TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hamilton Khaki Field 38mm sonrası hedef?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Hamilton Khaki Field 38mm sonrası hedef?

Mesaj donquijote » 15 Haz 2024, 20:13

Merhabalar,
Hamilton Khaki Field 38 mm saatim var. Bu saatten sonrası için yeni hedefler koymak istiyorum. Çitayı bir tık üste atacak, 36-38 mm arası saat önerilerine açığım bütçe olarakta 60 bin civarı diyebilirim.
Kullanıcı avatarı
donquijote

Re: Hamilton Khaki Field 38mm sonrası hedef?

Mesaj c6rvo » 15 Haz 2024, 20:30

36-38 mm olarak hamiltondan bi üst seviye çıkmak istiyorsanız nomos club campus , oris big crown , sinn ve longines hydroconquest bakabilirsiniz. 36,38,39 ve 41 mm modelleri var saydıklarımın. Tamamının 2.el piyasası bütçenize uygun illa 0 alıcam derseniz nomos öneririm

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
c6rvo

Mesaj donquijote » 17 Haz 2024, 18:44

c6rvo yazdı:36-38 mm olarak hamiltondan bi üst seviye çıkmak istiyorsanız nomos club campus , oris big crown , sinn ve longines hydroconquest bakabilirsiniz. 36,38,39 ve 41 mm modelleri var saydıklarımın. Tamamının 2.el piyasası bütçenize uygun illa 0 alıcam derseniz nomos öneririm

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

teşekkür ederim. farklı önerilerede açığım.
Kullanıcı avatarı
donquijote

Mesaj onur226 » 17 Haz 2024, 19:16

Askeri saat seviyorsunuz madem 37 mm Spirit olabilir. Liste fiyatı bütçeyi aşsada mekanizma olarakta 2892 bazlı otomatik mekanizma yukarı bir adım sayılabilir.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
onur226

Mesaj hknmtn » 18 Haz 2024, 01:38

Bende H704 ile başlayan Hamilton Khaki Field vardı. Ondan sonra direkt Nomos'a geçtim.
Neden Nomos'a geçtim. Tasarımlarını çok beğeniyorum (Takvimsiz saatleri kadran bütünlüğü açısından daha çok seviyorum, California tarzı kadranlara da ayrı bir ilgim var). Kurmalı saatleri severim (tabi otomatik modelleri de var markanın). Birbirinin benzeri makineler kullanan saatlerden birini tercih etmek istemedim (Nomos in-house makineler kullanıyor). Alman malı olması da ekstrası. Bence Almanlar saatçilikte de zirvedeler.
İki yıldır kullanıyorum. Bugün olsa hiç düşünmem gene alırım. Zaten aynı markanın otomatik bir modelini almayı kesinlikle düşünüyorum. Çok kaliteli saatler üretiyorlar.
Bendeki model bunun arka kapağı çelik olanı o biraz daha ucuzdur. O da sitede gösteriliyor. Mağaza ile iletişime geçerseniz temin süresi hakkında bilgi verirler.
https://www.tevfikaydin.com.tr/nomos-gl ... aati-p4413
Kullanıcı avatarı
hknmtn

Mesaj Eterna » 18 Haz 2024, 11:48

Hamilton Khaki bağımlısıyım. :)

Ama şu an da Hamilton Khaki haricinde bir marka model seç deseler Sinn seçerim.

Sinn 556 modellerini çok beğeniyorum. 38,5mm çap, çelik kordon olanlara hayranım.

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj donquijote » 19 Haz 2024, 12:34

Öneriler için teşekkür ediyorum, hepsini not edip araştıracağım. nomos uzun zamandır listemdeydi ancak araya ufak bir soru eklemek istiyorum. Yanlış mı hatırlıyorum bilmiyorum ama nomos Club campus'lerin bir modelinde tarih ekranı yok muydu? Epey bakındım ama hiçbirinde tarih ekranı yok acaba yanlış mı hatırlıyorum?
Kullanıcı avatarı
donquijote

Mesaj Akhilleus666 » 20 Haz 2024, 02:22

Merhabalar. Arkadaşların önermiş oldukları saatlerin hepsi gerçekten de çok başarılı. Nomos Clup Campus 37MM otomatik alabilirsen hiç kaçırma derim. Ama bütçeni bir parça aşabilir. Nomos Clup'ın mekanik modellerinin hepsini bütçen ile rahatlıkla alabilirsin. Ama ben hem kadranları hem de mekanik olması nedeni ile almazdım. Öte yandan Longines Spirit 37MM de, Nomos Clup Otomatikler gibi bütçeni biraz aşacaktır. Ben halihazırda kullanıcısıyım ve günde bir saniye sapma yapmakta. Gerçekten de çok keyifli bir saattir. Sadece Sinn konusunda çok emin olamıyorum zira 60k bütçe ile alınacak saat değil bence. Saatin içerisinde Sellita mekanizma mevcut ve tasarımı çok güzel olsa da elindeki Hamilton H10 mekanizmalı saat bence çok daha başarılı. Longines Conquest 38MM sanırım aradığın saat olur. 76k satış fiyatı üzerinden alacağın olası %20 indirim ile bütçene yakın rakamlara saate sahip olursun. İçersindeki mekanizma da saatin tasarımı da eminim çok hoşunuza gidecektir. Özellikle yeşil olanını tavsiye ederim.

2201117TG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Akhilleus666

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 128 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners