TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Dişlileri Hakkında Bilgi

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Saat Dişlileri Hakkında Bilgi

Mesaj ecin » 19 Şub 2014, 17:56

İyi günler, başka bir proje kapsamında küçük boyutlarda dişlilere ihtiyaç duyduk. Aklımıza saat dişlileri kullanmak geldi, ancak bu dişlileri nereden temin edebilirim? Bildiğiniz yerler varsa(Ankara'da olursa çok da güzel olur) sevinirim. Ayrıca saat mekanizmaları hakkında çok bilgim olmadığı için sormak ihtiyacında bulunuyorum. Saat mekanizmaları içinde worm(sonsuz) dişliler kullanılıyor mu?
Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.
Kullanıcı avatarı
ecin

Re: Saat Dişlileri Hakkında Bilgi

Mesaj bengisaat » 19 Şub 2014, 22:43

Çok genel bir soru olmuş,bence yakınınızda eski saatçiler varsa onlara gidip çarkları yakından görmeniz daha iyi olacaktır.

Forumda saat mekanizmaları hakkında epey döküman var incelerseniz fikir edinebilirsiniz.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj ecin » 20 Şub 2014, 01:44

Cevabınız için teşekkürler. Şuan dizayn aşamasında bir proje olduğu için bulabildiğimiz en küçük dişlileri kullanarak, boyutu olabildiğince küçük tutmaya çalışıyoruz. Hem satış, hem de tamir yapan bir saatçiyle konuştum zaten foruma yazmadan önce, önerisi 5 liraya satılabilen şirketlerin genelde hediye olarak verdikleri basit saatlerin içini açıp plastik dişlilerini kullanmamız oldu, ancak prototip geliştirmek için en az 25, sonrası içinde belki 1000lerce dişli aynı boyutta dişli gerekecek. O yüzden soruyu bu kadar genel bıraktım aslında, bu saat dişlilerini toptan satabilecek yada saat tamiriyle uğraşan arkadaşlarımızın bu dişlileri toptan aldığı yeri öğrenmek istemiştim. Son olarak eklemekte fayda olacaktır herhalde, kullanmayı düşündüğümüz dişliler çelik yada metal olanlarıdır.
Kullanıcı avatarı
ecin

Mesaj ecin » 20 Şub 2014, 02:02

Aradığım şeyi aşağıdaki linkte görebilirsiniz.
http://www.etsy.com/listing/174975680/15-star-pinions-gears-lot-pocket-watch
Amerikadan 10 $ a satılıyor, kargo ücreti vs. çok önemli değil ama boyutları görüp, ihtiyacımız oldukça alabileceğimiz, siparişin elimize ulaşması sürecinin kısa olacağı ve en önemlisi yurdum insanının para kazanacağı bir yöntem olacağı için yurt içinde bu imkanı sunabilecek tamirci yada tedarikçi biliyor musunuz?
Kullanıcı avatarı
ecin

Mesaj asymptote » 20 Şub 2014, 09:37

Cengiz usta daha iyi bilir fakat yurt içinde bu imkanı sunabilecek bir tamirci ya da tedarikçi olacağını pek düşünmüyorum. Madem Ankara'dasınız siz yine de eski saatçilere (Anafartalar çarşısı asma kat) bir danışın..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: hellboy ve 46 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners