akınccbp yazdı:zemberekv2 yazdı:Güle güle kullanın.
Göreceli de olsa Nacar'ın fiyatı "bence" 100 TL fazla olmuş gibi kondüsyonuna göre. Kadran temiz görünüyor eğer yeniden boyanmamışsa (maliyeti yüksek olacağı için sanmıyorum). Makina biraz daha temiz olsa daha iyi olurdu.
Seiko 5'in makina orjinalse uygun olmuş, Nacar'da ki farkı Seiko'dan çıkartmışsınız gibi.
Sosyal medya kullanmadığım için satıcıları bilemiyorum ama Seiko'lar da dikkat edin, çok ucuz ise bir sıkıntı olabilirç Sahte Seiko'lar var "ucuz, ikinci el saatin sahtesi mi olur?" Evet oluyor maalesef.
Tekrar güle güle kullanın.
Şuan kargodalar ama aklıma şüphe düştü orijinal olduğunu nasıl anlayabilirim arka kapaktaki numara ile sorgulama yaptım 1981 üretimi olduğu yazıyordu
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kusur bakmayın, amacım sizi şüpheye düşürmek değildi. Aşağıda yazdıklarım genel bilgilerdir, yüzde yüz kopya olup olmadığını kanıtlamaz, ayrıca kesin sahte gözüyle de bakmayın beyniniz sizi kandırabilir.
En sağlıklısı bir saatçiye götürüp göstermeniz, saatin kalibresine baktığı anda anlar zaten. Bir diğer durum ise, orjinal olsa bile kadran ve kasa farklı modellerden olabilir. Genel olarak zaten üretim kalitesinden kolayca anlaşılır.
- Öncelikle kadrandaki logosuna bakın, logoda bir gariplik olup olmadığını kontrol edin, logonun şekli, yazı tipi. Ama kullanılmış bir saat olduğu için, bakım yapılırken logo eğilmiş, zarar görmüş olma ihtimalini de unutmayın.
- Akrep, yelkovan ve saniye tasarımları üzerinde yazan modelle aynı mı kontrol edin ama yine ikinci el olduğu için değiştirilmiş olma ihtimali her daim mevcut.
- Aynı şekilde arka kapakta özellikle yazı tipine bakın. Düşük kalite olan kopyalar zaten kolayca belli oluyor.
- Kadranda kalibre ve kadran kodları yazılıdır, saat 6'nın alt kısmında, internetten kadran ve kalibreyi uyup uymadığını kıyaslayın.
- Tepe, kayış (tokası), bilezik orjinal mi, yine logo düzgün basılmış mı.
- Kutusu, kılavuzu da ayırt etmek için faydalı ancak bu durumda olmadığını varsayıyorum.
- Rotor üzerinde lazerle işlenmiş gravür veya tampon baskı logo olması gerekiyor.
- Makina üzerinde de kalibre numarası olması gerekiyor (modele göre yeri farklılık gösterebiliyor), yine internetten kıyaslayabilirsiniz.
- En kolayı, nadir de olsa otomatik bir saatin kadranın "quartz" ibaresini görmeniz ya da tam tersi. Ya maliyet ya da umursamazlıktan yapıyor olabilirler.

Eğer biraz Seiko 5'lerle vakit geçirdiyseniz bu kadranın tasarımı, renkleri anında bir terslik olduğunu hissettiriyor. Makinası dağınık olduğu için gösteremiyorum ama üzerinde hiç bir bilgi bulamazsınız. Standart kopya Çin makinalarından kullanıyorlar. Örneğin 50'lilerin sonunda Seiko'nun icat ettiği "magic lever" gibi parçalar yok içerisinde. Eğer SKX veya Padi olsaydı daha çok dikkat edin derdim.
Biraz araştırıp, "feiko" ve "wanna be seiko" hakkında okursanız, çok daha fazla detay bulabilirsiniz ama aklınızı bulandırmayın, ileride alacağınız saatler için tecrübe olur.
Daha çok detay var bakılacak ama çok uzadı mesajım. Dediğim gibi en sağlıklısı bir saatçiye göstermeniz, Çin malı makina varsa zaten içine bakar bakmaz anlar.