Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.
TSF
Emre » 05 Kas 2012, 11:06
T S F = P A Y L A Ş I M
-

Emre
- Editor
-
- Mesajlar: 2501
- Kayıt: 28 Kas 2010, 10:20
- Konum: Ankara
-
asymptote » 05 Kas 2012, 11:34
Gözüm takılmaz, ayağım takılır buna

Lamba çok güzel ama benim odaya olmaz bu

"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
-

asymptote
-
- Mesajlar: 12140
- Kayıt: 11 Ara 2010, 14:28
mrbars » 05 Kas 2012, 11:50
asymptote yazdı:En radikal çözüm önerisi mücadeleci'den gelmiş, kutluyorum seni dostum

Evet arkadaşlar, biraz araştırmayla bu balast denen zımbırtının ses ve görüntü kıpraşımı olayında önemli olduğunu öğrendim. Bendeki balast nedir bilmiyorum ama pek kaliteli bir şey olmasa gerek. Eve gidince fotoğraflarını çeker yüklerim.
Sedir hocam cehaletimi mazur görün, kafam elektrik konularına pek basmaz, bu floresanlı lambaya aynı zamanda LED ampul de takabiliyor muyuz? Eğer öyle bir imkan var ise elbette değerlendirmek isterim, zira sesle birlikte bir miktar ısınma da oluşuyor, çok olmasa da bu da rahatsız edici bir faktör..
T8 ve T5 yerine retrofit takılabilen LED'ler mevcut. Boyları aynı, balastı iptal edip direklenebiliyor ancak çok pahalı bir çözüm olacaktır. Yeni LED'li bir lamba daha ucuza gelir.
3 adet T5 florasan varsa 2 adet elektronik balast olmak durumunda. 3 çıkışlı balast kullanacaklarına ihtimal vermiyorum. İhtimal verdiğim 3 T5'i tek elektronik balasta bağlamalarından dolayı pır pır etmesi.
-

mrbars
-
- Mesajlar: 3268
- Yaş: 50
- Kayıt: 07 Mar 2012, 12:39
- Konum: Istanbul
Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre
Kimler çevrimiçi
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 17 misafir