TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatin Buğulanması Sorunu

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Re: Seiko SNK805 Buğulanma Problemi

Mesaj bengisaat » 28 Kas 2011, 22:05

Saat yeniyse garanti kapsamında servise götürmenizde fayda var.
Kullanılmış bir saat ise muhtemelen daha önceden su almış olabilir bazan da saatçi tarafından contalarına sürülen silikonda biraz abartıldığı zaman ani ısı değişikliklerinde buğu görülebiliyor.

Bunu şöyle açıklayabiliriz saatin içinde nemli hava var ve kolda ısınmış olan saat aniden soğuğa çıkınca birden soğuyan dış yüzeyden soğuğun içeriye yansıması ile daha sıcak olan içerideki nemli hava camda buğu yapıyor.
Peki kasanın herhangi bir bölgesi değilde neden cam buğulanıyor ? Bunun nedenide camın kasaya göre çok daha önce soğumasıdır ve kasanın geri kalan kısımları içerideki hava ile hemen hemen aynı sürede soğur.

Not : Bu yazdıklarım benim yıllar içinde edindiğim tecrübe ile kendi mantığımı yürüterek vardığım sonuçlardır yanılıyorsam bu konuda bilgisi olan arkadaşlar düzeltebilirler.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Re: Seiko SNK805 Buğulanma Problemi

Mesaj Vector » 28 Kas 2011, 22:25

Cevabınız için teşekkür ederim.

Saati götürebileceğim bir yer yok çünkü sanırım bu model Türkiye'de resmi olarak satılmıyor. Saati eBay den satın aldım. Satın aldığım kullanıcı eBay de top rated seller olmuş. Onunla bağlantıya geçtim ve verdiği cevap bazı soğuk ülkelerde yaşayan kullanıcıların böyle şeylerle karşılaştıkları ama bunun bir sorun olmadığı yönünde oldu. Ben de daha fazla üzerine gitmedim. Ama saatin su almadığından ve %100 orijinal olduğundan eminim.

Saate birkaç kere test yaptım. Aniden soğuğa koydum aniden sıcağa çıkardım ama hiç bir buğulanma belirtisi göremedim. sadece geçen gün sabah seiko yazısının üzerinde çok çok az bir bulantı gördüm (içeriden). Sanırım çok ciddi bir mesele değil. Eğer durum ciddi bir hale gelirse iyi bir saatçiye götürüp contalarını değiştirtmek gerekebilir.
Kullanıcı avatarı
Vector

Saatin Buğulanması Sorunu

Mesaj glantuk » 01 Oca 2012, 21:28

mrb. arkadaşlar bundan 1 ay önce hamiltonun otamatik bir modelini internet üzerinden almıştım..saatten çok memnunum fakat saatimin camında buğulanma olmaya başladı su geçirmiyor duşa dahi girip çıktığımda olmuyor arada böyle bir problemle karşılaşıyorum bu neden olabilir????
Kullanıcı avatarı
glantuk

Re: hamilton saatin buğulanma yapması yardımmmm

Mesaj SeRxx » 01 Oca 2012, 21:31

Büyük ihtimalle su almıştır.. Saatinizin model numarası ne acaba?
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Re: Saatin Buğulanması Sorunu

Mesaj starex » 06 Kas 2012, 10:29

Arkadaşlar selam,

Aşağıdaki video ya bakar mısınız, Casio teknik servisi (Ersa) bunu normal olduğunu saatin su almadığını, ani ısı değişimlerinde buhar yapabileceğini geçici olduğunu söyledi ve saati geri gönderdi, geri geldiğinde saatin ışığı çalışmıyordu ... :evil:

These are the best of times.
Kullanıcı avatarı
starex

Mesaj sinan8439 » 29 Oca 2013, 23:18

Merhaba
Benim de fossil marka bir saatim var geçen günlerde saatimin camını bir yere vurdum cam catladı cam değişiminden sonra buğu problemi basladı
saatçıye götürdüm conta değişimi yapıldı ama buğu problemi hala devam ediyor
bu problemi nasıl çözebiliriz bursa da bildiğiniz iyi bir saat ustası varmı
Kullanıcı avatarı
sinan8439

Mesaj bengisaat » 30 Oca 2013, 01:15

Gerekli özen gösterilmemiş ve daha da önemlisi su testi de yapılmamış.
Saatinize su testi yapıp suyu nereden aldığını görmekte fayda var .böylece çözümün nerede aranacağı bilinir.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj Outatime » 05 May 2013, 13:44

saatim sözde 50 metreye kadar su geçirmez ama 2 metrelik olimpik havuza girince su aldı ne hikmetse :D camda yoğun bi buğulanma var bulunduğum şehirde saati tamir edecek saatci bulamıyorum. zayıf ihtimal ama elazığda saat tamiri yapabilen bir saatçi önerebilir misiniz ? :)
Kullanıcı avatarı
Outatime

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: hellboy ve 45 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners