TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Swatch Tuş Takımı Sorunu Bilgi ve Öneri

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Swatch Tuş Takımı Sorunu Bilgi ve Öneri

Mesaj Terasus » 30 Oca 2014, 13:27

Merhaba, 9 yıldır kullandığım swatch marka saatimi son 1 yıldır pek nadir koluma takıyorum. Kronometre tuşlarını uzun zamandır kullanmadığım için zaman içerisinde içine kaçan ter, toz vb. kirlerin etkisi ile sertleşmiş. Tuşa zar zor basılabiliyor, basıldığı zaman da içeriye gömülü kalıyor. Tekrar tırnakların ucuyla sıkıca tutup geri çekmek zorunda kalıyorum. Tuşun içerisine biriken kiri nasıl söküp atabilirim? Kasa tümleşik alüminyumdan oluşuyor.

Resim
Kullanıcı avatarı
Terasus

Re: Swatch Tuş Takımı Sorunu Bilgi ve Öneri

Mesaj raven » 31 Oca 2014, 11:59

Yağsız Kontak Temizleyici Sprey kullanılabilir diye düşünüyorum.

Yağ kalıntı ve izlerini tamamen yok eden bir temizleyicidir. Kirli ve yıpranabilir yüzeyler, elektronik bağlantılar, fişler, voltaj regülatörleri, akım düzenleyiciler, telefon aksamı,telefon kartları veya kontaktör uzaktan kumanda cihazları gibi bir çok farklı alanda temizlik ve bakım için idealdir.
fiyatları markasına göre 8-30 aralığında olabiliyor. saat açılamadığına göre bu spreyler denenebilir.
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj ercangun » 03 Şub 2014, 17:47

Kontakt spreyi tuş contalarını deforme edebilir. Saatin içine kaçıp kadranı ve mekanizmayı aşındırabilir. Bence iyi bir saatçiye gösterin.
Kullanıcı avatarı
ercangun

Mesaj raven » 03 Şub 2014, 18:30

kontakt spreyler elektronik aksamlarda kullanılıyor hassas parçalar bile etkilenmiyor. swatch ı hangi saatçiye göstereceksin zaten içi açılmayan bir saat. içi açılmadığı için kontakt sprey çare olabilir. :thumbup:
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj ercangun » 03 Şub 2014, 21:12

Benden günah gitti :lol:
Kullanıcı avatarı
ercangun

Mesaj saathastanesi » 19 Şub 2014, 13:09

iyi günler swatch saatlerde bu sıkıntı genelde oluyor,malesef saat satıcıları saati satarken su almaz denizde banyoda kullanabilirsiniz derler fakat bu sıkıntıları hiç söylemezler, buton ve ayar kollarındaki contalar zamanla kuruma oksit kirden dolayı tıkanır işlev yapmaz durumuna gelir.sonrası kullanıcı hatası olur.mümkün olduğu kadar saatinizi denizde banyoda kullanmayın. tamir konusunda yardımcı olabilirim .. www.facebook.com/SaatHastanesi
Kullanıcı avatarı
saathastanesi

Mesaj bengisaat » 21 Şub 2014, 15:26

Genel bir sorunumuz bir ürün alırken en gelişmiş modelini almak gibi bir takıntımız var bu sizin için değil hepimiz yapıyoruz bunu.

Fonksiyonlu bir saat alırken fonksiyonlarını kullanmazsanız (Buton v.s. )Zamanla kullanılmamaktan dolayı toz,ter ve hava şartları nedeniyle sertleşir ve kullanılmaz hale gelir.

Fonksiyonlarını haftada bir kaç kere kullanın butonlara basın ki kullanılmaz hale gelmesin.
Sadece saat için geçerli değil tüm ürünler için geçerli bir kural ,yani kullanmayacağınız bir fonksiyon için hem daha fazla para ödemek hemde sorunu baştan kabullenmek oluyor.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj bengisaat » 21 Şub 2014, 15:50

Bu arada eklediğim resme bakarsanız kullanılmayan parçanın zamanla ne hale geldiği konusunda fikir edinebilirsiniz.
Resim
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 39 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners