TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Giriş seviye saat koleksiyonunu küçültme

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Giriş seviye saat koleksiyonunu küçültme

Mesaj haydari » 30 Haz 2024, 18:39

Merhabalar. Umarım konuyu doğru yere açmışımdır. Ben kısıtlı bütçemle bulduğum her fırsatta ufak bir koleksiyon oluşturdum. Ancak sanırım birçoğumuzda olduğu gibi sayı arttıkça kullanılan model sayısı azaldı. En azından bende böyle. Koleksiyonu olabildiğince azaltım iki ya da üç saate kadar indirip daha üst seviye ve takmaya daha çok kullanabileceğim saatlerim olsun istiyorum. Mesela resimdeki saatlerden en çok kullandığım g-shock oldu. Şimdiki amacım bir Sinn 556 ama bunun için saatlerimi iyice azaltmak istiyorum. Çok uzattım sorum şu, koleksiyondaki saatlerin hangilerini satarsam amacım için en mantıklı şekilde bütçe oluşturabilirim veya oluşturabilir miyim? G-shock ve citizeni olabildiğince tutmak istiyorum kalan saatlerin her birini neredeyse 10 gün kullanmadım. Az ama öz bir koleksiyon amaçlıyorum. Tavsiyelerinize açığım. İyi günler herkese.
Resim
Kullanıcı avatarı
haydari

Re: Giriş seviye saat koleksiyonunu küçültme

Mesaj Merdo » 30 Haz 2024, 19:10

Hocam Selamlar, giriş ve hatta orta sınıf saatler için alırken hiçte az meblağlar ödenmemekle birlikte (sıfır aldığınızı varsayıyorum) elden çıkarırken büyük değer kayıpları yaşanıyor. Aynı sorunu bende yaşıyorum, elimde bir Rolex sub var kalan saatlerim Tissot-hamilton-longines-seiko-citizen gibi giriş orta sınıf saatler, insan Rolex submarinerın yanına IWC-zenith pilot, paneria submersible, omega speedmaster vb sınıfta bir saat eklemek istiyor Ya elde olanları çıkaracağım ki az önce dediğim gibi elden çıkarmaya kalksam ölü fiyatına gidecek pırıl pırıl saatlerim ya da sıfırdan bütçe ayırmam gerekecek ki yukarıda belirttiğim sınıf saatlerden ekleme yapmam için. Bu ekonomide benim için fazla cüretkar olacağına inandığım için yapmıyorum :) En güzeli işin başında ikinci el olarak bu tür saatlerle, en az kayıpla, giriş ve orta seviyeden hevesi almak sonrası için maddi kayıpta az olur.
Kullanıcı avatarı
Merdo

Mesaj haydari » 30 Haz 2024, 19:20

Merdo yazdı:Hocam Selamlar, giriş ve hatta orta sınıf saatler için alırken hiçte az meblağlar ödenmemekle birlikte (sıfır aldığınızı varsayıyorum) elden çıkarırken büyük değer kayıpları yaşanıyor. Aynı sorunu bende yaşıyorum, elimde bir Rolex sub var kalan saatlerim Tissot-hamilton-longines-seiko-citizen gibi giriş orta sınıf saatler, insan Rolex submarinerın yanına IWC-zenith pilot, paneria submersible, omega speedmaster vb sınıfta bir saat eklemek istiyor Ya elde olanları çıkaracağım ki az önce dediğim gibi elden çıkarmaya kalksam ölü fiyatına gidecek pırıl pırıl saatlerim ya da sıfırdan bütçe ayırmam gerekecek ki yukarıda belirttiğim sınıf saatlerden ekleme yapmam için. Bu ekonomide benim için fazla cüretkar olacağına inandığım için yapmıyorum :) En güzeli işin başında ikinci el olarak bu tür saatlerle, en az kayıpla, giriş ve orta seviyeden hevesi almak sonrası için maddi kayıpta az olur.

Maalesef işin başında öyle yapamadım:) Zaten saat zevki zamanla evrimleşiyormuş onu farkettim. İlk başta bayıldığım saatlere simdi dönüp bakmıyorum bile. Koleksiyonumda öyle bir saat yok ancak hepsinden hevesimi aldım. En azından şimdiki hedef saatim icin bütçemin çoğunu mevcut saatlerden elde etmek zorundayım.
Kullanıcı avatarı
haydari

Mesaj c6rvo » 30 Haz 2024, 21:14

haydari yazdı:Merhabalar. Umarım konuyu doğru yere açmışımdır. Ben kısıtlı bütçemle bulduğum her fırsatta ufak bir koleksiyon oluşturdum. Ancak sanırım birçoğumuzda olduğu gibi sayı arttıkça kullanılan model sayısı azaldı. En azından bende böyle. Koleksiyonu olabildiğince azaltım iki ya da üç saate kadar indirip daha üst seviye ve takmaya daha çok kullanabileceğim saatlerim olsun istiyorum. Mesela resimdeki saatlerden en çok kullandığım g-shock oldu. Şimdiki amacım bir Sinn 556 ama bunun için saatlerimi iyice azaltmak istiyorum. Çok uzattım sorum şu, koleksiyondaki saatlerin hangilerini satarsam amacım için en mantıklı şekilde bütçe oluşturabilirim veya oluşturabilir miyim? G-shock ve citizeni olabildiğince tutmak istiyorum kalan saatlerin her birini neredeyse 10 gün kullanmadım. Az ama öz bir koleksiyon amaçlıyorum. Tavsiyelerinize açığım. İyi günler herkese.
Resim
Tsuyosa g shock ve timex hariç hepsini satardım ben olsam. Vintage olanları toptan instadaki 1-2 güvenilir esnafa sorar bırakırdım. Biraz zamanınızı alır gibi bu kadar saati satmak bence hemen kararı verip başlayın satma sürecine

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
c6rvo

Mesaj haydari » 30 Haz 2024, 21:45

c6rvo yazdı:
haydari yazdı:Merhabalar. Umarım konuyu doğru yere açmışımdır. Ben kısıtlı bütçemle bulduğum her fırsatta ufak bir koleksiyon oluşturdum. Ancak sanırım birçoğumuzda olduğu gibi sayı arttıkça kullanılan model sayısı azaldı. En azından bende böyle. Koleksiyonu olabildiğince azaltım iki ya da üç saate kadar indirip daha üst seviye ve takmaya daha çok kullanabileceğim saatlerim olsun istiyorum. Mesela resimdeki saatlerden en çok kullandığım g-shock oldu. Şimdiki amacım bir Sinn 556 ama bunun için saatlerimi iyice azaltmak istiyorum. Çok uzattım sorum şu, koleksiyondaki saatlerin hangilerini satarsam amacım için en mantıklı şekilde bütçe oluşturabilirim veya oluşturabilir miyim? G-shock ve citizeni olabildiğince tutmak istiyorum kalan saatlerin her birini neredeyse 10 gün kullanmadım. Az ama öz bir koleksiyon amaçlıyorum. Tavsiyelerinize açığım. İyi günler herkese.
Resim
Tsuyosa g shock ve timex hariç hepsini satardım ben olsam. Vintage olanları toptan instadaki 1-2 güvenilir esnafa sorar bırakırdım. Biraz zamanınızı alır gibi bu kadar saati satmak bence hemen kararı verip başlayın satma sürecine

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tavsiyeniz icin teşekkürler. Kararimi verdim bakalım satış süreci istediğim gibi gidecek mi.
Kullanıcı avatarı
haydari

Mesaj danGerfuLL » 30 Haz 2024, 22:01

Kendi açımdan cevap verecek olursam skx hariç kalanlar gidebilir. :)

Neden skx gitmesin derseniz geçmişi olan bir saat o nedenle onun kalması daha mantıklı. G-Shock, Tsuyosa, Bambino vb. piyasada bolca 2.el olarak bulunabilecek saatler. Skx de 2.elde mevcut ancak sıfır aldığınızı düşünerek elinizde kurcalanmamış saatiniz var.

Son olarak skx'i de pek beğenen birisi değilim. :)

Benim koleksiyon konusundaki fikrim ise geçmişi olan ya da nadir bulunabilecek saatlerden oluşması daha makbul. Tabi bu alt ve orta sınıf için geçerli.

23021RAAEG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
danGerfuLL

Mesaj kaanknv » 30 Haz 2024, 23:39

G-shock, skx, tsuyosa, bambino +/- timex..
Her türlü kombinasyona uygun olur gibi.

SM-S908E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
kaanknv

Mesaj hfatih » 01 Tem 2024, 03:26

Kullanmadığınız saati satın. Sattığınız saatleri neden sevmediğiniz konusunda düşünün ve dersler çıkarın. Kendi zevklerinizi tanıyın. Bu merakın bence en keyifli yönü zaten kişinin kendini anlaması ve kendi zevklerine yönelik saatler alması. Saat koleksiyonu kişinin ruhundan bir parça taşımalı.
Kullanıcı avatarı
hfatih

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Epik, onur226 ve 166 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners