TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Movado Classic Museum Öneri ve Yorum

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Movado Classic Museum Öneri ve Yorum

Mesaj sosyalcan » 24 Tem 2010, 16:23

Hepinizin bildiği gibi kendime epeydir bir saat bakmaktaydım bu gün Karşıyakada bir alışveriş merkezinde Vintage tarzı bu Museum isimli modeli gördüm.Taksitle 2300 tlye bıraktılar. Saat gerçekten çok hoşuma gitti. tam bir klasik ama yine de soru işaretlerim var. Saatin pek emin olmamakla beraber sanrım saniye göstergesi yok. (O olmazsa almam çok zor, o akışı görmedikten sonra) Sonra Movadonun marka bilinirliği hakkında yorumlarınız. Yani o fiyata belki başka önerinz. İçindeki meknizma internetten baktım kendi sitelerinde bulamdım. Satıcı eta dedi ama Eta kaç ?Evet şimdiden yorumlar için teşekkürler. Saatin hafif yuvarlaklasan kare kasasına ne isim veriliyor? Beni cezbeden o oldu?

Resim
Kullanıcı avatarı
sosyalcan

Re: Movado Classic Museum Öneri ve Yorum

Mesaj drk » 24 Tem 2010, 16:42

Bahsettiğiniz saatin model numarası 0605628. İnternet fiyatlarına kıyasla 2300 tl nin bu saat için fazla olduğu görüşündeyim, üstelik saat movadonun güncel kataloğunda da yok, sanırım eski bir model. Markanın tarihçesi hakkında çok bilgim yok ama eskiden zenith ile işbirliği yaparak güzel modeller üretmelerini sağladıklarını okumuştum ancak anladığım kadarıyla günümüz modelleri eski kalitesinden uzak. Saatin saniye ve gün özelliği yok ama güncel movadolara bakarsanız oldukça sade tasarımları olduğunu görmüşsünüzdür, markanın tarzı böyle. Yanlış bilmiyorsam bu tarz kasalara cushion yani türkçesi yastık kasa. En güzel örneklerinden biri de panerai radiomir serisi. Umarım yardımcı olabilmişimdir ve en kısa zamanda hayalinizdeki saate kavuşursunuz.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Clk » 24 Tem 2010, 16:51

Sosyalcan, süper bir saat bulmussun. Fildisi kadran ile uyumlu kahve rengi deri kayis ve inanilmaz güzel bir kasa. Taksit ile 2000 TL'ye birakirlar ise hemen al derim. Pesin 1700-1800 TL. Yalniz senin buldugun saat 2005 yilina ait bir model. 2005 Katalogunda 88. sayfada bulabilirsin.

Simdi gelelim sorulara. Movado, swiss made otomatik saatler ile ilgilenen herkesin bildigi bir marka. En büyük hayranlari ise Amiler (Amerikalilar) zaten pazar payinin büyük kismini da USA ve Kanada pazari olusturuyor.

Saniye kolunun olmamasina takilma derim.Cünkü bu bir Movado karakteristigi. Movado koleksiyonunda saniye göstergeli saat bulmak deveye hendek atlattirmak gibi birsey. Bence saat bu sekilde cok daha hos.

Saatte kullanilan mekanizmanin ETA 2892 oldugunu düsünüyorum. Hatta neredeyse eminim. Cap 38 mm bu capta Movadonun kullandigi makine bu.

What else?
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bond » 24 Tem 2010, 16:56

Teşekkürler Drk. Evet saat Cushion ( Yastık ) kasa. Kalibre diğer Movado Classic Museum serilerinde olduğu gibi ETA 2892-A2 bazlı modifiye edilmiş Mov. F4 Kalibre olarak geçiyor. Movada'nun resmi sitesinde yok dediğin gibi eski seri olması muhtemel. Movado önemli bir marka geçmişten günümüze ve kendine has bazı model serileri var. Buda onlardan biri diyebiliriz. Zevk işi beğeniyorsan neden olmasın ama saniye kolu isteniyorsa elbette seçeneklerinden biri olmaz. Daha önce farklı modeller vardı aklında diye hatırladım ama emin değilim, senin eski danışma konularına bakarım :) Ben başlığı ve resmi daha anlaşılır olsun diye düzenledim.

Fiyat olarakta 1800-1900 TL aralığı uygundur bu saate TR de.

Not: Clk'da yazmış bu arada zaten herşeyi :)
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj mavisakal86 » 24 Tem 2010, 17:29

Oldukca kaliteli bir marka.. Bu markanin en buyuk ozelliyi kendine has sade modeller uretmesi... Bende bu markayi simsiyah kadran ve kayisli ve kadranda rakam olmayan modelleriyle taniyorum...

Bence bu marka icin fiyat yuksek.. Ama benim tarzim komplike saatler oldundan bu tarz bir marka icin fazla yorum yapmam doğru olmaz...
Kullanıcı avatarı
mavisakal86

Mesaj sosyalcan » 24 Tem 2010, 19:18

Arkadaşlar yorumlar için teşekkürler ben de herkes tatilde yorum sayısı düşük olur diye düşünmüştüm. Clkin dediği gibi saatin deri kayışıyla kadran renk uyumu çok hoş,buna belki milanese mesih sanırım gider.Bond arkadaşımızda da gerçekten süper hafıza var.Ben şimdiye kadar Zeno baktım ama Türkiyede en azından İzmirde yok,Hamilton baktım (bir modeli çok spor kaçtı),Rado ve Tag Carrera
Aslında bu kadar zamanda alırdım ama forumda bir arkadaş yazmış gerçekten işte bu dedirtecek model denk gelmedi.. Vey a denk gelenler ise burada yok. Bu yüzden Oğluma kalcak klasil çizgilerede uyacak bir saat arıyorum. Bu model güzel ama saniya akışı olmaması da beni bozuyor.Baklım pazatresi veya salı pazarlığa oturuz.Model eski olduğu için biraz daha pazarlığı sıkı tutarım artık. Bu arada bu forum sayesinde Panerailere sıcak bakar oldum. 42mmlik modelleri benim bileğime oturur. Ama ona daha var.
Kullanıcı avatarı
sosyalcan

Mesaj drk » 24 Tem 2010, 19:25

Oğlunuza bırakacaksanız en iyi seçenek :)
NickyNick yazdı:Saat reklamı deyince, Patek Philippe'in baba&oğul temalı reklamlarından bahsetmemek olmaz...

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj sosyalcan » 24 Tem 2010, 19:26

Bu ilk baştaki patek philippe ne kadar acaba?Şimdi baktım da naitulus modeli işte 70li yılları andıran bir model.
Kullanıcı avatarı
sosyalcan

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 109 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners