Gc82 yazdı:Eterna yazdı:Sorduğunuz Hamilton Khaki ye sahibim. Şu an da oğlum kullanıyor. Bende bütçem olduğunda bu sefer çelik kordonlusunu alacağım.
Çok zarif, takması konforlu bir saat. Ben otomatik saatleri çok sevdiğimden yıllar içerisinde otomatik Khaki lerden belki 30 sefer satın aldım. Çok severim.
Ama bu pilli olan modelinde kadranı, sadeliği, inceliği, hafifliği bir başka. Bunlarıda çok beğendim.
Ayrıca ETA F06.105 mekanizma kullanıyor. Renata pil ile geliyor. Ve 68 ila 94 ay gibi çok ciddi pil ömrü var.
Yani 6-7 sene belki daha fazla pil değiştirmeden kullanıyorsunuz. Otomatik saatlerin rutin bakım süresinden daha uzun.
Ben gönül rahatlığı ile tavsiye ederim.
( Aklınızda olsun wr değeri 50 metre. Benim günlük yaşantımda yeterli )
Teşekkürler. Ben de sürekli kolumda duracak, rahat, bir çok kıyafetle giyilecek, sade anlaşılır bir model istiyorum. Hamilton marka bilinirliği ve kalitesi olarak evladiyelik bir saat. mekanik olanını istemem zira sürekli kurma olayı işime gelmez. otomatik olanları ise şu anda bütçemi aşıyor. Field saatlere bakarken ayrıca şu modeli gördüm Konyalı saat firmasında ve çok beğendim. bu model hakkında bilginiz var mı ? Hamilton Khaki Field Quartz 40mm H68551833 ? bu saat field modellerde daha büyük kasa çapına sahip.
Bileğinizde 38 mm mi yoksa 40 mm mı daha güzel durur, hangisi ile daha rahat edersiniz, beğenirsiniz bilemem.
Ama bu durumdan bağımsız düşündüklerimi söylememi isterseniz iki satır yazayım.
38mm olan linkini verdiğiniz saatin kadranını özel buluyorum. Takvim severim ve bakarım. Military tarz kadranları da saatleri severim.
Ama buna rağmen 38mm olan modeldeki "sadelik" çok güzel ve özel.
Bu ikinci modelde kadran çok daha kalabalık. Takvimde işin içine giriyor.
Yani okunabilirlik ve sadelik tartışmasız 38mm den yana benim için.