TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Ball Saatler Hakkında Görüşleriniz? Engineer II

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Ball Saatler Hakkında Görüşleriniz? Engineer II

Mesaj mturann » 16 May 2025, 09:19

Tasarımlarını ben de çok beğeniyorum bu markanın
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj murkov » 16 May 2025, 16:34

Bu başlığın açılmasına çok sevindim, uzun zamandır Ball marka saatler benim de radarımda ama kolumda deneme fırsatım hiç olmadı. Önceki postlarda arkadaşların da belirttiği gibi pek göz önünde olmayan ama gerçekten kaliteli ve fiyatına göre yüksek değer sunan bir İsviçre saat markası. Titanyum kasaya, seramik bezele ve COSC sertifikalı GMT mekanizmaya sahip kimi saatleri, fiyatı çok daha yüksek olan farklı markaların benzer modellerine göre güçlü bir alternatif.
Kullanıcı avatarı
murkov

Ball Saatler Hakkında Görüşleriniz? Engineer II

Mesaj Umutt » 17 May 2025, 20:44

Sağlamlık ve kalite hissiyatı anlamında oldukça iyi, fiyat performans yüksek bir marka benim gözümde.

Ancak genel olarak, tasarımların biraz kaba olduğunu ve estetik tarafının , sahip olunan mühendislik ve üretim kabiliyetine nispetle geride kaldığını düşünüyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Umutt

Mesaj görkemk » 21 May 2025, 09:11

çok güzel saatler üretiyor ve çok kaliteliler. eta makineleri top grade kullanıyor. kendi üretim mekanizmalarıda oldukça iyi sağlam bir mekanizma kullandım. ikinci eli hakkındaki sıkıntı şu.

1 türkiyedeki ithalatçısı pırlant anormal şişirme fiyatlar ile yurt dışından genelde yüzde 25 yüksek fiyatlar ile satış yapmaya çalışıyor. ball saatleri yurt dışında genelde liste fiyatından yüzde yirmi indirimle çok rahat alınabilirken pırlant firması türkiye de listenin üstünde rakamlar ile satışa sunuyor. dolayısı ile anormal değer kaybı yaşanıyor bizde

2 ball saatlari tritium tüpler kullandığı için 12 - 13 yıl sonra parlaklık yarı yarıya azalıyor. eğer saatte kullanılan tüpler rafta bir iki sene beklediyse, saatte satılana kadar bir iki sene bekledi ise , kullanıcı bir 5 sene filan kullandıktan sonra özellikle küçük ve ince tüpler kullanılan modellerde parlaklık oldukça düşüyor. haydi tüpleri yenilesek deseniz tam kadran değişimi gerekiyor ve buda neredeyse saatin yarı fiyatı oluyor.

bu yüzden yabancı sitelerde çok uygun fiyata ikinci el ball saatler görebilirsiniz sebebi aslında bu. sahibi bir 5 sene kullanınca aa bunun parlaklığı baya bir düştü diyor ve kadran değişim fiyatını öğrenince aman elimden çıkartayım bari diyor. çünkü tritium tüpler özelliğini kaybedince saat sıradan bir saate dönüyor.

ball saat alacaksanız engineer serisi iri tüplü olanlardan alın. imkan var ise yurtdışından sıfır almaya çalışın. biri size getirir siz bir gezideyken alırsınız size kalmış. pırlant firmasının fiyat politikası ile türkiyeden almak mantıksız
Kullanıcı avatarı
görkemk

Mesaj mturann » 21 May 2025, 10:43

görkemk yazdı:çok güzel saatler üretiyor ve çok kaliteliler. eta makineleri top grade kullanıyor. kendi üretim mekanizmalarıda oldukça iyi sağlam bir mekanizma kullandım. ikinci eli hakkındaki sıkıntı şu.

1 türkiyedeki ithalatçısı pırlant anormal şişirme fiyatlar ile yurt dışından genelde yüzde 25 yüksek fiyatlar ile satış yapmaya çalışıyor. ball saatleri yurt dışında genelde liste fiyatından yüzde yirmi indirimle çok rahat alınabilirken pırlant firması türkiye de listenin üstünde rakamlar ile satışa sunuyor. dolayısı ile anormal değer kaybı yaşanıyor bizde

2 ball saatlari tritium tüpler kullandığı için 12 - 13 yıl sonra parlaklık yarı yarıya azalıyor. eğer saatte kullanılan tüpler rafta bir iki sene beklediyse, saatte satılana kadar bir iki sene bekledi ise , kullanıcı bir 5 sene filan kullandıktan sonra özellikle küçük ve ince tüpler kullanılan modellerde parlaklık oldukça düşüyor. haydi tüpleri yenilesek deseniz tam kadran değişimi gerekiyor ve buda neredeyse saatin yarı fiyatı oluyor.

bu yüzden yabancı sitelerde çok uygun fiyata ikinci el ball saatler görebilirsiniz sebebi aslında bu. sahibi bir 5 sene kullanınca aa bunun parlaklığı baya bir düştü diyor ve kadran değişim fiyatını öğrenince aman elimden çıkartayım bari diyor. çünkü tritium tüpler özelliğini kaybedince saat sıradan bir saate dönüyor.

ball saat alacaksanız engineer serisi iri tüplü olanlardan alın. imkan var ise yurtdışından sıfır almaya çalışın. biri size getirir siz bir gezideyken alırsınız size kalmış. pırlant firmasının fiyat politikası ile türkiyeden almak mantıksız

trityum tüplerin 20-25 yıl gittiği söyleniyordu.
Bilgiler çok aydınlatıcı oldu
Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj görkemk » 21 May 2025, 14:45

mturann yazdı:
görkemk yazdı:çok güzel saatler üretiyor ve çok kaliteliler. eta makineleri top grade kullanıyor. kendi üretim mekanizmalarıda oldukça iyi sağlam bir mekanizma kullandım. ikinci eli hakkındaki sıkıntı şu.

trityum tüplerin 20-25 yıl gittiği söyleniyordu.
Bilgiler çok aydınlatıcı oldu
Teşekkürler

şu şekilde 12 yıl yarı ömrü var tritiumun. 12 yıl sonra tüpün ilk üretüldüğü yılın %50 , 24 yıl sonra %25 parlaklığı kalıyor geriye.
Kullanıcı avatarı
görkemk

Mesaj Eterna » 21 May 2025, 15:30

Seneler önce Luminox kullanmıştım. Çok keyifli kullanması. Yani bu saatlerin babadan oğula miras veya 30 sene sonra ikinci el değer kaybetmesin gibi şeyleri düşünmeyen kişilerin alındığını tahmin ediyorum.

Alayım 15 veya 25 yıl neyse kullanayım saatimi. Bu sürede geceleri gündüz gibi saatime bakabileyim okuyayım derseniz müthiş seçenek. Veya özel bir mesleğiniz ve göreviniz vardır. Güvenlik, kolluk vb. Karanlıkta Yıllarca size hizmet etmesi yeterlidir sonrasını düşünmezsiniz.

Ben çok takılmıştım bu konuya. Saçma gelmişti 15-20 yıl sonra saat en önemli fonksiyonunu kaybediyor mu diye.

Luminox ve Traser firmalarıda bu teknolojiyi kullanıyor.

Uzun seneler önce Traser firması ile bu konuyu konuşmuştuk. Yazışmaları buldum. Yetkili firmanın açıklamalarının çevirisini aşağıya ekliyorum.

Sevgili Sinan,

Tritium 12 yıl sonra geçerliliğini yitirmez.

Aydınlatma teknolojimizin adı trigalight. Bunlar küçük **GTLS (gaz halindeki trityum ışık kaynakları)**dır. Gaz halindeki trityum, mineral camdan yapılmış küçük, içi boş bir yapının içine hapsedilmiştir. Trityum atomu, bir beta parçacığı (elektron) yayarak helyuma dönüşerek bozunur. Bu, yarı ömrü 12.3 yıl olan kararsız bir izotop olduğu için, bu süre zarfında beta yayılım oranı yarıya iner.

İnsan gözü açısından parlaklık üretim tarihinden itibaren ilk 10-12 yıl boyunca yaklaşık olarak aynı kalır. Bu nedenle web sitemizde ilk 10 yıl boyunca sabit parlaklık sunduğumuzu belirtiyoruz. Bundan sonra ise zamanla parlaklıkta azalma gözle görülür hâle gelir, fakat bu da birkaç yıl içinde olur.

GTLS’ler genellikle 25 yıla kadar ışık verir, ancak belirli bir süreden sonra insan gözüyle neredeyse fark edilemeyecek hâle gelir.

Sizi temin ederim ki trigalight teknolojisi benzersizdir ve bu teknoloji hem traser saatlerimizde hem de başka saat markalarında kullanılmaktadır.

Lütfen çevrimiçi mağazamızın yalnızca İsviçre ve Lihtenştayn’a teslimat için onaylı olduğunu unutmayınız.

Freundliche Grüsse / Best regards

Maria López

Internal Sales Coordinator

A brand of mb-microtec ag

Freiburgstrasse 624

3172 Niederwangen

Switzerland

phone +41 (0)31 980 20 20

direct +41 (0)31 980 17 14

fax +41 (0)31 980 20 21

www.mbmicrotec.com

www.traser.com
Kullanıcı avatarı
Eterna

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Merdo ve 38 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners