TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex GMT Master II 126710 BLRO (Pepsi)

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex GMT Master II 126710 BLRO (Pepsi)

Mesaj eskiserkan » 05 Şub 2021, 20:32

O yüzden benim tavsiyem almak istediği modeli bayide bulamayanlar doğru düzgün saat ticareti yapan satıcılardan 2020/2021 sertifikalı saati alabildiği en iyi fiyata alsın :D
Kullanıcı avatarı
eskiserkan

Mesaj Kb8 » 05 Şub 2021, 20:58

Umutt yazdı:Her Rolex konusu gibi bu konu da uzar gider..

Ben şahsen Rolex in, iktisat derslerinde anlatılmayı hak edecek kadar iyi yönetildiğini düşünüyorum. Enderlik prensibi, burada konuştuğumuz hadise. Bir ürünün az üretildiği ölçüde, kullanıcısının gözünde değerli olması ve daha çok talep edilmesi..

Kendi sıcak haddehanesi olan, kendi kimya laboratuvarı olan; ham altını, çeliği, tamamen kendi bünyesinde işleyip tam mamul haline getiren, dev bir üretim organizasyonundan bahsediyoruz. Üstelik de bunca yıllık süreçte, tüketici talebine cevap vermemesi, verememesi mümkün mü? Bence değil.. Bilinçli bir elitizasyon söz konusu burada.

Marka bu elitizasyonu sadece üretim adetleri ile değil, çok daha bütünsel bir yaklaşımla da destekliyor bu arada.. Bayi ve lokasyon tercihleri, indirim oranları, model revizyonlarında muhafazakar davranması ve dna larla oynamaması, zırt pırt limitli model çıkartmaması, garanti politikası ve belki de en önemlisi kusursuzluk, stabilite ve dayanıklılık odaklı üretim politikası.. 50 yıllık vintage Rolex ler görüyoruz, kasa kadran hala diri.. tasarım ana hatları ile korunduğu için hala görsel albeni yüksek..

Zaten, Rolex in bu kadar tercih edilmesinde, aldıktan sonra değerini yitirmemesi de önemli bir etmen değil mi? Tüketici ve üretici açısından birbirini destekleyen fasit bir döngüden bahsediyoruz aslında burada.. Bulunmadıkça ve haliyle değerini de kaybetmedikçe daha çok talep ediliyor, talep arttıkça da değerlenmeye, değerini korumaya devam ediyor..

Kurumsal olmanın, profesyonel olmanın doruklarında olan ve oyunu gerçekten kuralına göre oynayan bir firmadan bahsediyoruz özetle. Süreç içinde kısa vadeli ticari kaygılardan bu kadar ari olabilmek, bu kadar vizyoner, bu kadar uzun vadeli ve stratejik yönetebilmek kanımca her babayiğidin harcı olmasa gerek..
Ağzına sağlık üstadım.

SM-N985F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Kb8

Mesaj görkemk » 06 Şub 2021, 11:26

rolexin çoğu modelini sevmesem ve bu kadar talebi gereksiz bulsam da her insana göre bir modeli var , saatleri sağlam ve fazla değer kaybetmiyor. Hatta bilindik modeller kar ederek satılıyor

bu saatlerden birini aldığınızda bayi size modele göre 6 bin euroya belki daha fazlası bir ikram yapıyor mantığını tuttum aslında , o yüzden bayilerin reklamını yapacak ünlülere , önceden saat satın almış bilindik müşterileri tercih etmesi mantığı bu bakış açısıyla mantıklı geliyor

ama asıl talebi yaratanlar saati alamayan normal kullanıcılar , bayiler bunu göz ardı ediyor. Davaro filmi vardı kemal sunal şener şen üç bana bir sana, iki saat bana bir yüzük sana :D :D . Şener şen isyan çıkarınca alıyordu sonunda hakkını

https://www.youtube.com/watch?v=atrqwlNK3PA

normal kullanıcı ne zaman retail üstü saat almayı reddeder o zaman saati alır kardeşim boşa buralarda ağlaşmaya gerek yok , gidip greycilerin kapısını birileri aşındırıyor ki fiyatlar burada değil mi ?
Kullanıcı avatarı
görkemk

Mesaj recepergun » 06 Şub 2021, 12:53

Graymarketi bitirmenin yolu Rolex'ten geçiyor malesef alıcı/kullanıcıların bunu bitirmesi imkansız. Rolexi aldığınızda üzerine kar ederek satabiliyorsanız ya da yillarca kullanıp zararsız satabiliyorsanız bu Rolex'inde işine geliyor ve her zaman popüler marka olmaya devam ediyor.

Bir duyuru ile uçuk fiyatları düşürmek Rolexin elinde, nasıl olacağını sorarsanız eğer: Saatlerinin tüm alım ve satım işlerini yetkili satıcılar aracılığıyla yapacağını ve saatlerinin belirli yıllarda sadece alım yapan kişi tarafından servise getirilmesini yoksa servisi yapılmayacağını ve servisinin belirlenen zaman içerisinde yapılmazsa Rolex garantisinden çıkarılacağını ve belirleyeceği listede kırmızı listeye düşeceğini duyurduğu gün, tüm bu talepler ve fiyatlar olması gereken seviyeye düşecektir. Bu işi bir yatırım aracı olarak gören insanlar haliyle artık bırakmak zorunda kalacağından sadece gerçek kullanıcılar alıma girer. Siz elinizdeki rolexi satmak istediğinizde yetkili bayiye gidip uçuk olmayan gerçek değerinde satmış olacaksınız, sırada bekleyen kişi almak isterse sizin saati yine değerinde alabilmiş olacaktır.

İşin özüne dönersek Rolexin marka algısını ve talebi hep yukarda tutmak adına böyle bir adım atmayacağı da kesindir.

CPH1951 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
recepergun

Mesaj haylo » 09 Şub 2021, 14:07

Ufak bir durum güncellemesi yapayım.
Şirkete cuma günü yazdığım uyarı mailinden sonra pazartesi (dün) aradılar. Bana aktardıkları bilgiye göre yazdığım mail adresi şirketin hem yönetimine hem de tüm şubelerine gitmiş, hal böyle olunca da yönetim bu konuyu değerlendirip şubelere gerekli uyarıların yapılması talimatını vermiş ve beni arayıp hem bilgilendirmek hem de özür dilemek istemişler. Maili yazdıktan sonraki ilk iş gününde konuyla ilgilenmeleri ve dönüş yapmaları açıkçası hoşuma gitti. En azından özür dilemesini bilmeleri iyi bir şey.
Beni arayan Müdür ile yaklaşık 20 dk konuştuk telefonda,
Bu modellerin herkesin bildiği gibi çok az geldiğini söyledi yine. @Rolexcollector'un önceki mesajında da belirttiği şeyleri söyledi. Önceliğin;
- eski müşterilere,
-hemen satmayacaklarına inandıkları kişilere,
-aldıkları saatleri düzenli olarak servise bakıma getirenlere,
-kendilerinden daha önce en az 4-5 saat alan müşterilere tanındığını belirtti.
Benim durumum şöyle,
--eski müşterileri sayılırım çünkü onlardan daha önce saat aldım,
--daha 5 yıl olmadı ki servise nasıl bakıma getireyim.
--Hemen satmak için alacak kişi tahminimce saatlerle çok ilgili değildir ne teknik detay ne özellik çok ilgilenmez sadece para kazanmaya çalışır. Biz daha önce alışveriş yaparken hem aldığım hem de almak istediğim birkaç model üzerine uzunca sohbet etmiştik ve kendisi bana birçok saat kullanıcısından çok daha fazla bilgim olduğunu ve şaşırdığını söylemişti. Burada foruma teşekkürü borç bilirim. Hem buradan okuyarak hem de youtube, hodinkee vb. sitelerde yaptığım inceleme ve araştırmalar neticesinde pek çok şeyi öğrenebildim. Neyse konuya döneyim, bunu da hatırlattım kendisine ve böyle ilgili bir insan alıp bir gün sonra satmayacağını tahmin ediyordur az çok.

