TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hamilton Murph 38mm Power Reserve Süresi Bilgi ve Yorum

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Hamilton Murph 38mm Power Reserve Süresi Bilgi ve Yorum

Mesaj MrPusskins » 07 Eki 2025, 00:02

Merhabalar,

Yakin zaman once almış oldugum Hamilton Murph saatin güç rezervi hakkında fikirlerinizi almak istiyorum.
Saati genellikle ilk taktigimda 5-10 tur elle kuruyorum ve daha sonra durana kadar elle hiç kurmuyorum. Gun içerisinde saati aktif olarak orta hareketlilikte 6-8 saat takiyorum.
Bu durumda iken saatin güç rezervini test etmek istedim ve 2 kere durana kadar zaman ölçtüm. 55 saat ve 46 saat sonuçları aldım. 80 saat alamamam normal midir yoksa bir sorun oldugunu düşünmeli miyim?

Bu kalibre ile ilgili tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşların yardımları icin şimdiden teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
MrPusskins

Re: Hamilton Murph 38mm Power Reserve Süresi Bilgi ve Yorum

Mesaj Heesh » 07 Eki 2025, 10:29

Merhaba forum da üstatlar daha doğru yazacaklardır ama genelde 80 saat rezervler 25 turdan fazla çevirimde fulleniyor gibi gün içerisinde ne kadar rotor dönsede tüketim de olduğu için 80 e tamamlamaz gibi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Heesh

Mesaj tk4 » 07 Eki 2025, 10:41

Heesh yazdı:Merhaba forum da üstatlar daha doğru yazacaklardır ama genelde 80 saat rezervler 25 turdan fazla çevirimde fulleniyor gibi gün içerisinde ne kadar rotor dönsede tüketim de olduğu için 80 e tamamlamaz gibi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Çok doğru demiş hocam. Aynı mekanizmaya sahip HKFE var bende de. 20-25 tur çevirmeyince ulaşmıyor 80 saate

SM-F731B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
tk4

Mesaj depechemode » 07 Eki 2025, 10:51

MrPusskins yazdı:Merhabalar,

Yakin zaman once almış oldugum Hamilton Murph saatin güç rezervi hakkında fikirlerinizi almak istiyorum.
Saati genellikle ilk taktigimda 5-10 tur elle kuruyorum ve daha sonra durana kadar elle hiç kurmuyorum. Gun içerisinde saati aktif olarak orta hareketlilikte 6-8 saat takiyorum.
Bu durumda iken saatin güç rezervini test etmek istedim ve 2 kere durana kadar zaman ölçtüm. 55 saat ve 46 saat sonuçları aldım. 80 saat alamamam normal midir yoksa bir sorun oldugunu düşünmeli miyim?

Bu kalibre ile ilgili tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşların yardımları icin şimdiden teşekkür ederim.

Bende 10 tur kurup takıyorum. Hamilton khaki scuba. Otomatik saatlerimi en az 1 hafta kullanıyorum. Çıkarttıp test ettiğimde 82 saati buldu. Çok memnun kaldım.
Kullanıcı avatarı
depechemode

Mesaj mturann » 07 Eki 2025, 13:12

Otomatik saatlerde elle kurma çok tavsiye edilmiyor
Mümkünse kendi kurulsun deniliyor
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj MrPusskins » 07 Eki 2025, 13:28

mturann yazdı:Otomatik saatlerde elle kurma çok tavsiye edilmiyor

Evet ben de buna dikkat etmeye calisiyorum fakat manuel winding yapmadigim zamanda da konuda belirttiğim gibi güç rezervi düşük kalıyor. Normal şartlarda otomatik kurma tek başına tam doldurmaya yeterli oluyor mu?
Kullanıcı avatarı
MrPusskins

Mesaj sentez42 » 07 Eki 2025, 21:05

MrPusskins yazdı:
mturann yazdı:Otomatik saatlerde elle kurma çok tavsiye edilmiyor

Evet ben de buna dikkat etmeye calisiyorum fakat manuel winding yapmadigim zamanda da konuda belirttiğim gibi güç rezervi düşük kalıyor. Normal şartlarda otomatik kurma tek başına tam doldurmaya yeterli oluyor mu?

Hareketliliğinize bağlıdır bu durum. Yeterince hareket ederseniz doldurur.
Kullanıcı avatarı
sentez42

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Epik ve 42 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners