İki yıldır otomatiğini quartzını
üç çeşit Tissot marka saat kullanan biri olarak Tissot hakkında yazılanları okuyunca üzüldüm, hatta kırıldım:)))
1
50 yıllık bir tecrübeye sahip markaya, otomatik saatinin saniyesi ileri gidiyor diye çöp muamelesi yapmak bence diğer markaların TSF forumdaki (
bengisaatinde sözünü ettiği gibi)
T.K.T çalışmasıdır.

En son aldığım Tissot quartz saatimi artık kolumdan çıkarmıyor, çıkarmam gerektiğinde de ne zaman koluma takacağım diye sabırsızlanıyorum. O kadar benimsedim ki, mesela üzerinde 200 ATM yazıyor diye banyoda saunada vb kullanmıyorum. Çünkü ne olursa olsun insan yapımıdır, hiç bir şekilde su almasa bile saunada- banyoda buharlaşma yapabilir. E şimdi saunada buharlaştı diye kötüleyecek miyim? Ayrıca replikası sahtesi taklidi herkesin kolunda olan (ismi lazım değil) ünlü bir markayı saniyesi ileri gidiyor diye mekanik teknik olarak kötüleyebilir miyiz, elbette kötüleyemeyiz. En azından inandırcılığı olmaz.
Üstelik
şaşmayan bir saat yapmak, termodinamiğin ikinci yasasına göre imkansızdır.

Atom saatleri bile belirli bir süreden sonra şaşar.

Güneşin bile doğacağı batacağı zaman dilimi farklılaşmaktadır. Metal parçalarının üstün bir teknoloji olan C.N.C makinelerinde (bu arada çalıştığım şirketin teknopark bölümünde de bu makinelereden var, lakin o'nlar daha büyük parçalar işliyor) işlenerek bir araya getirilmesi sonucu oluşan bir mekanizmadan sıfır hata beklemek hatadır. Hatta imkansızdır Tissot fabrikasında da bu makinelerden var, Rolex'in, Patek'in, Panarai'nin de fabrikalarında var. Ama aradaki inanılmaz, hatta ''saçmalık'' ötesi fiyat farklılıklarını bir çok öge belirlemektedir.
Meğersem saat parçalarını CNC makinelerinin çok daha gelişmişi olan ve saat fabrikaları için Alman Japon ve Kore şirketleri tarafından özel üretilen makineler yapıyormuş.