- https://orient-watch.com/Collections/ORIENT-STAR/Contemporary/ORIENT-STAR%3A-Mechanical-Contemporary-Watch/p/RE-AV0114E
Resim

Öncelikle modeller hakkında özellikle kadran renkleri konusunda yorumlarınızı rica ediyorum ve şunu da ayrıca sorgulamak istiyorum. Saatleri beğendikten sonra araştırmalarımda hem yeterli düzeyde araştırma videosu ve incelemesi-roportajı bulamıyorum hem de o kadar tutulmadıklarını gördüm. Bu duruma baya şaşırdım çünkü komplikasyon ve fiyat/performas olarak kağıt üzerinde gayet güzel saatler. Horoloji dünyasında bu Orient Star a karşı hoyratlık nedendir:)
Kullanıcı avatarı
vllkan

Re: Orient Star vs Horoloji

Mesaj kesikparmak » 30 Eyl 2024, 19:48

Ben kendi adıma konuşayım. Horolojide genel kanı farklı olabilir. Belki daha farklı sebeplerden dolayı az ilgi çekiyor olabilir. :lol: Orient Star markasının fiyat skalasına çıkıldığında Hamilton, Longines gibi İsviçre saatlerinin başlangıç-orta seviyeli modellerine erişme imkanım oluyor. Her ne kadar Orient Star çok kaliteli bir marka olsa da Hamilton, Longines gibi markalar da İsviçre'nin köklü markaları. Açıkcası o fiyatlarda kolumda Japon yerine İsviçre görmeyi tercih ediyorum.

Bu arada yeşil kadranlı saatleri sevsem de sanki yukarıda modelde lacivert daha bir oturmuş gibi.
Kullanıcı avatarı
kesikparmak

Mesaj Eterna » 30 Eyl 2024, 20:16

Bence Orient son senelerde biraz geri planda kaldı. Eskiden daha popüler olduğunu düşünüyorum.

Şimdi merak ettim Aslan saat web sitesine baktım. Stokta olan Orient Star fiyatları 27.000 civarından başlıyor. Ama bu fiyata 1-2 model gördüm. Hemen 35.000 TL bandına sıçrıyor rakamlar. Sonra 40k - 50k derken 150k ya kadar gidiyor.

Üst mesajda dostumuzun belirttiği gibi rakam yükseldikçe insanın gözü başka markalara kayıyor.

Mesela üst seri kavramı Seikoda da var. Onlarında Grand serisi, King serisi var. Ama onların bende bıraktığı hissiyat daha özel. Bir Grand veya King hayali kurarım.

Ama Orient star sanki hep benzer modelleri ile heyecan katamadı, ilerleyemedi. Tabii zevkler ve renkler farklıdır. Bunlar benim düşüncem.
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj mlm » 30 Eyl 2024, 20:54

Orient Starı 12 tarafına koyduğu power reserve bitirdi:)
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj vllkan » 30 Eyl 2024, 22:25

kesikparmak yazdı:Ben kendi adıma konuşayım. Horolojide genel kanı farklı olabilir. Belki daha farklı sebeplerden dolayı az ilgi çekiyor olabilir. :lol: Orient Star markasının fiyat skalasına çıkıldığında Hamilton, Longines gibi İsviçre saatlerinin başlangıç-orta seviyeli modellerine erişme imkanım oluyor. Her ne kadar Orient Star çok kaliteli bir marka olsa da Hamilton, Longines gibi markalar da İsviçre'nin köklü markaları. Açıkcası o fiyatlarda kolumda Japon yerine İsviçre görmeyi tercih ediyorum.

Bu arada yeşil kadranlı saatleri sevsem de sanki yukarıda modelde lacivert daha bir oturmuş gibi.

Evet haklısınız mesele kendisinden değil biraz da rakiplerinden kaynaklanıyor gibi. Yurtdışı forumlarda da en çok bahsedilen hususta bu. Aslında komplikasyonlar olarak denk rakiplerinden daha üstün olsa da marka değeri olarak biraz geride kalıyor sanırım sizinde belirttiğiniz gibi.

Eterna yazdı:Bence Orient son senelerde biraz geri planda kaldı. Eskiden daha popüler olduğunu düşünüyorum.

Şimdi merak ettim Aslan saat web sitesine baktım. Stokta olan Orient Star fiyatları 27.000 civarından başlıyor. Ama bu fiyata 1-2 model gördüm. Hemen 35.000 TL bandına sıçrıyor rakamlar. Sonra 40k - 50k derken 150k ya kadar gidiyor.

Üst mesajda dostumuzun belirttiği gibi rakam yükseldikçe insanın gözü başka markalara kayıyor.

Mesela üst seri kavramı Seikoda da var. Onlarında Grand serisi, King serisi var. Ama onların bende bıraktığı hissiyat daha özel. Bir Grand veya King hayali kurarım.

Ama Orient star sanki hep benzer modelleri ile heyecan katamadı, ilerleyemedi. Tabii zevkler ve renkler farklıdır. Bunlar benim düşüncem.

Ben öncesinde mako modelini kullanmıştım hatta ilk otomatik saatlerimdendi çok memnun kalmıştım. Ama tr de fiyat politikasından dolayı marka biraz fazla sorun yaşıyor gibi. O bantlarda isviçrelilerde kuvvetli modellerle karşısına çıkınca cezbediliciliği kayboluyor sanırım.

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler, yeşil modeli olmasa da lacivert modeli amerikadan aldır aya çalışacağım. Edinebilirsem fotoğraflarını buradan paylaşırım.
Kullanıcı avatarı
vllkan

Mesaj kens » 03 Eki 2024, 13:08

Bence pamuklara sarılası bir saat üreticisi. özellikle fiyatına göre değerlendirildiğinde inanılmaz saatler üretir. maalesef ülkemizdeki fiyat politikası vergilendirmeden dolayı yurtdışına kıyasla biraz fazla. ama buna rağmen giriş seviyesinde kolay kolay rakibi olmadığını düşünüyorum. arkadaşım orient kamasu kullanıyor ve gerçekten güzel bir saat ve pek çokları gibi saat dünyasına giriş yaptığı saatti. o fiyata in-house mekanizma, safir cam ve harika tasarımı başka yerde bulmak bence imkansız. takım elbiseyle de, şort t-shirt ile de çok yakışıyor acayip esnek bir saat.ve türkiye distribütörünün fiyat politikası yüzünden ülkemizde hak ettiği değeri göremediğini söyleyebilirim.
Kullanıcı avatarı
kens

Mesaj argentum » 03 Eki 2024, 21:26

Yeşil kadranlı olan bence güzel.
Kullanıcı avatarı
argentum

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: bigbooss, kesikparmak, lanorhan, Majestic-12 [Bot], ne14u ve 22 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners