TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Date Just Tricolor President

Kadın Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Moderatör: LadyZ

Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Bölümde Kadın Saatleri İle İlgili Model ve Moda Trend Bazlı Bilgiler Paylaşılmaktadır.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Rolex Date Just Tricolor President

Mesaj Clk » 26 Oca 2010, 16:17

Merhaba Arkadaslar,

kadinlar, erkeklere ziyaden saatleri daha cok bir taki olarak kullanmak ve teknik detayindan cok optik özelliklerine önem vermeleri ile farklilasirlar. Bu nedenledir ki her firma koleksiyonunda, Unisex olarak nitelendirilen ve her iki cinsiyet tarafindan kullanila bilen saatler ile birlikte sadece kadinlara hitap eden özel saatler üretirler.

Bu saatlerin uc nokta örneklerinden bir tanesi; capindan dolayi Rolex Lady Datejust'tir. 26 mm'lik capi ile gercekten kücük bir saat olan Lady Datejust'in en üst versiyonlarindan bir tanesini asagida tanitmak istiyorum.

Lady Date Just Cal. 2235 kullanmakta ve bu makine 31 tas, 28.800 lük bir salinima sahip 20 mm capinda ve 5,9 mm yuksekliginde bir gövde ile islemini yerine getirmektedir.

Resim

Komple altin olan bu saat, gövdesine ve bezeline yerlestirilmis orijinal Rolex pirlantalari ile daha da göz alici bir hale bürünmektedir. Bu saati daha da özel kilan iki noktadan biri saatin bezeli üzerine yerlestirilmis olan pirlantalarin arasinda ki ROLEX altin plaketi ve bulunmasi gercekten zor olan tricolor komple altin President kayisidir. Bu kayis sadece kayis olarak bile ikinci el piyasasinda bir saat degeri tasimakta.

Resim

Rolex islemeli ve pirlantalar ile donatilmis altin kadran saate apayri bir hava vermek ile beraber tüm bu parcalarin parlamasi kadin kullanicilarini ayrica mutlu etmektedir.

Mükemmel makinesi ile islevinde hatasiz, cok düsük agirligi nedeni ile kolda rahat tasinan ve kullanicisina prestij katan bu saat, özellikle kadin kullanicilar icin cok özel bir secenek.

Yuksek bir bütce ile esinize saat ariyorsaniz ilk hedef Rolex Lady Datejust olmali.

Not: Bir erkek olarak ancak bu kadar kadin ruhuna hitap edebiliyorum :)

Saygilarimla
CLK
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Re: Rolex Date Just Tricolor President

Mesaj razz » 26 Oca 2010, 21:55

CLK'ya Lady DateJust konusunda kesinlikle katılıyorum.. Bence de bir bayan saati olarak mükemmel bir seçim..
Biraz kişiselleştirerek konuşuyorum ( saati hediye ettiğimi düşünelim bir an :) ) Lady DateJust TwoTone Jubilee Bracelet Champagne Dial with 11 Diamond benim tek tercihim olurdu..

Rolex dışında seçenek sunmak gerekirse;
Cartier Pasha, Cartier Tank De Francaise ve Chopard Happy Diamond diğer tercihlerim olurdu..

Edit:Typo
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Frax » 26 Oca 2010, 22:16

Ben her zaman kadınlar için deri kayış olmalı diye düşünyorum tek eksi notum burdan geliyo bu saate :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj marisa » 27 Oca 2010, 10:41

@frax1

hep bizi kısıtlıyorsunuz :) yok deri kayış olmalı, yok kadınlar automatic saat kullanmaz. hurafe bunlar inanmayın :)
Kullanıcı avatarı
marisa

Mesaj Frax » 27 Oca 2010, 11:22

@marisa

zevk meselesi kimseye karışmıyorum, saatlere kötü falan da demiyorum da ben daha çok deri kayışı yakıştırıyorum o yüzden böyle dedim.Yoksa bileğinin 2 katı büyüklükte erkek saati gibi saat takanlar da var.isteyen istediğini takar tabi.çelik bilezik de takar büyük saat de ama ben olumsuz olsa da fikrimi söylerim :D
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj razz » 27 Oca 2010, 11:35

frax1 yazdı:@marisa

zevk meselesi kimseye karışmıyorum, saatlere kötü falan da demiyorum da ben daha çok deri kayışı yakıştırıyorum o yüzden böyle dedim.Yoksa bileğinin 2 katı büyüklükte erkek saati gibi saat takanlar da var.isteyen istediğini takar tabi.çelik bilezik de takar büyük saat de ama ben olumsuz olsa da fikrimi söylerim :D

Kadınların büyük saat takma mevzusu benim de ciddi şekilde antipati duyduğum bir durum..
Hele bir de sosyete magazinlerinde kolunda Submariner, GMT Master ve hatta Daytona takan kadınlar görünce sinirleniyorum resmen :evil:
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Clk » 27 Oca 2010, 11:45

Senin imzayi simdi gördüm....Bu cümleye bayiliyorum :)

Bence herkes her saati takma özgürlügüne sahip olmali... Ben benim Chrontech'i takabildikten sonra Hatun kisiler AP Schwarzenegger bile takar diyorum :lol:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj razz » 27 Oca 2010, 12:06

@clk
İmzamı ben de severim:)

Kesinlikle herkes istediği saati takmakta özgürdür.. Ayrıca bu tamamen zevk meselesi, yani mutlak doğru diye birşey elbet yok..
Ancak ben saat mevzusunda yeniliklere pek de açık bir insan değilim.. Özellikle de dizayn konusunda..
Genel geçer ve kabul görmüş dizaynlara sadık kalınması benim daha sıcak baktığım bir mevzu..
Büyük saat konusuna tekrar dönersek; 80li yıllarda erkek saatleri neredeyse ceket düğmesi ebatına kadar ufalmış, Longines Grande Classique ( memleketimizde kasasının inceliğinden ötürü "yaprak modeli" diye geçer ) taze damatların "official" düğün saati olmuştu :) Şimdi aynı saati en son nerde, kimin kolunda gördüğümü hatırlamıyorum bile ;) Oversized Watch mevzusu da benim için aynı..
Kullanıcı avatarı
razz

Sonraki

Dön TSF Kadın Saatleri - Ladies Timepieces

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners