TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yeni Model: Hermes Clipper Automatic Chronograph

Saat Sektör Haberleri Gelişmeler Yeni Modeller

Moderatörler: News, LadyZ

Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Saat Sektör Haberleri Bölümümüzü Ziyaret Ederek Saat Endüstrisindeki Yeni Modelleri, Fuarlardan İzlenimleri ve Gelişmeleri Takip Edebilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yeni Model: Hermes Clipper Automatic Chronograph

Mesaj Frax » 22 May 2010, 19:37

Ben de görmedim zaten ama hiç böyle ters rakamlar da görmedim.Dikkat çekilmek istenen bir durum olabilir mi diye o yüzden düşünmekteyim bu durumu :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Tolgi06 » 22 May 2010, 22:30

Aslında asıl ters duran 12 ve 6. Dikkat edersen(sayın Frax1) rakamların dizilimini akrep ve yelkovanın merkezinden bakarak düz görülecek şekilde dizmişler ama 12 ve 6 nın ikiside ters duruyor bu durumda...
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Clk » 23 May 2010, 08:29

tolgi06, sadece 6 ters duruyor. Saatte tüm indexler icin referans noktasi rakamlarin tepe noktasi. Buna tek uymayan 6 rakami. Belki'de Frax kardesimizin dedigi gibi bu dizayn ile birsey anlatmaya/vurgulamaya calisiyorlar.

Frax, bu dizayn anlayisini benimseyen bir kac firma var. Genellikle roma rakamlari ters cevirilerek kullaniliyor ama 6 rakaminda cikan problemden dolayi arabik kadran diye nitelendirilen kadranlarda uygulamasi cok yogun degil. Ben Hermes Clipper'i bu anlamda cok basarili buldum cünkü diger örnekler acikcasi gözüme cok hos gelmiyor. Örnek mi?

Brequet Roma Rakami ile

Resim

Audemars Piquet Arabic

Resim

Journe Arabic

Resim
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Frax » 23 May 2010, 08:57

Saate lafım yok oldukça güzel saat.Benim her Hermes saatte hemen dikkatimi çeken ise "6" oluyor o yüzden hep merak etmişimdir.Çünkü aynı tasarım sürekli devam ettiriliyor ve "kendi çizgisi" haline getiriliyor.Böyle bir durumda tasarımın her alanında mutlaka "anlamı" olan şeyler kullanılır diye özellikle sordum.Daha da uzatmayayım teşekkür ederim ilginize :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Önceki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Sektör Haber Merkezi - Watch Industry News Center

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 28 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners