kesikparmak yazdı:Ben kendi adıma konuşayım. Horolojide genel kanı farklı olabilir. Belki daha farklı sebeplerden dolayı az ilgi çekiyor olabilir.
Orient Star markasının fiyat skalasına çıkıldığında Hamilton, Longines gibi İsviçre saatlerinin başlangıç-orta seviyeli modellerine erişme imkanım oluyor. Her ne kadar Orient Star çok kaliteli bir marka olsa da Hamilton, Longines gibi markalar da İsviçre'nin köklü markaları. Açıkcası o fiyatlarda kolumda Japon yerine İsviçre görmeyi tercih ediyorum.
Bu arada yeşil kadranlı saatleri sevsem de sanki yukarıda modelde lacivert daha bir oturmuş gibi.
Evet haklısınız mesele kendisinden değil biraz da rakiplerinden kaynaklanıyor gibi. Yurtdışı forumlarda da en çok bahsedilen hususta bu. Aslında komplikasyonlar olarak denk rakiplerinden daha üstün olsa da marka değeri olarak biraz geride kalıyor sanırım sizinde belirttiğiniz gibi.
Eterna yazdı:Bence Orient son senelerde biraz geri planda kaldı. Eskiden daha popüler olduğunu düşünüyorum.
Şimdi merak ettim Aslan saat web sitesine baktım. Stokta olan Orient Star fiyatları 27.000 civarından başlıyor. Ama bu fiyata 1-2 model gördüm. Hemen 35.000 TL bandına sıçrıyor rakamlar. Sonra 40k - 50k derken 150k ya kadar gidiyor.
Üst mesajda dostumuzun belirttiği gibi rakam yükseldikçe insanın gözü başka markalara kayıyor.
Mesela üst seri kavramı Seikoda da var. Onlarında Grand serisi, King serisi var. Ama onların bende bıraktığı hissiyat daha özel. Bir Grand veya King hayali kurarım.
Ama Orient star sanki hep benzer modelleri ile heyecan katamadı, ilerleyemedi. Tabii zevkler ve renkler farklıdır. Bunlar benim düşüncem.
Ben öncesinde mako modelini kullanmıştım hatta ilk otomatik saatlerimdendi çok memnun kalmıştım. Ama tr de fiyat politikasından dolayı marka biraz fazla sorun yaşıyor gibi. O bantlarda isviçrelilerde kuvvetli modellerle karşısına çıkınca cezbediliciliği kayboluyor sanırım.
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler, yeşil modeli olmasa da lacivert modeli amerikadan aldır aya çalışacağım. Edinebilirsem fotoğraflarını buradan paylaşırım.