TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Su Geçirmezlik / Water Resistance Üzerine Yorumlar

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Su Geçirmezlik / Water Resistance Üzerine Yorumlar

Mesaj alkan » 29 Oca 2013, 17:37

Herkese merhaba yeni almış olduğum mekanik saatim 3-4gün içinde gelicek. Benim merak ettiğim konu bu saat 30 metre su gecirmez diyor eskiden 30 metre suya dalınabir diye düşünüyordum aslında spor yaparken g shock saatimi kullanıyorum. Ama erkek kuaförü oldugum için sık sık sac yıkıyorum o durumda bana sıkıntı cıkartırmı. Genel bi arastırma yaptıgımda 30 metre için pek iyi yorumlar yazılmamış. Birde ilk kez mekanik saat kullanıcam nelere dikkat edmeliyim yardımlarınız için teşekkürler
Gelen saatim invicta 1252
alkan

Re: 30 m water residance nelere dikkat edmeliyim

Mesaj herofb » 29 Oca 2013, 18:47

evet çok büyük bir ihtimal saç yıkama sırasında sorun çıkartır , ben şahsen 30 m ile el bile yıkamam
Kullanıcı avatarı
herofb

Re: 30 Metre WR İle Nelere Dikkat Etmeliyim ?

Mesaj drk » 29 Oca 2013, 19:50

El yıkarken normal koşullarda sorun çıkarmaması gerek.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj herofb » 29 Oca 2013, 21:10

Drk ben el yıkamıyorum ama alkan saç yıkamaktan bahsediyor yani suyun içinde hareket ve sürekli oynayan basınç durumu için ne dersin?
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj drk » 29 Oca 2013, 21:57

Şahsen ben riske girmezdim. Hele marka invictaysa.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Thevenin » 29 Oca 2013, 22:06

30m-WR ile WR-yok arasinda benim icin kullanim sekli olarak hicbir fark yok, :D hatta herhangi bir WR uretim degerine sahip vintage bir saat icin de ayni sekilde olmak uzere bu saatler suya sabuna dokunmaz kendi halinde saatler olarak rahat bir omur surerler :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj asymptote » 29 Oca 2013, 22:17

alkan yazdı:Birde ilk kez mekanik saat kullanıcam nelere dikkat edmeliyim yardımlarınız için teşekkürler

- 3 bar WR el yıkarken (saç değil) ve yağmurlu havalarda geçici su temasına (sıçramalara) karşı ancak koruma sağlar. Thevenin'in dediği gibi WR yok kabul edip saatinizi o şekilde kullanmanız önerilir.

- Saatinizin kurma tepesini asla açık unutmayın.

- Saatinizi ısıl ve mekanik şoklara, darbelere karşı koruyun. Örneğin yere falan düşürmeyin, çok sıcak ortamlarda ve güneşin altında uzun süre bekletmeyin.

- 21:00 - 03:00 arası tarih ayarı yapmayın.

Aklıma gelenler bunlar, yeni saatinizi iyi günlerde kullanın.. :champ:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj bengisaat » 29 Oca 2013, 23:21

30 m veya 3 atm yazıyorsa bazı kıstaslar etkili olsa da genel olarak el yıkamada çıkarılması tavsiye ediliyor
Saatin iç ve dış sıcaklığı ile temas edilen suyun sıcaklığı aynı yada az fark varsa su almayabilir
Saat ıslak iken butonyada ayar kolunu hareket ettirirseniz su alma riskini çok yükseltmiş olursunuz
Saat ıslak iken yada su teması sırasında temas halindeki su veya saat aniden soğur yada ısınırsa yine su alma riskini yükseltmiş olursunuz.
Aşağıdaki tablo fikir vermesi açısından yararlı olabilir.
Resim
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Sonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 20 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners