TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko SKZ229 Diver Black Otomatik Saat Arıza

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Seiko SKZ229 Diver Black Otomatik Saat Arıza

Mesaj ademgozeri » 17 Nis 2011, 17:20

Merhaba arkadaşlar ben 16 nisanda yurt dışından özel olarak SEİKO 5 SKZ229 otomatik saat getirttim, saat gelince orjinalliğini kontrol ettirdim Seiko bayiine, saatte daha önce kendisini ıspatlamış 7s36 otomatik mekanızma var ama saat sallamama rağmen çalışmıyor biraz çalışıp duruyor, sürekli geri kalıyor dolayısıyla, saati hafif sarsınca çalışıyor ama sonra yine duruyor ne yapmalıyım saatimdeki sorun nedir ve nasıl çözülür lütfen yardım edin arkadaşlar..
Kullanıcı avatarı
ademgozeri

Re: SEİKO SKZ229 DİVER BLACK OTOMATİK SAATİM ÇALIŞMIYOR

Mesaj bengisaat » 17 Nis 2011, 17:32

Geldiğinde böylemiydi yoksa bu arıza sonradanmı meydana çıktı ?
Saatinizi bir kaç dakika sallayın ve ne kadar çalıştığına bakın biliyorsunuzdur ama yinede söyleyelim saatinizi kolda olduğu müddetçe yani kolun hareketi ile çalışır.
Bir kaç dakika kadar salladığınız halde çalışmıyor yada bir kaç saniye çalışıp duruyorsa ve bu durum sonradan meydana geldiyse muhtemelen darbe nedeni ile olmuştur,düşük bir ihtimalle mıknatıslı bir ortamda kalması neticesinde oluşmuş bir şikayet olabilir.

Geldiğinde böyle ise fabrikasyon arıza ihtimali olsa da bu ihtimal oldukça düşüktür.Yine muhtemelen yolda kargoda veya saat satış için sergilenme aşamalarında olası bir darbe almış olabilir.

.....Bu ihtimalleri saatinizin yeni olması ve ilk kullanıcı olduğunuzu düşünerek yapıyorum.
Saatiniz kullanılmış ise: Temizlik yıkama yağlama istemesi ilk akla gelen ihtimaldir..

Garantisi var ise servisine göndermelisiniz.
Garantisi yok ise güvendiğiniz saatçiye gösteriniz
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Re: SEİKO SKZ229 DİVER BLACK OTOMATİK SAATİM ÇALIŞMIYOR

Mesaj ademgozeri » 17 Nis 2011, 19:30

teşekkür ederim bengisaat. Söylediklerinizi denedim darbe almış olma ihtimali olabilir ben ilk takmamla birlikte bu arızayı gördüm salladım ettim çalışıyor ve sonra yine duruyor üzerine dokununca çalışmaya başlıyor garantisi yok çünkü SKZ229 Türkiyede satılmıyor bir siteden almıştım geri yollamam gerekiyor sanırım.
Kullanıcı avatarı
ademgozeri

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 39 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners