TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko SRPE55 vs SNKL23J1

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko SRPE55 vs SNKL23J1

Mesaj heva » 28 Ara 2024, 14:47

Merhaba, iki saat arasında kaldım ve aralarında büyük bir fiyat farkı var, SRPE55 nerdeyse SNKL23'ün 1.5 katı. Sizce o kadar farkı vermeye değer mi? Hangisi daha güzel görünüyor sizce?
Kullanıcı avatarı
heva

Re: Seiko SRPE55 vs SNKL23J1

Mesaj kimiky1 » 28 Ara 2024, 15:02

srpe55 bildiğim kadarıyla 40mm ve diver inspired bir saat. snkl23 ise bir dress watch ve 38mm. her ne kadar srpe55'in kordon kalitesi snkl23'e göre iyi olsa da yine de çok solid değil diyebilirim. bunun yanı sıra srpe55'in lug aralığı 20mm. daha kolay çelik bilezik ve nato, deri kayışlar bulabilirsiniz. snkl23 19 mm, ara bir değer olduğu için kolay bulamazsınız ve dress watch olduğu için de kombinleyeceğiniz kayış seçenekleri azalıyor. bunların yanında mekanizma olarak pek bir farkları yok, srpe55 te hacking var. son olarak srpe55 in su geçirmezliği 100m diğeri ise 50m. ki zaten bir dress watch ile su geçirmenin önemseneceği bir durumda bulunulmaz diye düşünüyorum. ben olsam srpe55 (ya da srpe51 gri sunburst kadranlı) modeli tercih ederdim. strap monster deniliyor zaten uluslararası camialarda. deri, silikon, nato, oyster, jubilee, hepsiyle uyum sağlıyor. tek saati farklı farklı yerlerde kullanabilirsiniz. bir tavsiyem de ikinci el almanız. yeni sayılacak bir saat sever olarak birçok saatimi sıfır aldım ancak bu aşamada insanın beğenisi tam oturmadığı için bir süre sonra farklı bir modeli almak istiyor. forumda ya da ikinci el satış sitelerinde bu tarz ilanlar bulabilirsiniz. umarım yardımcı olabilmişimdir. iyi günler diliyorum.
Kullanıcı avatarı
kimiky1

Mesaj hknmtn » 29 Ara 2024, 00:31

Merhaba, öncelikle yanlış verilen bir bilgiyi düzelterek başlayım. SNKL23'ün kordon aralığı 18mm'dir.
Bana göre SNKL23 konfor, şıklık ve çok yönlülük bakımından daha üstündür.
Mekanik olarak SRPE55 saniye durdurma ve elle kurabilme artısı sunar. SNKL23'te bunlar yok.
Daha fazla vermeye değip değmeme konusu tüketici tercihine kalıyor.
Bu ikisi arasından ben SNKL23'ü tercih ederim.
Kullanıcı avatarı
hknmtn

Mesaj kimiky1 » 30 Ara 2024, 14:59

hknmtn yazdı:Merhaba, öncelikle yanlış verilen bir bilgiyi düzelterek başlayım. SNKL23'ün kordon aralığı 18mm'dir.
Bana göre SNKL23 konfor, şıklık ve çok yönlülük bakımından daha üstündür.
Mekanik olarak SRPE55 saniye durdurma ve elle kurabilme artısı sunar. SNKL23'te bunlar yok.
Daha fazla vermeye değip değmeme konusu tüketici tercihine kalıyor.
Bu ikisi arasından ben SNKL23'ü tercih ederim.

çok haklısınız. ben snxs ile karıştırmışım lug aralığını. verdiğiniz kıymetli bilgiler için çok teşekkürler :)
Kullanıcı avatarı
kimiky1

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 31 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners