Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.
Hayırlı günler arkadaşlar benimde sanırım tamire ihtiyacım olan omega marka akraba dan kalma saatim var.Sahibi dün vefat etti .Ve saatte bana kaldı bende bu saati tamir ettirmek istiyorum.Saatin şöyle bir sorunu var kurmak için kurma kolunu(tepe) çevirdiğimde ileri doğru çevriliyor fakat bi kaç tur sonra boşalıyo kurma kolu ve boşa dönüyor.Saatin kurma kolunu ileri doğru yani saati ayarlama kısmına getirip geri ittirince yine birkaç tur kuruyo saati sonra tekrar boşalıyo kurma kolu.Ve sadece ileri döndürdüğümde kuruluyo geri çevirirsem yine boşalıyo 2. sorunda saatin saniyesinde .Saat çalışırken düz bir zeminde sıkıntı yok ancak elime alınca saniye 12 konumuna çıkamıyo saat 6 konumunda duruyo ve sallayınca bi o yana bi bu yana sallanıyo .Size sorum acaba tamir edilirmi ve edilirse bana ne kadar masraf çıkartır??Resimlerinide koyuyorum.Satmayı falan kesinlikle düşünmüyorum çünkü benim için çok değerli bir saat.Özellikle cengiz ustamdan yardımlarını bekliyorum...Şimdiden herkeze teşekkürler...Hayırlı forumlar...
Merhaba,öncelikle başınız sağolsun. Tüm parçaları mevcut ve tamiri mümkün. Saniyenin dönmesi saniyesinin gevşemesi olabilir ancak saniye çarkının yataklarında da sorun olabilir. Kurma kolunun boşalması uydurma bir kurma kolu takıldığını veya kurma kolunun aşındığını akla getiriyor bir ihtimal de kurma çarklarında sorun olmasıdır.
Saatiniz iyi bir bakım ve gerekirse parçalarının değişmesinden sonra en az 10 yıl çalışabilecek hale gelecektir. Tabii bizler 5 yılda bakım yapılmasını öneriyoruz ki bu şekilde parça aşınması bozulması riskini çok aşağıya çekmiş olursunuz.
Fiyat konusunda kesiin bir şey söylemek zor ancak saati inceleyip tam teşhisi koyduktan sonra belirleyebiliriz,fiyat tesbitini onaylamazsanız zaten herhangi bir işçilik almadan ve tek bir civatası bile eksilmeden/bozulmadan iade ederim .
Öncelikle ilginiz ve yardımlariniz için çok teşekkür cengiz ustam.İstanbulda oturmaktayim bu yuzden yakin zamanda yaniniza gelicem inşallah birde bi sorum olacak dediginiz saati inceleyip fiyati soylerim diye incelenmesi hemen olacak bir iş midir yani geldigim gun incelemede olabilirmi saygilar...
Hayır ,ön inceleme yapılacak yani bariz şekilde kırık oksit gibi etkilere bakacağız. Saati söküp incelemek gerekir tahmini olan kısmını zaten pm ile yazdım kesin arızayı detaylı incelemede görebiliriz