1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Tissot Le Locle Automatic T41.1.423.33 - Ebay Alışveriş

Gönderilme zamanı:
19 Oca 2010, 17:57
karokan
Arkadaşlar, aşağıda linklerini verdiğim saat sizce nasıl, fiyat ve kalite olarak karşılaştırma yapar mısınız, bir de ebay dan alışveriş deneyimi veya bilgisi olanlar konu hakkında fikirlerini paylaşabilirler mi ? Gümrük, ödeme v.b.
http://cgi.ebay.com/NEW-Mens-T-CLASSIC- ... 27ae48a305
http://cgi.ebay.com/Tissot-T-Classic-Le ... 1c0f7ccc18
Re: Tissot Le Locle Automatic - T41.1.423.33

Gönderilme zamanı:
19 Oca 2010, 18:16
Bond
Karokan linkler hatalı düzeltirsen saatlere bakıp fikirlerimizi belirtiriz. Ebay konusunda benim bilgim epey fazla 2500'ün üzerinde işlemim var, özellikle öğrenmek istediğin birşey varsa sorabilirsin. Basit manada Ebayden alışveriş yapmak için bir kredi kartın yada hesap kartın olmalı ve paypal hesabına bu kartı bağlamalısın. Buda çok basit bir işlem, uzun zamandır paypal türkçe destekte veriyor, rahatça yapılabilecek birşey yani. Bir ürünü aldığın zaman ebay yada paypal kabul eden başka siteden, ödemen otomatik olarak kartından paypala aktarılır ve ordanda satıcıya ödeme olur.
Gümrük kanunundaki değişiklikler sonucu artık 150 Euro ya kadar ürünler gümrüğe tabii değil. Bayramlar ve yılbaşı öncesi 400 Euro olan özel durum ise kaldırıldı. 1500 Euro ya kadar ticari olmayan ürünlerde ise yüzde 10-20 arasınde değişen vergi oranı ile alınabilir. Aldığın ürünü satıcıya söylersen fiyatı düşük gösterebilir ama çok pahalı saatler için bu yöntem riskli olur.
Ekleme: Linkler düzeltilmiş.
Re: Tissot Le Locle Automatic - T41.1.423.33

Gönderilme zamanı:
19 Oca 2010, 18:38
karokan
Linkleri düzelttim

Re: Tissot Le Locle Automatic - T41.1.423.33

Gönderilme zamanı:
19 Oca 2010, 21:09
Clk
Ebay Almanya kullanicilarina özellikle yüksek meblagli alimlar yaparken, saticinin daha önce yapmis oldugu islemlere ve raytingine dikkat edilmesi geektigini vurguluyor. Örnek vermek gerekirse, 1000 adet islem yapmis ve raytingi %99,9 yada %100 olan bir saticidan bir ürün satin aldiginizda basiniz agrimayacaktir.
Saticilari dikkatli incelerseniz aralarinda yetkili saat bayileri oldugunu da göreceksiniz. Bu tip ciddi firmalar ile calismak isinizi garanti altina almak adina en iyisi.
Pay-Pal olmadan hicbir islem yapmayin. Ürün elinize ulasmaz yada herhangi bir aksilik cikar ise yapmis oldugunuz alisveris pay-pal güvencesi altindadir.
Son olarak paketi getiren arkadastan beklemesi icin rica edin ve paketi beraber acin. Bos olan paketler yada zarar görmüs ürünler acisindan sizin yarariniza olacaktir.
Saatlere gelince Tissot kötü olamaz. Kadrani cok hos duruyor. Bence biraz daha arastirin. Kesin baska modellerde görecek belkide fikrinizi degistireceksiniz.
Re: Tissot Le Locle Automatic - T41.1.423.33

Gönderilme zamanı:
19 Oca 2010, 21:58
Bond
Clk'ya bir eklemede ben yapayım, dediği gibi powerseller satıcıları tercih edin çoğunlukla ama şu var bazen uygun fiyata güzel birşey yakalarsanız işlem sayısı az satıcıdan olsa dahi alınabilir. Sadece biraz daha detay sorun satıcıya ve tüm işlemlerindeki yorumlara bakın, tarihler örnek çok yakınsa 10 gün içinde 250 işlem vb gibi sahte olabilir, yani kendisi işlem yapmış olabilir. İoffer sitesinde bu çok oluyor ebayda milyonda bir olur, başka sitelerdende alırsanız diye belirtiyorum. Zaten paypal iofferda birçok satıcıya artık garanti vermiyor.
Örnek sizin sorduğunuz satıcı 156 işlem, sayı az ama yorumları ve puanıda gayet iyi. Tercih edebilirsiniz o model en uygun o satıcıda. Ama diğer normal saat satan sitelerden de bakabilirsiniz. Birde burdan fiyat alın fark çok değilse gene tercih edebilirsiniz, burda da güzel indirimler yakalanabiliyor.
Re: Tissot Le Locle Automatic - T41.1.423.33

Gönderilme zamanı:
19 Oca 2010, 22:43
Frax
Aynı saati şu konuda -
viewtopic.php?f=62&t=1595 - Nicky Nick önermişti. Türkiye'deki fiyatları 900-1000 lira civarında.Bence 300$ a ebay den sorunsuz alabilecekseniz kesinlikle alın çok hoş bir model zaten kalitesine de sözüm yok.
Re: Tissot Le Locle Automatic - T41.1.423.33

Gönderilme zamanı:
20 Oca 2010, 22:17
TimeKeeper
Paypal'a kredi kartı olmadan para aktaramıyormuyuz ? Havale vs vs.. Ya da yukarıda hesap kartı da bağlanabilir yazılmıs, bildigimiz bankamatik kartları mı bağlayabliyoruz. Az açıklarsanız sevinirim. Ebaydan almak istedigim bir saat var ama ebay ve paypal kullanıcısı olamadıgım icin kedi gibi uzaktan bakınıyorum.
Re: Tissot Le Locle Automatic - T41.1.423.33

Gönderilme zamanı:
20 Oca 2010, 22:38
Bond
Paypal yeni jenerasyon banka kartlarınıda kabul ediyor, arkasında 3 haneli CVV2 numarası olanları olması lazım. Türkiye için emin değilim bir denemek lazım. Kredi kartını Paypal'a bağlamak çok kolay TimeKeeper. Hem sadece ebay değil artık ülkemizdede kullanılmaya başlandı yavaş yavaş. Üye olduktan sonra senden çok cüzzi bir miktar çekicek, $ 2-3 USD gibi birşey ve ekstrende 4 haneli bir numara göreceksin. Onu sisteme girdiğin zaman onaylayacak sonra iade edicek paranı tekrar hesabına. İnternet bankacılığı kullanıyorsan online olarakta görebilirsin bu numarayı provizyonlu işlemlerinden.
https://www.paypal.com/tr/cgi-bin/webscr?cmd=_home-customer