TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Uygun Fiyatlı B-Uhr Aviator Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Uygun Fiyatlı B-Uhr Aviator Önerisi

Mesaj punk » 31 Eki 2010, 04:12

Öncelikle merhabalar...

Kol saatleri takıntım uzun zamandan bu yana vardı. Ancak sonunda aşığı olduğum Aviator tipi saatlerden birini alayım diyorum. Koleksiyona Klasik bir Hamilton Khaki ile başladım. Fakat Aviator takıntıma çare olamadı maalesef...

Aklımda Steinhart ya da Archimede'in 42 mm Pilot BB'leri vardı fakat şu anda 300 doları geçmek istemiyorum. Üniversite öğrencisiyiz malum :D

Bunun yerine önerebileceğiniz bir Avrupa'lı var mıdır? Epeydir araştırıyorum ancak bulabilmiş değilim... Laco'nun Miyota makineli ürünleri var fakat onları da nereden alabileceğim konusunda şüpheliyim.

Sonunda olayı Parnis'e ya da Ticino'ya bağlamaktan korkuyorum :) Gerçi Ticino'lar hakkında fena yorumlar da yok...

Siz benim yerimde olsaydı ne yapardınız?
Kullanıcı avatarı
punk

Re: Uygun fiyatlı B-uhr, Aviator önerisi...

Mesaj Clk » 31 Eki 2010, 09:34

Parnis ve Ticino.. Ikisi de sonuna kadar Cin. Sadece ucuz diye bu saatleri almak mi yoksa biraz daha para biriktirip adam gibi bir saat almak mi dersen tamamen kisisel karar. Sordun diye söyleyelim ben bu iki markaya da 5 TL vermem.

Nedenlerinden ilki asagida ki fotografta sakli. Bu saat yeni (2-3 günlük bir saat) ama kasa iscilik ve malzeme kalitesi o kadar kötü ki sanki senelerdir kullanilmis gibi duruyor.

Resim

Sonucta, Range Rover begenip Cherry kullanmaya benziyor bu markalari satin almak :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Re: Uygun fiyatlı B-uhr, Aviator önerisi...

Mesaj punk » 31 Eki 2010, 12:20

Hayır ben olayı işin vehametini anlatmak için söyledim. clk hocam direk Asya'lılarda buluyorsun suçu :D Ama verdiğin fotoğraftaki işçiliğin kalitesizliği de gün gibi ortada. Ancak biraz daha beklemek de istemiyorum... Öyle olsa daha da bekler Sinn 757 falan alırım değil mi...

Bu arada Aristo'lar da var. Onlar da Alman... Örneğin şöyle bir ürün var: http://www.aristo.ch/e/html/popup/98020B0M.htm
Kullanıcı avatarı
punk

Re: Uygun Fiyatlı B-Uhr Aviator Önerisi

Mesaj Bond » 31 Eki 2010, 14:11

Punk TSF'ye Hoşgeldin. Dediğin gibi Aristoya bakabilirsin, bunun yanında daha uygun fiyatlı Junkers, Graf Zeppelin, Messerschimitt markalarında Swiss ve Rus otomatik modelleri olması lazım. Swiss quartz düşünürsen yukardaki markalarda fiyatları gayet uygundur, modelleride güzeldir.

Birde belirttiğin bütçeye en uygun olabilecek hesaplı Swiss Automatic kullanan markalardan birisi diyebileceğim Ollech & Wajs'a bak. Tam bir B-Uhr olmasada yakın modeller bulursun. Yabancı forumlarda birçok kullanıcısı mevcut. Fiyat kalite oranı genel olarak başarılı bulunuyor. Bu yazdığım markalara Long Island Watch ve Gnomon Watchesdan bakabilirsin.

Gnomon yeni düzenleme ile bir mağaza açtı ve websitesinide yeniledi, incelemeni öneririm. İyi forumlar

Gnomon Watches :arrow: http://www.gnomonwatches.com/index.asp
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj punk » 31 Eki 2010, 23:38

Öncelikle teşekkürler yanıtın için Bond. Gerçekten harika tavsiyeler... Ollech'n Wajs'ın MP 2824-2 Military modeli enfes, bunun yanında küçük bir customate ile 2824 makine geliyormuş... 280 dolar fiyatı. Ben bunu bu ay alırım öyleyse...

Başka tavsiyeler de varsa dinlemeye hazırım :)
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj punk » 01 Kas 2010, 03:04

Bu arada bir soru daha sormak istiyorum. Amerikan menşeili Android diye bir marka var. Miyota makineler kullanıyorlar. Bir biliniz var mı hakkında? Asya üretim gibi görünüyor ancak işçilik kalitesini merak ediyorum. Güzel fiyatlara güzel modelleri var çünkü... Makineler de fena değil.
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj punk » 05 Kas 2010, 16:49

punk yazdı:Bu arada bir soru daha sormak istiyorum. Amerikan menşeili Android diye bir marka var. Miyota makineler kullanıyorlar. Bir biliniz var mı hakkında? Asya üretim gibi görünüyor ancak işçilik kalitesini merak ediyorum. Güzel fiyatlara güzel modelleri var çünkü... Makineler de fena değil.

Bu soruyu tekrar edeyim... Pek kimsenin dikkatini çekmemiş herhalde :)
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj Bond » 09 Kas 2010, 20:10

Punk ben baktım az önce, dediğin gibi çoğu Asya üretimi olmalı aralarında birkaç Swiss made mekanizma kullanan ve design olarak fena değil diyebileceğim model var ama pek tavsiye edilecek yada üzerinde durulacak bir marka olarak görmüyorum. Bazılarıda oyuncak gibi duruyor. :)
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 114 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners