TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Lorus Su Geçirme Problemi

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Lorus Su Geçirme Problemi

Mesaj brrrs » 20 May 2011, 00:34

Resim
geçen hafta saatçiden lorus un bu modelinin kahverengi kadranlısını hediye olarak babama aldım ancak lavabodaki su üstüne gelince su aldığını söyledi içi buharlı.5 atmli 50m resist saatte yoğun suyun altında kalmamışken böyle su alması normal mi?
ayrıca garanti olayıda beni düşündürüyor sizce ne yapmalıyım garantiye yollansa tamirde ne yaparlarki veya burda bi saatçiye sorunu çözdürmelimiyim yoksa geri alırlamı sizce saati.
Kullanıcı avatarı
brrrs

Re: lorus su geçirme

Mesaj bengisaat » 20 May 2011, 00:43

Saatiniz 5 Atm standardında yani el yıkamada aşırı sıcak veya soğuk olmayan su temaslarına dirençlidir.
Duşa girilebilmeli,denize girerken dikkatli olunmalı.Dalmaya dayanıklı değildir. V.S.

Dolayısı ile el yıkamada su alması anormal bir durum.
Her ne kadar son yıllarda denetim mekanizmasının iyice sulandırılması sonucu her ithalatçı kafasına göre 10 atm bile yazabiliyor nasılsa denetleyen yok şikayet eden yok..

Lorus ciddi bir markadır,garantiye yollayın ve aynı arızadan 3. şikayetinizde değişim hakkınız doğar.
Böyle bir durum yaşarsanız 10 atm standardı isteyin veya servisteki ustalara danışarak sorun yaşamayacak bir modelle değişim isteyin.

Yada babanız el yıkarken kolundan çıkarsın (Bir çok saat kullanıcısının yaptığı gibi) .

İyi geceler..
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Re: Lorus Su Geçirme Problemi

Mesaj punk » 20 May 2011, 01:31

@bengisaat;

El yıkarken saati çıkarmanın çok çok sağlıksız bir durum olduğunu düşünüyorum. Ben bu şekilde bir saat çaldırdım.
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj brrrs » 20 May 2011, 10:10

teşekkür ederim bengisaat bugün götürücem bakalım aldığım saatçiye
Kullanıcı avatarı
brrrs

Mesaj bengisaat » 20 May 2011, 20:30

Rica ederim ,bu arada aldığınız saatçiye değil kesinlikle servise gönderin saatçiler genellikle üşenir yada kargo masrafı gibi masraflardan kaçmak için sorunu kendileri halletmeye çalışır saati açarlar çözüm üretemeyince sorunlar büyüdükçe büyür.

İstanbuldaysanız garanti belgesinde yazan teknik servise kendiniz bizzat gidip ustalarla görüşün güleryüzlü ancak kararlı davranarak sorununuzu anlatın ve ustalara bu sorunu tekrar yaşamak istemiyoruz eğer bu ihtimal var ise bu saati benzer ve güvendiğiniz bir modelle değiştirmenizi istiyorum şeklinde talepte bulunun.

Olumsuz cevap alırsanız saati aldığınız yere iade edin , almazlarsa zaman geçirmeden en yakın tüketici derneğine gidin hiç masraf etmeden onlar herşeyi hallederler.

İstanbul dışındaysanız saati kargo ile gönderin ve talebinizi yazılı olarak iletin.
punk yazdı:@bengisaat;

El yıkarken saati çıkarmanın çok çok sağlıksız bir durum olduğunu düşünüyorum. Ben bu şekilde bir saat çaldırdım.

Aslında biraz espri birazda saat ithalatçılarına göndermeydi :)
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 46 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners