TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko SRPD55 vs SSK001

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko SRPD55 vs SSK001

Mesaj szrbne » 02 Şub 2025, 13:26

saat ilgim henüz başladı. başlangıç için kolumda şık duracak ve az da olsa kaliteli saat arıyorum. seikonun srpd55 ve ssk001 modelleri arasında kaldım. srpd55 denemek için gittiğim mağazada ssk001 denedim ve hayran kaldım açıkçası. dünden beri de aklımda. tek fark bilezik midir ? sizce biraz daha verip ssk001 almaya değer mi ? otomatik saat istiyorum farklı önerileriniz varsa dinlemek de isterim. bütçe belirlemedim ama yaklaşık bu baremlerde. 20.000 liraya kadar esnetebilirim. teşekkür ederim şimdiden.
Kullanıcı avatarı
szrbne

Re: Seiko srpd55 vs ssk001

Mesaj hknmtn » 04 Şub 2025, 04:00

Eğer GMT fonksiyonunu kullanmayacaksanız SRPD almanız yeterlidir.
20bine kadar çıkabiliyorsanız seçenekler biraz daha artar.
Seiko'nun yeni Turtle modelleri olabilir. Orient Kamasu, Mako3 olabilir. İkinci elde temiz Hamilton bulunabilir. Gene ikici elde Citizen Fujitsubo bulunabilir. Citizen Promaster serisine bakabilirsiniz. Tissot da alınabilir. Seçenek çok yani.
Kullanıcı avatarı
hknmtn

Re: Seiko SRPD55 vs SSK001

Mesaj korayyalnizlar » 02 Mar 2025, 17:48

Son dönemlerde aynı ikilemde kalan biri olarak imkan olduğu müddetçe ikisi arasında SSK modeline giderim. SRPD, SXK yerine konulandırılmaya çalışan tasarımsal detaylarıyla atasını andırmanın yanında teknik olarak yanına bile yaklaşamayacak, bezelle süslenmiş standart bir çelik saat. Diver gibi görünmesine rağmen kilitli bir tepeye sahip değil, arka kapağı cam ve bezelinde fosfor yok. SSK ise Seiko'nun son dönemlerde en önemli çıkışlarından biri. GMT fonksiyonu saate ek bir komplikasyon ekliyor, SRPD'ye göre değiştirilen bezel materyali çok daha şık duruyor ve zamanla rengini muhafaza ediyor, bunun yanında kordonu da çok daha premium bir görünüm katıyor.

Bu detaylar araya ciddi de bir fiyat farkı sokuyor. SRPD yaklaşık %50 daha az ödenerek sahip olunabilen bir model ki benim kafamı karıştıran husus da bu... Yazının başında bahsettiğim durum, yani %50 fark sizin için bir sorun teşkil etmiyorsa SRPD'yi tercih etmek için hiçbir neden yok.

SRPD yerinde SKX olsaydı size bir soru bir sorarak cevaba ulaşmanızı sağlayabilirdim: "gökyüzüne bakmak mı, denize bakmak mı daha huzurlu hissettiriyor?". Fakat SRPD suda herhangi bir Seiko modelinden farksız olduğu için diver olarak değerlendiremiyor ve bu soruyu soramıyorum.

Binaenaleyh aramıza hoş geldiniz ve SSK'nızla mutluluklar dilerim. Satın aldığınızda fotoğraflarını bekliyoruz :)

(Bunların hepsi şahsi fikirlerim, yanlış veya eksiğim varsa ikaz edilmekten mutluluk duyarım)
Driving and Styling.
Kullanıcı avatarı
korayyalnizlar

Re: Seiko SRPD55 vs SSK001

Mesaj Derici » 03 Mar 2025, 16:23

Hangisini alırsanız alın. Neticede bir süre sonra sıkılacak, başka saat modelleri arayışlarına gireceksiniz. Onun için çok kasmaya gerek yok bence. O an hangisi hoşunuza gidiyorsa onu alın.

21081111RG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Derici

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 27 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners