TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yeni Model: Brosway Subcolor Diver

Saat Sektör Haberleri Gelişmeler Yeni Modeller

Moderatörler: News, LadyZ

Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Saat Sektör Haberleri Bölümümüzü Ziyaret Ederek Saat Endüstrisindeki Yeni Modelleri, Fuarlardan İzlenimleri ve Gelişmeleri Takip Edebilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Bu Model Hakkında Düşünceniz?

5 Puan - Muhteşem
0
Oy yok
4 Puan - Başarılı
0
Oy yok
3 Puan - İdare Eder
1
9%
2 Puan - Başarısız
1
9%
1 Puan - Rezalet
2
18%
0 Puan - Parnis
7
64%

Toplam oy : 11

Re: Yeni Model: Brosway Subcolor Diver

Mesaj Clk » 17 Kas 2010, 13:07

Bu konu gereginden fazla uzadi. Bu son cevabimdir.

Bunlarin hepsini yazdim ama tekrar edeyim ki idrak etmesi kolay olsun.

1- Parnis üretmis oldugu sahte saatleri illegal yollardan satar. Bu saatleri legallestirip satmanin yolu da üzerine marka basmak yada hicbirsey basmamaktir. Parnis markasi illegal yollardan satiliyor yazmadim. Ürettiklerini illegal yollardan satiyor dedim.

2- Kültür'den Saat'ten Saygi'dan bahsederken aynayi Invictas'a cevirip bir bakmani ve olaylari su sekilde yorumlamani tavsiye ederim. Saat sektörünün duayen firmalarinin ürünlerini sabah aksam pirinc yemekten cüce kalmis adamlara yaptirip bunlari da satarsan saygisizlik yapmis olursun. Tüm bunlara olur verip bu üretileni koluna takarsan Saat Sektörüne saygisizlik etmis olursun. Uyarici nitelikte ki (TSF'de sahte saatlerin konusulmasi yasaktir. Bu saatleri üretenlere karsi da cephemiz vardir. Ister cakma saatin üzerine marka yazsin satsin isterse markasiz satsin. Sahte sahtedir) forum mesajlarina sacma dersen Foruma saygisizlik etmis olursun.

3- TSF Forum kurallarinda benim cignedigim hicbir kural yok. Bir önce ki mesajimda da yazdigim gibi benim ne bu saati takan ile nede begenen ile isim olur. Konusulan sey bir marka ve burada cignenen ezilen görmezden gelinen hicbir kural yok.

4- Oy veren 11 kisiden 7 tanesi Parnis isaretliyorsa bu forumun seviyesini degil Parnis'in seviyesini gösterir.

5- Asagida ki fotograflar'a iyi bakilmasini ve hangi forumda ne üzerine konusuldugunun hatirlanilmasini tüm üyelerimizden rica ederim. Burada saatlerden bahsediyoruz. Sahte ürünlerden degil....

Asagida ki fotograf Parnis'e ait...

Resim

Bu da yukarida ki saatin üzerine Rolex yazilmis hali (iki resim arasinda bazi farklar var. Bunlar versiyon farklari yukarida ki saat eski versiyon asagida ki ise yeni. Cünkü Parnis bu saatin kopyasini Rolex lansmani yaptiktan sonra ama daha Submariner'i pazara cikartmadan üretti)

Resim

Parnis diye satiliyor. Herhalde neyin kopyasi oldugunu yazmama gerek yok!!!!

Resim

Kayisina kadar kopyalanmis bir U-Boat Parnis...

Resim
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj uzbey33 » 17 Kas 2010, 13:51

ben haklı bir istekte bulundum.

bölüm yetkisi doruk bey, parnis seçeneği lütfen seçeneklerden kaldırılabilir mi?
collecting is fun. instagram--> uzbey33: saat, uzbey: seyahat
Kullanıcı avatarı
uzbey33

Mesaj sedir » 17 Kas 2010, 16:19

Bu konuda kendimi de suçlu hissettim. Sanki saatleri üretenler bu forumdaki kişiler gibi savunma ve saldırılar olmamalıydı.
Herkes durup, düşünsün, içinden 10'a veya yetmiyorsa 100'e kadar saysın, sonra yazdıklarını "Gönder" tuşuyla dünyaya açsın.
Sormasam daha mı iyiydi ne?
Sadece şunu anladım, ürün üzerinde bir "marka" olması o ürünü bir "marka" yapamayabilirmiş.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Clk » 17 Kas 2010, 16:25

Sedir hocam, sakin üstüne alinma lütfen. Bu konu cok uzun zamandir devam eden birsey. Yapilan bu kadar aciklamaya ve sunulan bu kadar fotografa, karsilastirmaya v.s. halen devam ettirilen bir konu.

Diyeceksiniz ki CLK bu konuyu uzatan ilk kisi ve dogrudur. Neden uzattigimin nedenlerini yukarida yazdim. Insanlar ne aldigini yada ne almak istedigini bilsin. Bile bile lades diyene zaten boynumuz kildan ince... Ama essegide safkan arap yada ingiliz yaris ati yapmaya calismak olmaz.

Tekrar ediyorum; sakin alinma hocam. Forumun amaci bu. Tartismak, paylasmak bazen sert gibi gözükse de olaylarin temeline inmek.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj uzbey33 » 17 Kas 2010, 19:15

clk düşünerek yazsaydı şöyle saygısızca bir cümle kurmazdı. "benim parnisi ne seven ne de kullanan insanla işim olmaz."

bir saat forumunda bile insanlar kollarındaki saate göre değerlendirilemez.

ben ne kendimi ne de başkasını kullandığı markayla değerlendiriyorum. marka düşkünlüğüm yok. sahte saat kullanmıyorum. bunun yerine markasız bir saat kullanıyorum. seiko 5 kullanıyorum. vostok kullanıyorum. invicta kullanıyorum. ama mutlaka mekanik saat kullanıyorum.

saat sever insan saygılı olur. saati değil de prestijini seven insan tam tersine tamamen saygısızdır. saatine göre saygı gösterir.

ya bir de şu parnis seçeneği hala kalkmadı. lütfen. ben bu markayı kullanan biri olarak rencide oluyorum. clk ya da söyledikleri beni kesinlikle rencide etmiyor ama bu seçenek rencide edici.
Kullanıcı avatarı
uzbey33

Mesaj Thevenin » 17 Kas 2010, 20:06

bunun yerine markasız bir saat kullanıyorum.seiko 5 kullanıyorum. vostok kullanıyorum. invicta kullanıyorum.

Hocam, sanirim sadece ornek vermek amaci ile icin yazdin, gorus savunmak icin yazmiyorum; ama ikinci tumcedekiler "marka"lar, yani tam tabiriyle kaydi-kuydu belli, yeri yurdu, fabrikasi, calisani belli olan ureticilerin urunleri.

Parnis ise "mushroom brand" diye bilinen "marka"lardan, yani yukarda orneklenen kopya saatleri belli bir sure uretip, bir sekilde dagitip sonra o saatlerin asil sahiplerinin davalariyla ugrasan bir olusum, yani legalligi zamandan bagimsiz degil anladigim kadariyla. Vallahi birinci cumle ikinciyi rencide ediyor orada, ben ikinci cumlenin hakkini savunayim dedim. :lol:
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj uzbey33 » 17 Kas 2010, 21:22

thevenin hocam arada nokta kullandım.
Kullanıcı avatarı
uzbey33

Mesaj SkyDrive » 17 Kas 2010, 21:23

Sayın TSF üyesi İnvictas, Parnis seçeneği kalkmayacak o sadece espri amaçlı bu konuda yapılmış bir durum diğer anketlerde zaten yok. Sizin ne amaçla ve nereden buraya geldiğinizi, neden sürekli aynı konuyu pişirip pişirip her konuda yazdığını en başından beri tüm yönetici ve yetkililer biliyor. Aylardır tüm hareketleriniz izlenmekte yönetici girişi denemesi, çevrimiçi üye kontrolü, cacheden arşiv bölümlerine ulaşma denemeleri. Burda geri plan çalışan ve emek veren birçok kişi var üyelerin haberi dahi olmayan ve saat konusu dışında görev yapan. Buranın güvenliği, üyelerin rahat ve güven içinde siteden yararlanması hiç bir fedakarlıktan kaçınılmıyor. Bu tarz oyunlarla ve provokatif hareketlerle uğraşacak vakti yok kimsenin. Dikkat ederseniz bunları zaten bildikleri için kimse sizin tahrik edici mesajlarınıza cevap vermedi.

Parnisle ilgili bilgi için linkler eklendi daha önce aynı konu konuşulmuş ve tüm bilgiler ve düşünceler orada paylaşılmıştır. Ebayden sürekli atılıp başka kullanıcı adları ile tekrar satış yapılmaya çalışan bu saatlerle ilgili burada uzatılacak bir konu yok. Parnis, Alpha, Getat vb ve diğer bir çok homage ve MM mushroom brand saatin burada konuşulabilmesinin sebebi kanuni olarak halen global kaliteli saat forumlarında da bunlara izin verilmesidir. İkinci resimle ilgili bazı üyelerden şikayet olsada zaten resimleriniz kaldırılmadı ve forumda durmaktadır. Burada da homage konularına ve mushroom brandlara şu etapta izin verilmektedir. Kurallarda belirtildiği üzere yöneticiler hakkında daha fazla mesaj yazmayın ve konuyu bu tarz ile uzatmayın aksi takdirde uyarı alırsınız tekrarlaması halinde uzaklaştırma ve daha sonrada devam ederseniz TSF ile ilişiğiniz kesilir.

Dediğiniz gibi saygılı iseniz kendinize temiz sayfa açıp buraya baştan üye olun normal şekilde yazın. Kulaktan dolma bilgilerle dolduruşa getirilip kendinizce forum rekabeti nefretinizi ve kişileri çekememenizi küçük oyunlarla buraya kusamassınız. Burada kimse saatine göre değerlendirilmiyor bunun tüm üyelerimizde farkında. Herkes birbirine saygı, sevgi ile eğlenceli ve kaliteli bir ortamda bir senedir paylaşım yapıyor ve birçok yerde takdir ediliyor. Bu mesajlar arasında önyargılar ile takılıp kalacağınıza girip forumu okuyun ve bunları görün. Clk'nın İşim olmaz yazısını kendinize göre yorumlamışsınız orada yazının üyelerin şahsiyetine değil marka hakkında tüm üyelere bilgi verme amaçlı yazıldığı ve bunun önemsendiği belirtiliyor. Daha fazlası için Google aramasını kullanabilirsiniz. Burada sorumluluk sahibi kişiler üyeleri ve saat severleri gerçek bilgilerle yönlendirmek ve yardımcı olmak amacındalardır.

Kişisel tercihler bizleri ilgilendirmez. Tüm saatlerinizi burada sergilemeniz ve konularda paylaşmanız kurallar gereği uygundur. Üyeler ve yetkililer kendi düşüncelerini yazarlar, saygı sınırı aşılırsa ve kötü niyet hissedilirse yetkililer ortak alınacak karar gereği müdahele etme yetkisine sahiptirler. Buradaki ve diğer konulardaki mesajlarda paylaşımlarınızın bu yönde olmadığı çok açık bu sebeple ben yetkim gereği konuyu kitliyorum. Bu olayların artması ihtimaline karşı satış bölümü haricinde artık bende burada daha aktif olarak ön planda görev yapacağım.
Kullanıcı avatarı
SkyDrive
Global Moderator

Önceki

Dön TSF Saat Sektör Haber Merkezi - Watch Industry News Center

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 25 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners