TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Vintage Omega Bakım Bilgi

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Vintage Omega Bakım Bilgi

Mesaj xbulut » 20 Nis 2014, 20:15

Öncelikle herkeze merhaba.Foruma yaklaşık 3 aydır üyeyim ve ciddi anlamda takip ediyorum.Adım Burak ve 28 yaşındayım.Böylesine seviyeli bir ortam oluşturduğunuz için şahsım adına hepinize teşekkür ediyorum.Saat sever biri olmama rağmen pek bilgisizdim.Fakat sayenizde azda olsa başlangıç seviyesinde bilgiler öğrendim.Babamda eklediğim resimdeki saat var 1994 yılında abisinden almış.Fakat Omega marka bu saatin modelini bilmiyoruz.Ve ayrıca nerede iyi bir bakım yaptırabileceğimiz hakkındada bi fikrimiz yok.Babam iyi bir ustaya bakım yaptırmak istediği için herkeze güvenemiyor.Sizlerden ricam mutlaka bu saat hakkında bilgisi olan vardır, model yılını ve nerede bakım yaptırabilmemiz için öneride bulunabileceğinizi düşünüp bu başlığı açmak istedim.

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
xbulut

Re: Vintage Omega Bakım Bilgi

Mesaj Slayer39 » 21 Nis 2014, 13:01

Öncelikle forma hoş geldiniz. :champ: :champ:
Form üyelerimizden bengisaat ile iletişime geçebilirsiniz. bir kaç başlık aşağıda bengisaat'in bakımlarını yaptığı bir Omega var, inceleyin isterseniz.
Bu arada saatinizin modelini bilmiyorum, bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar vardır formda.
Kullanıcı avatarı
Slayer39

Mesaj mistereko » 21 Nis 2014, 20:02

Merhaba,

Saatiniz Omega'nın artık üretilmeyen Geneve serisinden kurmalı bir model. Tahminen 1972-1980 yılları arası üretilmiş bir saat. Bakımlı olduğunda oldukça iyi zaman tutar, güzel bir saat. Arızası yoksa bir revizyon ile mekanik anlamda uzun yıllar hizmet eder hale gelebilir. Camı değişebilir veya parlatılabilir. Metal bileziği için de parlatma işlemi yapılabilir.

Saatiniz için İstanbul'da iseniz Beyoğlu Kosova Saat veya Nişantaşı Yunus Saat'i önerebilirim. Bengi Saat, Cengiz Usta da işinin ehli değerli bir ustamızdır.

Zaten saatçiye gittiğinizde ustadan rica ederek kapağın iç kısmındaki rakamlardan saatin tam model kodunu, kalibre numarası ve seri numarasından da saatin imal yılını öğrenebilirsiniz.

Şimdiden güle güle kullanın, umarım sizler de çocuk ve torunlarınıza bırakırsınız.
Time is precious
Kullanıcı avatarı
mistereko

Mesaj xbulut » 21 Nis 2014, 22:18

mistereko yazdı:Merhaba,

Saatiniz Omega'nın artık üretilmeyen Geneve serisinden kurmalı bir model. Tahminen 1972-1980 yılları arası üretilmiş bir saat. Bakımlı olduğunda oldukça iyi zaman tutar, güzel bir saat. Arızası yoksa bir revizyon ile mekanik anlamda uzun yıllar hizmet eder hale gelebilir. Camı değişebilir veya parlatılabilir. Metal bileziği için de parlatma işlemi yapılabilir.

Saatiniz için İstanbul'da iseniz Beyoğlu Kosova Saat veya Nişantaşı Yunus Saat'i önerebilirim. Bengi Saat, Cengiz Usta da işinin ehli değerli bir ustamızdır.

Zaten saatçiye gittiğinizde ustadan rica ederek kapağın iç kısmındaki rakamlardan saatin tam model kodunu, kalibre numarası ve seri numarasından da saatin imal yılını öğrenebilirsiniz.

Şimdiden güle güle kullanın, umarım sizler de çocuk ve torunlarınıza bırakırsınız.

Vermiş olduğunuz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. En kısa zamanda verdiğiniz tavsiyeler neticesinde işlem yapacağım ..
Kullanıcı avatarı
xbulut

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 29 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners