TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Skagen Kayış

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Skagen Kayış

Mesaj AlGe » 10 Ağu 2011, 16:31

Merhaba,

5 -6 yıl önce Skagen marka saatler THY uçuşlarında Duty Free kapsamında satılırken şu modeli satın almıştım.
Resim
Ancak kullanmaya başladıktan kısa süre sonra, bu model, tüm gömleklerimin kol ağızlarını boyamaya başladı. Konuyu yetkililere ilettikten bir süre sonra bir şekilde, şu model bana gönderildi.
Resim

Bu modelin de kayışı yaklaşık 1 sene sonunda toka deliğinden yıprandı. Saatçilere sordum bir çok kez. Ancak hepsi de; saatin tasarımı nedeniyle, bu kordonu temin edemeyeceklerini söyledi. Türkiye'deki distribütörü ve yetkili satıcıları ile görüştüğümde ise, orijinal kordon için, neredeyse saati satın alırken ödediğim miktarın yarısını istediler. Açıkcası, saatin kendi fiyatının yarısına da kordon satın almayı kendime yediremedim. Nitekim bu saat yaklaşık 3 yıldır çekmecede duruyor ve hala da ısrarla çalışıyor. Bu saatin kayışını değiştirme, konusunda bana yol gösterebilecek birileri var mıdır?
Şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
AlGe

Re: Skagen Kayış

Mesaj drk » 10 Ağu 2011, 16:35

Aklıma gelen ilk seçenek normal bir kayıişın bağlantı yerinin kesilerek saate uyumlu hale getirilmesi ancak orijinalinin görüntüsünü yakalamak sanırım imkansız. Birde kişiye özel kayış yapan firma ve kişiler var ancak onlar da ucuz değiller. En iyisi ebay ve benzeri siteleri takip edip aradığınız ürünün ucuza satılığa çıkmasını beklemek.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj sedir » 10 Ağu 2011, 16:39

Birinci modeldeki metal örgü bileziğin (ister çelik ister titanyum) gömleklerinizi boyaması ilginç. Benzer bir modeli de ben kullanıyorum. Henüz böyle bir sorun yaşamadım. Boyama derken bileziğin kendi rengi gömleğinize mi geçiyor, yoksa olmaması gerek ama paslanma oldu da o mu gömleklerinizi kirletiyor. Sonuçta üretim hatası kabul edildi ki saatinizi değiştiler ama ben ilk aldığınız saatin gömleklerinizi nasıl olup da boyadığını çok merak ettim.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj AlGe » 10 Ağu 2011, 16:56

@Drk
İlk önerdiğin metod benim de aklıma geldi ama saat camiasında bunu kimlerin yapabileceğini bilemediğim için herhangi bir şey yapamadım. Bu konuda bilgi verebilirsen çok makbule geçer.
@sedir
Aldığım saat titanyum idi. Çok iyi hatırlıyorum; çünkü arkadaşlarım "Titanyum değil, alüminyumdur o saat" diyerek takılmışlardı bana. :)
Bu saati kullandığım dönemde, sürekli beyaz gömlek giyiyordum. Gömlek kollarında sarı renkte şerit halinde lekeler bırakıyordu. Bu lekelerin pas olduğunu sanmıyorum, çünkü gömlekler yıkandıkları zaman bu lekeler neredeyse kayboluyordu. (bildiğim kadarıyla kumaştan pas lekesi kolay kolay çıkmaz).
Terlemeye bağlı olarak, gömlek manşetinin dış tarafına kadar yürüdüğü oluyordu bu lekelerin. Terleme nedeniyle çeşitli madenlerde (örneğin gümüş) bu tür renk vermelerin olduğunu biliyorum. Umarım sizde aynı sorunlar olmaz.
Kullanıcı avatarı
AlGe

Mesaj drk » 10 Ağu 2011, 17:01

Konuyla ilgili forum üyelerinden bengisaat ile iletişime geçmenizde fayda var. Titanyum da böyle bir sorun yaşamanız ise hayli ilginç.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj sedir » 10 Ağu 2011, 17:32

Olmamasını dilerim ama ben de farklı model aynı bilezik saat kullanan olarak fikir yürütmeye devam ediyorum.
Lekeler mesleğinizle ilgili olabilir mi?
Mesela tozlu yerlerde bulunuyorsanız, örgü bileziğin telleri arasına giren toz, terle karışıp gömleğinizi kirletiyor olabilir mi?
Bunun üstüne gitme nedenim yaklaşık 35 yıldır metal örgü bilezikli saat kullanmam ve hiç böyle bir sorun görmemem.
Metal bileziklerin gömleğe tek düşmanlıkları gömlek kollarını yıpratmalarıdır diye bilirdim. Şimdi buna lekeyi eklememeye çalışıyorum.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj bengisaat » 10 Ağu 2011, 22:10

Kayışın deri olması; bulunma ihtimalini zorlaştırıyor,benzeri bulunabilirmi saati görmeden bir şey söylemek güç.
Benzeri illaki bulunabilir ancak birebir aynısı bulunamazsa orijinali gibi oturmayacapı için içinize sinmeyecek bir görünti çıkabilir.
Beni çoğunuz tanıyorsunuz piyasadaki bir çok saatçi gibi kayışı takayım parasını alayım yaklaşımı bana göre değil
Sonuç olarak servisinden almanız olası ancak istanbuldaysanız bir bakalım ,kesin sonucu alalım derim.
İstanbulda değilseniz kargolayın diyeceğim ancak bulamazsak boşa kargo masrafnız olacak ...

Sedir hocam ,yepyeni safir camlı bir seikonuz oldu bu gün polisajını bu işi iyi bilen bir arkadaşa yaptırdım kasayı makinada yıkadım eminim çok beğeneceksiniz. :)
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj sedir » 11 Ağu 2011, 08:50

bengisaat yazdı:...Sedir hocam ,yepyeni safir camlı bir seikonuz oldu bu gün polisajını bu işi iyi bilen bir arkadaşa yaptırdım kasayı makinada yıkadım eminim çok beğeneceksiniz. :)

Teşekkür ederim bengisaat.
Arkadaşlar gördüğünüz gibi bengisaat arkadaşımızla el ele verip yükselen döviz kurlarına çareyi bulduk! Yeni saat alacağınıza eski saatinize aşkınızı tazeliyorsunuz :lol:
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 9 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners