TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Baby Alpinist vs Presage

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Baby Alpinist vs Presage

Mesaj Srpr » 11 Tem 2025, 22:51

Merhaba,
Son zamanlarda aklıma yatan 2 saat var. Bir tanesi nam-ı diğer baby alpinist Seiko SPB155J diğeri ise Seiko Presage serisinden Araigaki modeli. Alpinist'te 6R35 mekanizma varken Presage'da 6R55 mekanizma var. Genel olarak 6R mekanizmalar hakkında olumsuz yorumlar gördüm. Özellikle sapma değerleri açısından. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz acaba? Presage tabiki tam bir dress watch ama ikisini de kullanabileceğim bir yaşam tarzım ve iş hayatım var. O nedenle farklı tarzlar olduğunun farkındayım ama o kısım benim için önemsiz. Şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Srpr

Re: Baby Alpinist vs Presage

Mesaj mturann » 12 Tem 2025, 12:22

Geçenlerde Seiko Presage Spb471J saati canlı gördüm harika olmuş.
Çok beğendim
Sadece şunu düşünüyorum bu fiyatlar verilir mi?
Yani bu fiyatlara daha farklı alternatif ne olabilir?
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj tt59 » 12 Tem 2025, 12:31

Merhaba 155j kullandım optik olarak kadranı güzel, bilezik kalitesi güzel ama biraz kalın bir saat ve zaman tutması İsviçre saatlerine göre kötü 6R35 in, fiyat olarakta Seiko markası ülkemizde yüksek fiyatlara satılıyor yurtdışına göre. Bence o fiyatlara swatch grup eta mekanizma almak daha mantıklı Hamilton, Tissot tercih edilebilir :thumbup:
Kullanıcı avatarı
tt59

Mesaj Srpr » 12 Tem 2025, 19:44

Aslında haklısınız, bu fiyatlara daha başarılı alternatifler de var. Esasen yakın zaman Hamilton Khaki Field Expedition 37mm almıştım. Seiko gibi bir markadan da bir saatim olmasını istediğim için Seiko'dan bir alternatif arıyordum. Orta segment markalardan orta seviye saatler toplamayı düşünüyorum. Tissot birçok saate baktım ancak malesef bana uygun saat bulamadım. Bileğim ince. 16cm civarında ve genelde 35-39mm arası kasa çapı, max. 46 mm lug to lug saatler arıyorum. Tissot olarak Chemin serisinden bulmuştum ama onun da mekanizması 23 jewels ve powermatic 80 lerin 23 jewels olanlarında plastik parça mevcut. Bendeki hamilton farklı mesela. Prx'te de 23 jewels. Gentleman ve Le Locle serisi çok güzel ama bana göre büyük saatler.
Benim atladığım ve ince bileklere de uygun saat tavsiyelerine açığım orta segmentte. 30-50 bin TL arası.
Kullanıcı avatarı
Srpr

Mesaj vysaknc » 12 Tem 2025, 20:45

Srpr yazdı:Aslında haklısınız, bu fiyatlara daha başarılı alternatifler de var. Esasen yakın zaman Hamilton Khaki Field Expedition 37mm almıştım. Seiko gibi bir markadan da bir saatim olmasını istediğim için Seiko'dan bir alternatif arıyordum. Orta segment markalardan orta seviye saatler toplamayı düşünüyorum. Tissot birçok saate baktım ancak malesef bana uygun saat bulamadım. Bileğim ince. 16cm civarında ve genelde 35-39mm arası kasa çapı, max. 46 mm lug to lug saatler arıyorum. Tissot olarak Chemin serisinden bulmuştum ama onun da mekanizması 23 jewels ve powermatic 80 lerin 23 jewels olanlarında plastik parça mevcut. Bendeki hamilton farklı mesela. Prx'te de 23 jewels. Gentleman ve Le Locle serisi çok güzel ama bana göre büyük saatler.
Benim atladığım ve ince bileklere de uygun saat tavsiyelerine açığım orta segmentte. 30-50 bin TL arası.
Madem 50 bin dediniz[emoji3],bu saate bakın derim. https://r.tapatalk.com/shareLink/topic? ... source=app

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hırs sebebi hasarettir..
Kullanıcı avatarı
vysaknc

Mesaj tt59 » 12 Tem 2025, 20:48

Plastik parçalara o kadar takılmayın, 35 mm prx güzel seçenek olabilir, kesinlikle almam derseniz plastik parçalı mekanizma, 38 mm Tissot heritage 1938 chronemeter başarılı bir model, Hamilton un 38 mm khaki, murph tarzı modellerini düşünebilirsiniz, başka markalardan da sw200 tabanlı modellere bakabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
tt59

Mesaj Srpr » 12 Tem 2025, 21:02

Aklımda bulunsun, teşekkürler tavsiyeler için.
Kullanıcı avatarı
Srpr

Mesaj Mtn » 12 Tem 2025, 21:03

Yeni çıkan 36mm presage da değerlendirilebilir. Bilezik çok parçalı olduğu için çok konforlu yok gibi. Bir de baktığınız somon renk kadran yerine 3 kollu antrasit kadranlı versiyonu çok başka olmuş, benim radarıma girdi
Kullanıcı avatarı
Mtn

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: blumenberg ve 42 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners