TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hamilton Khaki Navy Scuba (H82505140) vs Tissot Prx

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Hamilton Khaki Navy Scuba (H82505140) vs Tissot Prx

Mesaj bigbooss » 07 Eki 2024, 10:45

Hamilton Khaki Navy Scuba (H82505140) vs Tissot Prx 80

1- https://www.hamiltonwatch.com/tr-tr/h82 ... a5enj-NFFg

2- https://www.tissotwatches.com/tr-tr/t1374071104100.html

BİLEK KALINLIĞI : 19 CM

sevgili forumdaşlar. yeni bir saat tavisyesi konusu ile karşınızdayım. ara ara girer formu okurum ama pek aktif yazan biri değilim. türkiyede bu forum olmazsa saat hakkında bu kadar bilgiyi nereden bulurduk bilemiyorum :) iyiki varsınız.

Bu iki model arasında seçim açısından bir fikir vermesi için kullandığım saatleri paylaşayım istiyorum.
halihazırda seiko 5 srpd55k saat kullanmaktayım. bir tane de arada değişiklik olsun piknikte, dağda bayırda kullanayım diye :) silikon kordonlu rolex daytona benzeri Pagani deising saatim var.
uzatmadan sorularıma geçeyim.

bu iki saatten hangisini almalıyım karar veremedim yardımlarınızı bekliyorum, tissot prx powermatik 80 (mavi kadran) herkes tarafından beğenilen ikonik bir model , piyasada oldukça var, tarzı ile kola takılınca kendini belli ediyor,

hamilton navy scuba da görünüş itibariyle oldukça hoş bir saat , marka algısı daha yüksek, resimlerden gürdüğüm kadarıyla işçilik bir hayli hoş ve tissot prx den daha kaliteli gibi duruyor. Tissotu bileğime taktım gayet güzel hissettirdi boyut olarakda sırıtmadı, küçükte gelmedi büyükte, ancak hamilton takma fırsatım olmadı henüz.

Hamilton ile ilgili kafama takilan sorulardan biri ise, diğer markalarda birebir olmasa bile kasa olarak hamilton un bu modeline benzer modeller var gibi (orient kamasu 2, casio vs.. ) ama tissot prx modeline benzer olarak aklıma gelen sadece citizen tsuyosa oluyor, bu yönüyle tissot prx daha mantıklı gibi geliyor, marka algısı yönüyle hamilton kafamı karıştırıyor , ne yapacağım bilemedim. hangisini alırsam uzun süre kullanımda beni daha çok mutlu eder.
Kullanıcı avatarı
bigbooss

Re: Hamilton Khaki Navy Scuba (H82505140) vs Tissot Prx

Mesaj tanoren » 07 Eki 2024, 11:07

Bence saati nerede, ve nasıl kullanmak istediğinize bağlı. Bu iki saat farklı tarz görünüyor bana, elinizde Seiko srpd55k varken, ben Tissot PRX alırdım.
Sanki siz diver modelleri daha çok seviyorsunuz gibi, eğer öyle ise zaten tercihiniz belli.
Kullanıcı avatarı
tanoren

Mesaj bigbooss » 07 Eki 2024, 11:14

cevabınız için teşekkür ederim söylediğniiz gibi tissot prx daha farklı duruyor bu yönüyle biraz daha mantıklı gibi.

memurum illa şurada, burada kullanayım diye bir kıstasım yok, bu iki modeli de beğeniyorum ama kararsız kaldım

sadece elbise/gömlek saati almak istemem, genel kullanım için daha mantıklı olan modeller tercihim olur.

diğer forumdaşlardan da tavsiye gelirse sevinirim
Kullanıcı avatarı
bigbooss

Mesaj kesikparmak » 07 Eki 2024, 18:33

Elinizdeki Seiko'yla Hamilton tarz olarak biraz yakın modeller. Ben olsam biraz daha farklı bir modele yönelirdim. Yani Prx tercih ederdim.
Kullanıcı avatarı
kesikparmak

Mesaj Eterna » 07 Eki 2024, 20:41

Elbise/gömlek saati istemiyorsunuz. Piknikte dağda bayırda takayım diyorsunuz. PRX zaten elendi. Konuşmaya gerek yok.

Yazdığınız Hamilton tarif ettiğiniz saate daha uyuyor. Hamilton Khaki modellere de mutlaka bakınız.
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj bigbooss » 08 Eki 2024, 16:46

Eterna yazdı:Elbise/gömlek saati istemiyorsunuz. Piknikte dağda bayırda takayım diyorsunuz. PRX zaten elendi. Konuşmaya gerek yok.

Yazdığınız Hamilton tarif ettiğiniz saate daha uyuyor. Hamilton Khaki modellere de mutlaka bakınız.

Herkese cevaplar için teşekkür ederim. hocam piknik vs. de kullanmak için pagani desing saatim var diye yazmıştım, (yani başına bir iş gelsede pek üzülmeyeceğim bir saat) orayı yanlış anladınız sanırım :) gömlek saati istemem derken fazla saatim olmadığı için böyle bir şey söyledim.

bir süre tissot seastar 1000 powermatic 80 ile Tissot PR 100 Sport Gent Chronograph kullandım elden çıkarttım, bu seferki düşüncem aldığım saatleri elden çıkartmadan üstüne yenilerini eklemek...

bu aşamada bir tane tissot prx alıp, bir süre sonra bir başka model daha eklemek mantıklı olacak benim için , teşekkür ediyorum tekrar.
Kullanıcı avatarı
bigbooss

Mesaj Eterna » 08 Eki 2024, 23:04

Hocam evet pagani kısmını yanlış anlamışım.

Tissot prx herhalde hiç beğenmeyen nadir saat severlerden biriyim. :) Ama seveni beğeneni çok fazla.

Şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyeyim.
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj raven » 09 Eki 2024, 21:43

Eterna yazdı:Hocam evet pagani kısmını yanlış anlamışım.

Tissot prx herhalde hiç beğenmeyen nadir saat severlerden biriyim. :) Ama seveni beğeneni çok fazla.

Şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyeyim.

Ben de bir türlü sevemedim. :)
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 31 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners