TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sekio 5 SNKK 72JI Automatic 21 Jewels Geri Kalma Yorum

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Re: Sekio 5 SNKK 72JI Automatic 21 Jewels Geri Kalma Yorum

Mesaj ant07 » 28 Kas 2014, 17:56

Aciklayici yorumlariniz icin cok tesekkur ederim. Istanbul sapphir avm watchome dan aldim, gsa.com.tr yönlendirdi aramami söyledi direk aydin saati arasam sorun olur mu acaba. Saat e ömürlük garanti verdi alirken kullanici yönergesi vs. bişey söylemedi Elimde sadece garanti belgesi var.
Şöyle birde gözlemim var saat genleşmeye göre degişebiliyor sanırım bulundugum ver soguk saatin arkasinda ki mekanik aksan camdan görünebiliyor, aşagi yukari yarim cm yukarday di bir kac gündür klimayi aciyorum ve vucut ısım yuksek mekanik aksamin kapagi tam oturmuş durumda. 28.11.2014 bugunluk gerileme yok uzun bir yüruüyüş yaptim ve enerji tam doldu sanırım saat ibreleri karanlıkta görünebiliyor :shock: , Ani ısı degişimiden dolayi aniden elimi atar atmaz durmuştu Yarin ayrintili bir yorum yaparim.

Benim teshisim genleşmeye(ısı degişime) bagli olarak aksamin hafif yerinden oynamasi. Ömürlük garanti verilen saati garanti kapsami dişina almalari mühtemel mi acaba
Ne yaşadiginiz yer, ne oturdugunuz Semt kim oldugunuzu gösterir, Sadece kolunuzda ki saat
Kullanıcı avatarı
ant07

Mesaj bengisaat » 29 Kas 2014, 00:33

Garanti dediğimiz şey: "Malımızın arkasındayız, arıza yaparsa ücretsiz onarım yapacağız" Demektir.
Ayrıca ömürlük garanti konusu muallak bir durum hiç bir marka böyle bir garanti veremez ,garanti belgesinde böyle bir resmi yazı olmadıkça bu tip sözler saati satarken söylenen palavradan ibarettir ki ; hiç bir garanti belgesinde böyle bir yazı yoktur.
Ancak bütün bunların dışında gerçek olan bir şey var o da Saatiniz gerçekten uzun yıllar çalışabilecek sağlam bir makinaya sahiptir.
Halen 40 - 50 yıl önce üretilmiş Seikolar bakım için geliyorlar ve tıkır tıkır çalışıyorlar.

Seikonun distürbitörü Aydın saattir ancak kendilerine mail yada telefonla ulaşmanız halinde sizi yönlendirecek ve gerekli bilgiyi vereceklerdir.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj ant07 » 29 Kas 2014, 19:51

Yorumunuz icin cok tesekkur ederim. Saat le ilgili ayrintili bir kullanici yorumu yapacagim.

Dün gece kolumdan cıkarmama ragmen gerileme söz konusu olmadi. Kinetik enerji dışında vucut ısısına bagli olarak da saat de enerji depolamasi ve mekanizmaya bagli degişim olabilmekti. Saat bende hobiydi hastalık olamaya başladi :super:

Kinetik enerji depolarken kullanilan teknolojiyi merek ediyorum. Ömrü önemli. İlerde Allah izin verirse uzun yıllar sonra bulabilcekmiyim. Yada farkli bir teknoloji mi kullaniyorlarr :champ:
Ne yaşadiginiz yer, ne oturdugunuz Semt kim oldugunuzu gösterir, Sadece kolunuzda ki saat
Kullanıcı avatarı
ant07

Mesaj bengisaat » 30 Kas 2014, 00:54

İlk başta söylediğim gibi bu sıkıntı hareketsizlik nedeniyle oldu diye düşünüyorum.

Kinetik enerjide de yine kolun hareketiyle içerideki bir dinamo sistemine benzer bir sisteme bağlı olan rotorun dönmesi sağlanır ve bu dönmeden meydana çıkan enerji depolanır.
Vücut ısısıyla çalışan bir sistem değil.
Bisiklet dinamosu düşünün burda dinamo elektrik üretir ve ışıkları yakar,saatte ise aynı zamanda depolanır ve hareketsiz kalındığı zamanlarda gerekli olan elektrik buradan alınır.
Ayrıca bazı yeni ve karmaşık sistemlerde uyku moduna geçer ve hafızasında saat ve tarihi saklar kola takıldığı anda akrep yelkovan veya digital göstergeler hafızadan o anki zamana gelir .
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Önceki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 39 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners