Eterna bu Seikoda kullanılan Luminova yada Lumi Brite diğer çoğu Seiko ile aynı kodda olmalı, fotoğraflar yanıltıcı olabiliyor. Luminovayı etkileyen birçok faktör var. Uygulandığı yüzey genişliği, kullanılan luminova cinsi, kalitesi, SL kodu ve uygulamanın kalınlığı gibi birçok faktör etki edecektir. Şu an en iyisi SL. Bana sorarsan Luminovanın patlama yapmamasıda önemli yada yüzeyin pürüssüz olması ve net görüntü vermesi.
Luminova ve Super Luminova kodları olan konudan bakarak, ışıma değerlerini rahatlıkla anlayabilirsin. Diğer bir konuda benzer soru için verilmiş cevaplarda mevcut, bazı ilgili TSF linklerini ekliyorum belki işine yarar. Diğerlerinede arama fonksiyonu ile ulaşabilrisin.
Sandwich Kadran Tarihçe, Luminova ve MDV Enjeksiyon Bilgi
viewtopic.php?f=181&t=3784Super Luminova BG W9 Bilgi
viewtopic.php?f=181&t=3774Renk Skalasına Göre Super-Luminova Indexler
viewtopic.php?f=12&t=1787&p=14136#p14136Saat Fosfor Türleri Hakkında Bilgi ve Tavsiye
viewtopic.php?f=12&t=4426&p=50778#p50778Resco Patriot
viewtopic.php?f=12&t=3612&p=38873#p38873Seiko Lumi Brite Açıklanan Bir Konu
viewtopic.php?f=62&t=3477&p=36926#p36926
Tritium tüp kullannan saatlerden istemediğini tahmin ettiğim için sana tavsiyem Lüm-Tec olur. MDV teknolojisi 8 kat luminovayı dagıtmadan enjeksiyon yöntemi ile uygulamayı sağlıyor. Ayrıca saatleride oldukça kaliteli ve güzel düşünceme göre.
Genel olarak Seikoda L ve SL kullanılmıyor, fakat aynı maddenin biraz uygulama şekli farklı olan patentli Lumi Brite kullanıyor Seiko. Bu üründe başarılı ve hemen hemen yakın ışıma değerleri sunuyor ama bence diğer markalardaki uygulama kalitesi kadar iyi değil, özellikle alt segment modellerde. Üst serilerde daha ince işçilik sunuluyor. SL kodlu Nemoto ve RcTritec Patentli ürünler biraz daha başarılı, bir diğer başarılı örnek Rolex'te Chromalight, tam açıklanmasada araştırmalarımıza ve yabancı forumlardaki yorumlara göre buda SL RcTritec patentli ürünün bir değişik versiyonu ve Rolex tarafından farklı isimle sunuluyor.
Dış link bilgi çok var ama Türkçe yazdığımız için TSF içinden linkleri tercih ettim. Örnek olarak Steinhart modelleride SL C3 ve BG W9 kullanıyor, ve uygulaması iyi kalitededir bu yüzden onlarda patlamayan ve net güçlü ışıma eğrisi çiziyor. Ayrıca Türkiyede mevcut değil ama saatini yurtışına göndererek daha güçlü Luminova uygulaması yapan custom firmaları kullanmakta bir opsiyon. Birde full kadran Luminovalı model alabilirsin, buda okumayı kolaylaştırabilir. Ball, Traser vb gibi diğer konuda olan Tritium tüplü ürünler haricinde şu an isteklerine karşılık veren tek ürün MDV teknolojili Lüm-Tec modelleridir bence. Bir diğer örnek MDV teknolojili özel yapım Resco Patriot onunda linkini verdim yukarda. Birde son olarak forumu çok sık takip etmeyen diğer üyelerimizinde arama fonksiyonunu kullanarak bilgilere daha kolay ulaşma şanslarının olduğunu hatırlatmak isterim.

Lüm-Tec Website
http://www.lum-tec.com/