TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Momentus Chrono V300 Pil Değişimi Sonrası Arıza Bilgi

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Re: Momentus Chrono V300 Pil Değişimi Sonrası Arıza Bilgi

Mesaj bengisaat » 10 Ara 2013, 23:33

Push a basmayın kurma kolunu çıkarmak için basma noktasıdır .
AR ise hard reset noktasıdır Metal baskıda Ar yazan yerin hemen yanında entegrede ufak sarı bir noktadır Metal baskının herhangi bir yerine bir telin bir ucunu değdirirken diğer ucunu da Ar ye temas ettirin bu şekilde resetlenir ancak yukarıdaki mesajda belirttiğim şekilde de soft reset yapılmış olur.

Bir arıza yoksa bu şekilde çalışmaya başlamalıydı zaten saatçi pil takınca AR yapmıştır.
Yine de deneyin isterseniz ancak değişen bir şey olacağını sanmam.

Bu arada makinayı saran plastik beyaz bir çerçeve olmalı bu makinanın kasa içinde oynamasını engelleyen sabitleme yüksüğüdür ki bu şekilde kullanılırsa en küçük sarsıntıda kadrana yada makinaya zarar verme riski fazladır.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj heineken13 » 10 Ara 2013, 23:45

Hocam harikasınız, bi çengelli iğneyle çözdük olayı, saat çalışıyor,chrono çalışıyor vs... :D

şuan tarih ayarı yapıyorum, ay ve gün ayarını buldum, yıl ayarı varsa onuda yapmak istiyorum ,elimde hiç yazılı döküman yok, onuda bulsam canavar olcak ....tekrar çook teşekkürler
Kullanıcı avatarı
heineken13

Mesaj bengisaat » 11 Ara 2013, 03:00

Aklımda kaldığı kadarıyla Yıl ayarı yok ancak 29 şubatın haricinde aylara göre 28 -30 ve 31çeken aylara göre ayarını yapar.Yani şubatta 28 de 31 e atlar diye hatırlıyorum.
Takvim ayarını yaparken saniyesi hangi ayda olduğunu gösterir yani şu anda 12. aydayız
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj drogzhn » 18 Eki 2014, 12:10

bengisaat yazdı:Aklımda kaldığı kadarıyla Yıl ayarı yok ancak 29 şubatın haricinde aylara göre 28 -30 ve 31çeken aylara göre ayarını yapar.Yani şubatta 28 de 31 e atlar diye hatırlıyorum.
Takvim ayarını yaparken saniyesi hangi ayda olduğunu gösterir yani şu anda 12. aydayız

Merhabalar,

Arkadaşlar bende dün v300 saatimin pilini değişitirdim ancak saati ayarlıyamıyorum. Klavuzda saati ayarlamaya başladığımda saniyenin sıfır pozisyonuna gelmesi aksi takdirde sıfırlama prosedürünün uygulanması yazıyor. Ancak dünden beri sıfrırlama pozisyonuna gelmedi sürekli saat ve tarih geri sarıyor ( bu kadar uzun sürebilir mi? ). Kollarda herhangi bir bozukluk görülmüyor. Ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
drogzhn

Mesaj bengisaat » 18 Eki 2014, 17:16

Yukarıda tarif edildiği gibi AR yazan uca şase yaparak resetleyin daha sonra ibreleri sıfır pozisyonua getirdikten sonra. ayar adımlarını uygulayın
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj bengisaat » 18 Eki 2014, 17:34

Bu aynı zamanda Citizen A510 makinanın birebir aynısıdır dolayısıyla aşağıdaki linkte Citizen A520 makinanın user manual var .
Linkteki pdf dosyasından incelerseniz ayarlarını resetlerini yapabilirsiniz.
( Pil değişimi yapıldı ve saatte beklenmedik anlamsız hareketlenmeler oluyorsa AR İle resetledikten sonra )
http://www.citizen.com.hk/upload/instru ... 510__E.pdf
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Önceki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 38 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners