mesela bahsedilen modelde dandik ötesi bir rolesor ( tırtıklı bezel ) kullanması
seramik bezel kullanmaması ( black bay 58 mat bir seramik bezel olması lazım fiyat olarak )
mesela eskiden tudor princeler vardı

tudor submarinerlar vardı

insanlar rolexe benzer bişey istiyorsa böyle istiyor. Bir miktar daha alt kalitede ama kaliteli. Aynı firmanın ürünü olduğu içinde sahte yada taklit değil
pelagos gibi özgün tasarımlara ise hiçbir lafım yok

mevcut bahsedilen saatin ise berbat olduğunu düşünüyorum.
Seiko tam bunu yapıyor grand seiko ve seiko modelleri arasında bir sarx - sarb serisi için konuşabiliriz mesela aynı şekilde divarda shogun - grand seiko diver için

o zamanda biz nankörler ıyy seikoya ne o kadar para vericem diye markayı hırpalıyoruz değil mi

yani rolex , rolexe para veren bizler ne lan bu ben bu kadar para verdim adam yarısını verip benzerini alıyor demesinler diye ucube seyler çıkartıyor. Black bay modellerindeki baltazarın baltası şekilli( kar tanesi olarak adlandırmış iki gözümün çiçeği ) akrep koyması da o yüzden. Mecedes hand seramik bezel koysa submariner satışları baltalanır. Submariner alan abiler kızar.

bu arada yeni submarinerı bende alırım verseler orası ayrı
ball firmasınıda özellikle severim rolexten yeterince farklı modeller üretiyorlar bence