Gelelim asıl meseleye, zaten ben bunları söyleyince ellerinde tek bir sav kalıyor.
"Bizden daha önce 4-5 saat alanlara öncelik tanıyoruz."
Benim anladığım ve bu başlıkta daha önce de belirttiğim üzere, saatlerle ilgili olmakla, alıp hemen satmamakla hiç alakası yok bu işin. Çünkü ben tam olarak da böyleyim.
Asıl mesele fazlaca saat almak. Müdüre diyorum ki ben daha sizden ikinci saati alamıyorum 4-5 tane saati nasıl alayım, müdürden altın datejust falan alabilirsiniz yanıtı geliyor.
Ya ben bir tane GMT Mater alayım diye 4-5 tane datejust mu alayım. Çünkü başka seçene kalmıyor gibi. Sub. alayım desen aynı pepsi gibi ellerinde yok hele kermit diye geçen modeli sormaya bile gerek yok. Benim, beyaz kadranlısı hariç, pek aram olmasa da daytona mesela arasan o da yok ellerinde. Explorer, milgauss, sky dweller ve yatchmaster beğenmiyorum. Daha doğrusu kadranı kalabalık saatleri hiç beğenmiyorum O yüzden daytonayı da çok sevmem. Sadece beyaz kadranlısı güzel geldi bana. Neyse yani asıl olarak giyim tarzım hep spor, eşimin saatlerle ilgisi yok, bunlara rağmen sadece bir GMT Mater sahibi olabilmek için benden 3-4 tane kullanmayacağım saat almam bekleniyor. Ben bunları deyince kendisi de çıkamadı zaten işin içinden.
Sonuç saat falan yok, bu gidişle olamaz da. Ama ben soruşturmaya devam ederim.
Kullanıcı avatarı
haylo

Mesaj görkemk » 09 Şub 2021, 15:30

haylo yazdı:Ya ben bir tane GMT Mater alayım diye 4-5 tane datejust mu alayım. Çünkü başka seçene kalmıyor gibi. Sub. alayım desen aynı pepsi gibi ellerinde yok hele kermit diye geçen modeli sormaya bile gerek yok. Benim, beyaz kadranlısı hariç, pek aram olmasa da daytona mesela arasan o da yok ellerinde. Explorer, milgauss, sky dweller ve yatchmaster beğenmiyorum. Daha doğrusu kadranı kalabalık saatleri hiç beğenmiyorum O yüzden daytonayı da çok sevmem. Sadece beyaz kadranlısı güzel geldi bana. Neyse yani asıl olarak giyim tarzım hep spor, eşimin saatlerle ilgisi yok, bunlara rağmen sadece bir GMT Mater sahibi olabilmek için benden 3-4 tane kullanmayacağım saat almam bekleniyor. Ben bunları deyince kendisi de çıkamadı zaten işin içinden.

e başka marka saat alın sizde gmt saat mi kalmadı tudor , grand seiko , omega , breitling , panerai , zenith. özellikle grand seikonun çok çeşitli gmt modelleri var hem mekanizma hem kasa olarak.

10000 euroya yakın parayı gözden çıkardıktan sonra en az 50 tane gmt saat seçeneği çıkar önünüze
Kullanıcı avatarı
görkemk

Mesaj BatuhanKLC » 09 Şub 2021, 15:45

Umutt yazdı:Her Rolex konusu gibi bu konu da uzar gider..

Ben şahsen Rolex in, iktisat derslerinde anlatılmayı hak edecek kadar iyi yönetildiğini düşünüyorum. Enderlik prensibi, burada konuştuğumuz hadise. Bir ürünün az üretildiği ölçüde, kullanıcısının gözünde değerli olması ve daha çok talep edilmesi..

Kendi sıcak haddehanesi olan, kendi kimya laboratuvarı olan; ham altını, çeliği, tamamen kendi bünyesinde işleyip tam mamul haline getiren, dev bir üretim organizasyonundan bahsediyoruz. Üstelik de bunca yıllık süreçte, tüketici talebine cevap vermemesi, verememesi mümkün mü? Bence değil.. Bilinçli bir elitizasyon söz konusu burada.

Marka bu elitizasyonu sadece üretim adetleri ile değil, çok daha bütünsel bir yaklaşımla da destekliyor bu arada.. Bayi ve lokasyon tercihleri, indirim oranları, model revizyonlarında muhafazakar davranması ve dna larla oynamaması, zırt pırt limitli model çıkartmaması, garanti politikası ve belki de en önemlisi kusursuzluk, stabilite ve dayanıklılık odaklı üretim politikası.. 50 yıllık vintage Rolex ler görüyoruz, kasa kadran hala diri.. tasarım ana hatları ile korunduğu için hala görsel albeni yüksek..

Zaten, Rolex in bu kadar tercih edilmesinde, aldıktan sonra değerini yitirmemesi de önemli bir etmen değil mi? Tüketici ve üretici açısından birbirini destekleyen fasit bir döngüden bahsediyoruz aslında burada.. Bulunmadıkça ve haliyle değerini de kaybetmedikçe daha çok talep ediliyor, talep arttıkça da değerlenmeye, değerini korumaya devam ediyor..

Kurumsal olmanın, profesyonel olmanın doruklarında olan ve oyunu gerçekten kuralına göre oynayan bir firmadan bahsediyoruz özetle. Süreç içinde kısa vadeli ticari kaygılardan bu kadar ari olabilmek, bu kadar vizyoner, bu kadar uzun vadeli ve stratejik yönetebilmek kanımca her babayiğidin harcı olmasa gerek..

Kaleminize sağlık. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
BatuhanKLC

Mesaj haylo » 09 Şub 2021, 15:54

görkemk yazdı:
haylo yazdı:Ya ben bir tane GMT Mater alayım diye 4-5 tane datejust mu alayım. Çünkü başka seçene kalmıyor gibi. Sub. alayım desen aynı pepsi gibi ellerinde yok hele kermit diye geçen modeli sormaya bile gerek yok. Benim, beyaz kadranlısı hariç, pek aram olmasa da daytona mesela arasan o da yok ellerinde. Explorer, milgauss, sky dweller ve yatchmaster beğenmiyorum. Daha doğrusu kadranı kalabalık saatleri hiç beğenmiyorum O yüzden daytonayı da çok sevmem. Sadece beyaz kadranlısı güzel geldi bana. Neyse yani asıl olarak giyim tarzım hep spor, eşimin saatlerle ilgisi yok, bunlara rağmen sadece bir GMT Mater sahibi olabilmek için benden 3-4 tane kullanmayacağım saat almam bekleniyor. Ben bunları deyince kendisi de çıkamadı zaten işin içinden.

e başka marka saat alın sizde gmt saat mi kalmadı tudor , grand seiko , omega , breitling , panerai , zenith. özellikle grand seikonun çok çeşitli gmt modelleri var hem mekanizma hem kasa olarak.

10000 euroya yakın parayı gözden çıkardıktan sonra en az 50 tane gmt saat seçeneği çıkar önünüze

Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Başka marka modele yönelme seçeneğim zaten hep vardı ama konu o değil. Ben bu paralara saat bulamıyorum da demiyorum ki. Ben hangi mantıkla veya nasıl oluyor da istediğim bir saati almak için istemediğim modeller bana satılmaya çalışılıyor diye yakındım son mesajımda.
Ortada saçma sapan bir durum var ve ben onu belirtmek istedim
Kullanıcı avatarı
haylo

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 47 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners