TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İlk Otomatik Saatim Sizce Ne Olmalı? Bütçe 30.000 TL

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

İlk Otomatik Saatim Sizce Ne Olmalı? Bütçe 30.000 TL

Mesaj mdasgin2 » 06 Ağu 2024, 20:59

Arkadaşlar herkese merhaba, iyi forumlar,

Forumda yeniyim ve saat konusuna yeni merak salmaya başladım. Daha önceden almış olduğum bazı saatler var ancak bunlar saat konusunu detaylı bilmeden ve araştırmadan almış olduğum saatlerdi. Elimde daha önce almış olduğum aşağıdaki 4 saat var.

Artık saat konusunu daha detaylı araştırma ile birlikte otomatik saatlere geçmek istiyorum. Bu benim ilk otomatik saatim olacak. Günlük yaşamda da kullanabileceğim bir saat arıyorum. İlk saatim için maksimum 25-30000 TL bir bütçe ayırabilirim. Seiko gibi standart ve giriş modeli bir marka mı seçmeliyim. Yoksa Longines, Hamilton, Tissot gibi markalardan 2. el mi saat almayalım tam karar veremedim. Bu konuda sizlerin değerli fikirlerini ve önerilerini almayı çok isterim.

Ayrıca ölçü olarak son aldığım Casio Tiffany blue 38,5 mm benim gözüme küçük geliyor. Fikir almak için bilekteki görselini ekliyorum. Bu konuda da fikir verirseniz sevinirim.

Casio Edifice EFR-538K

Resim

G-Shock GG-1000-1A5DR

Resim

G-Shock GA-100B-4ADR

Resim

Casio MTP-1302PD-2A2VEF Tiffany Blue

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
mdasgin2

Re: Ilk Otomatik Saatim Sizce Ne Olmalı

Mesaj ceviks » 07 Ağu 2024, 08:00

Sifir bir hamilton olabilir

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
ceviks

Mesaj kesikparmak » 07 Ağu 2024, 08:55

Kolunda dene, hoşuna gideni al. Markaya çok takılma. Önemli olan beğendiğin, içine sinen bir saat olması. Bir zamanlar adından sıkça söz ediliyor, çok övülüyor diye gidip Hamilton Khaki Field model saat almıştım. Hani benim de askeri saatler ve spor saatler hiç tarzım değildir aslında. Bir gün taktım içime sinmedi, iki gün taktım içime sinmedi. Baktım olacak gibi değil, geri sattım. O yüzden markadan bağımsız, bir saatçiye git. Gözüne hoş gelen saatleri koluna tak dene. İçine sinen bir model olursa onu al. Saat hoşuna gittikten sonra markası, mekanizması çokta önemli olmuyor senin için.
Kullanıcı avatarı
kesikparmak

Mesaj vision » 07 Şub 2025, 18:49

Tissot Prx öneririm.
Kullanıcı avatarı
vision

Mesaj copycat » 07 Şub 2025, 19:45

Hoşgeldiniz,

38.5 mm küçük değil, aksine mükemmel bir ölçü bu arada.

CPH2113 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
copycat

Mesaj mturann » 08 Şub 2025, 12:20

Evet hangisi içinize siniyorsa onu alın
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj kesikparmak » 08 Şub 2025, 13:27

Saat en önemli aksesuarlardan biridir. Saat konusunda markadan ziyade içine sinen, giyim tarzına yakışan, kolunda görmeyi sevdiğin bir saati alman önemli. Bir ara sırf o markadan da bir saatim olsun diye Hamilton Khaki almıştım. Çok iyi bir marka, çok kaliteli bir saatti ama military bir saat ne giyim tarzıma uydu, ne içime sindi ne de takmaktan keyif aldım. Birkaç kere taktım sonra sattım gitti. O yüzden markayı boşver, kolunda dene, en çok hoşuna gideni al.
Kullanıcı avatarı
kesikparmak

Mesaj payday3d » 11 Şub 2025, 14:38

Bilekleriniz kalın sanırım 40mm Tissot Prx Otomatik ya da quartz ikisini de deneyebilirsiniz, yerinde gidin deneyin ama.
Kullanıcı avatarı
payday3d

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 51 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners