TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Omega Seamaster Diver 300M vs Tudor Black Bay GMT

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Omega Seamaster Diver 300M vs Tudor Black Bay GMT

Mesaj mecako52 » 02 Mar 2023, 21:24

Merhabalar sevgili saat dostlarım. Çok uzun süredir saatlere ilgi duyan ve seven bir saat severim. Son 3 senedir gerek youtube videoları gerekse TSF ailesi sayesinde epeyce bilgi edindim, saat tanıdım. Forumdaşların değerli yorumları ve bilgileri ile çeşitli saatler aldım. Özellikle diver saatleri sevdiğimden orient kamasu, tissot seastar, longines hydroconquest gibi saatlere sahibim. Şimdi bütçeyi biraz daha arttırdım fakat ne alacağıma karar veremiyorum. Siz değerli arkadaşların yorumlarını da merak ediyorum.
aklımda omega seamaster diver yeşil kadran var. onun alternatifi olarak (yurt dışına yerleşme planım da olduğundan) tudor gmt'yi de beğeniyorum. Yakın çevremdeki arkadaşlarım da o kadar para veriyorsan rolex için sıraya gir, biraz daha bütçeni arttır diyor(uygun modeller için). Esasen bu konuda da bilgisizim fakat gördüğüm kadarı ile rolex almak imkansız gibi :) Bu saatlere alternatif başka neler olabilir bilemiyorum. Bütçem 4,500 - 5,000 dolar civarında. Sıfır veya ikinci el olarak alabilirim bir ayrımım yok. Değerli yorumlarınıza açığım. :champ:

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
mecako52

Re: Omega Seamaster Diver 300M vs Tudor Black Bay GMT

Mesaj Umutt » 02 Mar 2023, 23:48

Omega Smp fazlasıyla hareketli bir tasarıma sahip.. Dalgali ve parlak seramik kadran, parlak seramik bezel,parlak bezel fontlari, bacaklardaki polish finish vs.. Her yönüyle ışıl ışıl ve kelimenin tam anlamiyla eyecatcher bir model. Tudor Gmt ye göre, hâliyle daha modern bir tasarim diline sahip

Tudor Gmt ise, bu model ailesinin tamamında olduğu gibi heritage bir tasarım ve daha çok mat dokunuşlarla çalışılmış.. Kalite algısını detaylarda veren, daha rafine bir tasarım dili var.

Bu sebeplerle, bu iki saatin birbirinin muadili olduğunu düşünmesem de illa bir seçim yapmak zorunda kalsam Smp'yi tercih ederdim. Gerek fiyat/performans ve gerekse de çok genis olmayan bir koleksiyonda, daha işlevsel olacağını düşündüğüm için. Ayrica estetik ve kalite algısı anlaminda çok tatminkar.

Son olarak her iki saatin de çok fazla proporsiyon vaat etmediğini belirtmek gerek.. Ben özellikle toolwatch modellerde, proporsiyonu öncelemiyorum ve hatta her iki modeli de halihazırda severek kullanıyorum ama bileğiniz 17 cm den inceyse ve proporsiyon konusunda hassassaniz; Smp, kasa capi ve iri kiyim helyum valfi ile, Black Bay Gmt ise 15 mm kalınlığındaki kasası ile günlük kullanimda gözünüzü biraz yorabilir.

Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Umutt

Mesaj mecako52 » 03 Mar 2023, 12:11

Umutt yazdı:Omega Smp fazlasıyla hareketli bir tasarıma sahip.. Dalgali ve parlak seramik kadran, parlak seramik bezel,parlak bezel fontlari, bacaklardaki polish finish vs.. Her yönüyle ışıl ışıl ve kelimenin tam anlamiyla eyecatcher bir model. Tudor Gmt ye göre, hâliyle daha modern bir tasarim diline sahip

Tudor Gmt ise, bu model ailesinin tamamında olduğu gibi heritage bir tasarım ve daha çok mat dokunuşlarla çalışılmış.. Kalite algısını detaylarda veren, daha rafine bir tasarım dili var.

Bu sebeplerle, bu iki saatin birbirinin muadili olduğunu düşünmesem de illa bir seçim yapmak zorunda kalsam Smp'yi tercih ederdim. Gerek fiyat/performans ve gerekse de çok genis olmayan bir koleksiyonda, daha işlevsel olacağını düşündüğüm için. Ayrica estetik ve kalite algısı anlaminda çok tatminkar.

Son olarak her iki saatin de çok fazla proporsiyon vaat etmediğini belirtmek gerek.. Ben özellikle toolwatch modellerde, proporsiyonu öncelemiyorum ve hatta her iki modeli de halihazırda severek kullanıyorum ama bileğiniz 17 cm den inceyse ve proporsiyon konusunda hassassaniz; Smp, kasa capi ve iri kiyim helyum valfi ile, Black Bay Gmt ise 15 mm kalınlığındaki kasası ile günlük kullanimda gözünüzü biraz yorabilir.

Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Kocaeli'de ikamet ettiğimden dolayı iki saati de bileğimde inceleme fırsati bulamadim ne yazik ki fakat 18.5 bilek çevrem. İri de bir adam sayılırım. Tissot seastar da kaba bir saat, ondan daha da mi iri?
Açıkçası bu bütçeyi oluşturabilmişken nispeten üst sınıf bir saat almak istiyorum. Omega ve tudor dışında böyle albenili bir saat bulamadım. IWC saatler de cok güzel fakat tek bir premium saate sahip olunacaksa biraz sönük kalıyor gibi geliyor :)

SM-S906U1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
mecako52

Mesaj Umutt » 03 Mar 2023, 12:25

Hocam zaten bulduğunuz iki model de bu segmentin fiyat performans şampiyonları bence ..Yani bu fiyat aralığında daha tatminkar bir model bulabileceğinizi zannetmiyorum, bilek ölçünüze göre de hic sorun yaşamayacağımızı düşünüyorum, zaten önceki mesajda da yazdığım gibi, iki modelde de gözü yoracak bir durum yok. Son yıllarda kasa çaplarında küçülme trendi var, bunu düşünerek yazmıştım, yoksa aslında her iki model de bir toolwatch için oversized değiller bence.

Bu arada Tudor Gmt, kalınlığın yaklaşık 2 milimini case back de veriyor , yani kasanın yanak kalınlığı yaklaşık 13 milim aslında ve caseback deki kalinlik da, katmanli olduğu için, kasanin bileğe oturuşu bombe yaratmıyor. Kağıt üzerindeki ölçülerine nispetle bilekte daha dengeli duruyor özetle bence.

Seastar, her iki modele göre de kasa dizaynından ötürü daha kaba duruyor kanımca bilekte.

İwc yi , çok sayıda modelini kullanmış ve halen kullanıcısı olan biri olarak şiddetle tavsiye ederim, ancak retail fiyatlar döviz bazında da bütün dünyada anlamlı zamlar gördü son 1-1.5 senede. İkinci el bulabilirseniz spitfire ve pilot ailesindeki chrono ya da nochrono modelleri öneririm. Ama geniş bir aileniz yoksa ve hele de tek saat olacaksa, ben yerinizde olsam, bir önceki mesajımda yazdığım gibi smp'yi tercih ederdim.
Kullanıcı avatarı
Umutt

Mesaj Archimed » 03 Mar 2023, 12:51

Bence biraz daha bekleyip 2 markanın da 2023'de yeni çıkartacağı modelleri gördükten sonra karar vermenizi öneririm. Yabancı forumlara göre bu yıl Omega, Planet Ocean'da birkaç yeni model çıkartma ihtimali varmış. Diğer taraftan Tudor, ne kadar kendini geliştirse de Rolex'in yan/alt markası ve "Poor Man's Rolex" imajından sıyrılamadı. Omega SMP 300'ler de "Submariner Killer" imajını sürdürüyor. Diğer taraftan Omega'nın Swatch ile yaptığı işbirlikleri de uzun vadede marka imajını olumsuz etkiler mi, bu noktalar da belki karar vermenizde etkili olabilir.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj Heesh » 03 Mar 2023, 13:29

Ben genel olarak smp 300 hastasıyım hatta hayalım üstatlar zaten +- çoğu bilgiyi vermiş ama omega smp benim seçimim olurdu Tudor göre daha fazla diver ve kaliteli bir hissi var ama diğer bir arkadaşın yazdığı gibi omega bu sene speedmaster de geliştirdiği yeni
Balance sistemini belki smp 300 kere de uygulaya bilir gibi
Bir düşüncem var daha dakiklik açısından omega smp 300 yeni varyant gelir mi
Diye beklene bilir

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Heesh

Mesaj sahin » 05 Mar 2023, 01:27

Resim

ben bu rengini tavsiye ederim.

6000 dolara alacağınız rolex oyster çok giriş seviyesi olacak

tudor yerine panerai luminor modeliyle karşılaştırabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
sahin

Mesaj mertk » 10 Mar 2023, 01:31

Bende smp diyorum ama yeşil rengini beğenemedim, divera pek uymuyor bence.

Mavi veya siyah tercih etmek daha mantıklı.
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 129 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners