Merdo yazdı:Hocam Selamlar, giriş ve hatta orta sınıf saatler için alırken hiçte az meblağlar ödenmemekle birlikte (sıfır aldığınızı varsayıyorum) elden çıkarırken büyük değer kayıpları yaşanıyor. Aynı sorunu bende yaşıyorum, elimde bir Rolex sub var kalan saatlerim Tissot-hamilton-longines-seiko-citizen gibi giriş orta sınıf saatler, insan Rolex submarinerın yanına IWC-zenith pilot, paneria submersible, omega speedmaster vb sınıfta bir saat eklemek istiyor Ya elde olanları çıkaracağım ki az önce dediğim gibi elden çıkarmaya kalksam ölü fiyatına gidecek pırıl pırıl saatlerim ya da sıfırdan bütçe ayırmam gerekecek ki yukarıda belirttiğim sınıf saatlerden ekleme yapmam için. Bu ekonomide benim için fazla cüretkar olacağına inandığım için yapmıyorumEn güzeli işin başında ikinci el olarak bu tür saatlerle, en az kayıpla, giriş ve orta seviyeden hevesi almak sonrası için maddi kayıpta az olur.
Tsuyosa g shock ve timex hariç hepsini satardım ben olsam. Vintage olanları toptan instadaki 1-2 güvenilir esnafa sorar bırakırdım. Biraz zamanınızı alır gibi bu kadar saati satmak bence hemen kararı verip başlayın satma sürecinehaydari yazdı:Merhabalar. Umarım konuyu doğru yere açmışımdır. Ben kısıtlı bütçemle bulduğum her fırsatta ufak bir koleksiyon oluşturdum. Ancak sanırım birçoğumuzda olduğu gibi sayı arttıkça kullanılan model sayısı azaldı. En azından bende böyle. Koleksiyonu olabildiğince azaltım iki ya da üç saate kadar indirip daha üst seviye ve takmaya daha çok kullanabileceğim saatlerim olsun istiyorum. Mesela resimdeki saatlerden en çok kullandığım g-shock oldu. Şimdiki amacım bir Sinn 556 ama bunun için saatlerimi iyice azaltmak istiyorum. Çok uzattım sorum şu, koleksiyondaki saatlerin hangilerini satarsam amacım için en mantıklı şekilde bütçe oluşturabilirim veya oluşturabilir miyim? G-shock ve citizeni olabildiğince tutmak istiyorum kalan saatlerin her birini neredeyse 10 gün kullanmadım. Az ama öz bir koleksiyon amaçlıyorum. Tavsiyelerinize açığım. İyi günler herkese.
c6rvo yazdı:Tsuyosa g shock ve timex hariç hepsini satardım ben olsam. Vintage olanları toptan instadaki 1-2 güvenilir esnafa sorar bırakırdım. Biraz zamanınızı alır gibi bu kadar saati satmak bence hemen kararı verip başlayın satma sürecinehaydari yazdı:Merhabalar. Umarım konuyu doğru yere açmışımdır. Ben kısıtlı bütçemle bulduğum her fırsatta ufak bir koleksiyon oluşturdum. Ancak sanırım birçoğumuzda olduğu gibi sayı arttıkça kullanılan model sayısı azaldı. En azından bende böyle. Koleksiyonu olabildiğince azaltım iki ya da üç saate kadar indirip daha üst seviye ve takmaya daha çok kullanabileceğim saatlerim olsun istiyorum. Mesela resimdeki saatlerden en çok kullandığım g-shock oldu. Şimdiki amacım bir Sinn 556 ama bunun için saatlerimi iyice azaltmak istiyorum. Çok uzattım sorum şu, koleksiyondaki saatlerin hangilerini satarsam amacım için en mantıklı şekilde bütçe oluşturabilirim veya oluşturabilir miyim? G-shock ve citizeni olabildiğince tutmak istiyorum kalan saatlerin her birini neredeyse 10 gün kullanmadım. Az ama öz bir koleksiyon amaçlıyorum. Tavsiyelerinize açığım. İyi günler herkese.
SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch
|