Son dönemlerde aynı ikilemde kalan biri olarak imkan olduğu müddetçe ikisi arasında SSK modeline giderim. SRPD, SXK yerine konulandırılmaya çalışan tasarımsal detaylarıyla atasını andırmanın yanında teknik olarak yanına bile yaklaşamayacak, bezelle süslenmiş standart bir çelik saat. Diver gibi görünmesine rağmen kilitli bir tepeye sahip değil, arka kapağı cam ve bezelinde fosfor yok. SSK ise Seiko'nun son dönemlerde en önemli çıkışlarından biri. GMT fonksiyonu saate ek bir komplikasyon ekliyor, SRPD'ye göre değiştirilen bezel materyali çok daha şık duruyor ve zamanla rengini muhafaza ediyor, bunun yanında kordonu da çok daha premium bir görünüm katıyor.
Bu detaylar araya ciddi de bir fiyat farkı sokuyor. SRPD yaklaşık %50 daha az ödenerek sahip olunabilen bir model ki benim kafamı karıştıran husus da bu... Yazının başında bahsettiğim durum, yani %50 fark sizin için bir sorun teşkil etmiyorsa SRPD'yi tercih etmek için hiçbir neden yok.
SRPD yerinde SKX olsaydı size bir soru bir sorarak cevaba ulaşmanızı sağlayabilirdim: "gökyüzüne bakmak mı, denize bakmak mı daha huzurlu hissettiriyor?". Fakat SRPD suda herhangi bir Seiko modelinden farksız olduğu için diver olarak değerlendiremiyor ve bu soruyu soramıyorum.
Binaenaleyh aramıza hoş geldiniz ve SSK'nızla mutluluklar dilerim. Satın aldığınızda fotoğraflarını bekliyoruz

(Bunların hepsi şahsi fikirlerim, yanlış veya eksiğim varsa ikaz edilmekten mutluluk duyarım)
Driving and Styling.