Eterna yazdı:hknmtn yazdı:Tissot Heritage 1938 görünüşte güzel de benim gözüme batan bazı noktaları var. Heritage 1938'de mekanizmanın takvim fonksiyonunu iptal etmemişler. Günün belli saatinde takvim atma sesi geliyor. Ses neyse sorun değil. Tepeyi de 1 pozisyonuna çekince ghost dedikleri durum var yani 1 pozisyonunda tepe boş dönüyor. Saati ayarlamak için çift çekmek gerekiyor. Non date bir saatte hiç sevmediği bir durum ve Tissot'a da yakıştıramadım bu durumu. Ayrıca mekanizmaya COSC diyorlar ama ona yakın hatta belki daha iyi zaman tutan ve COSC sertifakası olmayan saatlerim var. Yani COSC durumu da biraz traş kalmış. Bunları göz ardı edebilirseniz güzel saat denebilir Hertage 1938. Fiyatı da iyi. Ben somon kadranlısını kullandım. Beyaz kadran saatler biraz riskli olabiliyor renk tonu açısından. Bir de açık kadranlar normalden hafif büyük görünebiliyor kolda. Mümkünse deneyin ya da birkaç video izleyin. İnceliği de güzel saatin bu arada. Kolay gelsin.
Ben de bilmiyordum yazdıklarınızı ve çok beğendiğim bir saatti. Hatta COSC bir Swiss made saate göre çok uygun fiyatlı derdim.
Bilgi için teşekkürler..
Hocam COSC bir saatin o fiyata olması zaten pek mümkün değil. Bunu siz de biliyorsunuzdur. Biraz ucuz etin yahnisi durumu olmuş.
Yani bana denk gelen makine öyle çıktı desem. Sertifika var. Markası Tissot bir kalite kontrol sistemi var. Bilemiyorum. Deneyimi olan arkadaşlar yazsın yanılıyorsam. Ancak 1-2 günlük kullanımla karar veren arkadaşlar yanılırlar. Ben bir saati takınca bazen 3 ay değiştirmiyorum. Bu söylediklerime de saati uzun süre tek saat gibi kullandıktan sonra kanaat getirdim. Yoksa günlük saat değiştiren biriyseniz fark edilmez. Ha öyle birisine de COSC ne gerek.