TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Versace ve Ronda 762 Hakkında Bilgi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Versace ve Ronda 762 Hakkında Bilgi

Mesaj bordo » 16 Mar 2025, 13:14

Arkadaşlar merhaba.

Versace VRSCVEHU00420
https://www.saatvesaat.com.tr/versace-k ... DzVhgj-ieQ

Eşim için almayı düşündüğüm model. Kendisi tasarımını çok beğendi ancak ben yıllardır otomatik mekanizma kullanan biri olarak saatin mekanizması yönünde endişeliyim.
Mekanizma olarak Ronda 762 diye bir bilgiye ulaştım.
Her ne kadar Swiss Made yazsa da aşağıya linklerini bıraktığım ve forum hatta internette Ronda ile ilgili bulabildiğim tek bilgi olan konularda Çin'de üretildiği yazıyor ancak bazı olumlamalar da yapılmış.

Hem genel hem Ronda 762 özelinde bilgilendirecek birileri varsa çok memnun olurum.
Eğer tavsiye edilmeyen bir mekanizma ise de benzer görsellik ve fiyat bandında önerilere açığım.

Teşekkürler.

viewtopic. ... z2CqhwsFRk

https://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=49&t=10920

https://www.forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=49&t=24056
Kullanıcı avatarı
bordo

Re: Versace ve Ronda 762 Hk.

Mesaj harun » 17 Mar 2025, 22:01

Merhaba, Ronda quartz mekanizmalar şu anda piyasada olan mekanizmalar içinde kaliteliler arasındadır diyebilirim,

Ronda'nın swiss made ve swiss parts olarak iki ayrı üretimi var, aynı kodlu swiss made mekanizmaları altın renginde olur genelde (500 serisi gibi bir kısmı hariç) aynı mekanizmanın swiss parts olanları ise nikel kaplama oluyor, swiss made/ gold renkli olan üç kollu (akrep, yelkovan, saniye) mekanizmalar genelde EOL denilen pil sonu göstergesine sahip,

sorduğunuz saat özelinde ronda 762 iki kollu (akrep ve yelkovan) haliyle EOL özelliğini taşımıyor, çünkü saniye kolu yok, saatin üzerinde swiss made etiketi olduğu için içinde isviçre üretimi altın renkli mekanizma vardır, bildiğim kadarıyla swiss made saatlere swiss parts mekanizma konamıyor, bu mekanizmanın en temel özelliği yelkovanın 10 saniye aralıklarla hareket etmesi...

tarih göstergesi de olmadığından bu haliyle 10 yıl gibi oldukça uzun bir pil ömrü vaadediyor, tabi bu kullanıma, su alıp almamasına, saatin kısa devre yapıp yapmamasına, pilin kalitesine göre değişir, bende aynı mekanizmanın kullanıldığı Claude Bernard CB.20214.37J.AR kodlu bir saat var, beğenerek kullanıyorum,
Kullanıcı avatarı
harun

Mesaj bordo » 17 Mar 2025, 22:17

harun yazdı:Merhaba, Ronda quartz mekanizmalar şu anda piyasada olan mekanizmalar içinde kaliteliler arasındadır diyebilirim,

Ronda'nın swiss made ve swiss parts olarak iki ayrı üretimi var, aynı kodlu swiss made mekanizmaları altın renginde olur genelde (500 serisi gibi bir kısmı hariç) aynı mekanizmanın swiss parts olanları ise nikel kaplama oluyor, swiss made/ gold renkli olan üç kollu (akrep, yelkovan, saniye) mekanizmalar genelde EOL denilen pil sonu göstergesine sahip,

sorduğunuz saat özelinde ronda 762 iki kollu (akrep ve yelkovan) haliyle EOL özelliğini taşımıyor, çünkü saniye kolu yok, saatin üzerinde swiss made etiketi olduğu için içinde isviçre üretimi altın renkli mekanizma vardır, bildiğim kadarıyla swiss made saatlere swiss parts mekanizma konamıyor, bu mekanizmanın en temel özelliği yelkovanın 10 saniye aralıklarla hareket etmesi...

tarih göstergesi de olmadığından bu haliyle 10 yıl gibi oldukça uzun bir pil ömrü vaadediyor, tabi bu kullanıma, su alıp almamasına, saatin kısa devre yapıp yapmamasına, pilin kalitesine göre değişir, bende aynı mekanizmanın kullanıldığı Claude Bernard CB.20214.37J.AR kodlu bir saat var, beğenerek kullanıyorum,

Öncelikle ayrıntılı cevabınız için teşekkürler. Anladığım kadarıyla üzecek bir mekanizma değil. Kasa ve cam malzemelerini de araştırdıktan sonra en azından böyle bir ücreti sıradan bir quartz mekanizmaya vermeyeceğimi bilmek güzel. Tekrar teşekkürler. Saygılar.
Kullanıcı avatarı
bordo

Mesaj hknmtn » 18 Mar 2025, 01:51

Belki Calvin Klein markasına bakabilirsiniz. Swatch Grup markası olduğundan ETA kullanır. Daha uygun fiyatlı ve kadınlar arasında da bilinen bir marka.
Kullanıcı avatarı
hknmtn

Mesaj bordo » 18 Mar 2025, 08:58

hknmtn yazdı:Belki Calvin Klein markasına bakabilirsiniz. Swatch Grup markası olduğundan ETA kullanır. Daha uygun fiyatlı ve kadınlar arasında da bilinen bir marka.

Daha önce bakmamıştım değerlendireceğim teşekkürler.

Bu arada saat çelik kasa ve safir cammış. Bu seviyede bir fiyat için safir cam olması gerekirdi zaten diye düşünüyorum en azından lakin yine de biraz markaya da para veriyorum sanırım.
Kullanıcı avatarı
bordo

Mesaj hknmtn » 19 Mar 2025, 02:04

bordo yazdı:
hknmtn yazdı:Belki Calvin Klein markasına bakabilirsiniz. Swatch Grup markası olduğundan ETA kullanır. Daha uygun fiyatlı ve kadınlar arasında da bilinen bir marka.

Bu arada saat çelik kasa ve safir cammış. Bu seviyede bir fiyat için safir cam olması gerekirdi zaten diye düşünüyorum en azından lakin yine de biraz markaya da para veriyorum sanırım.

Kesinlikle markaya para verildiğini düşünüyorum bende. Mesela Tissot da çelik kasa safir cam ama çok daha ucuzdur Versace'den. Tissot'a da bakabilirsiniz aslında. ETA kullanır o da.
Kullanıcı avatarı
hknmtn

Mesaj bordo » 21 Mar 2025, 22:37

hknmtn yazdı:
bordo yazdı:

Kesinlikle markaya para verildiğini düşünüyorum bende. Mesela Tissot da çelik kasa safir cam ama çok daha ucuzdur Versace'den. Tissot'a da bakabilirsiniz aslında. ETA kullanır o da.

Evet daha önce bakmıştım ama siz söyleyince tekrar bakıp bir model belirledim. Sanırım benzer kalitede sadece EOL özellikli Quartz bir mekanizma kullanıyor. Kasa çelik cam safir fiyat neredeyse yarısı. Hatta indeksler düşük karatlı pırlanta olmasına rağmen.
Kullanıcı avatarı
bordo

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 130 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners