TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Oris Diver Titan Brushed Bracelet Operasyonu

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Oris Diver Titan Brushed Bracelet Operasyonu

Mesaj Baran » 29 Eki 2012, 14:48

ORIS Diver Titan saatime matlaştırma operasyonu uyguladım.Yurtdışı forumlarda yapan birkaç kişiden sonra TR dede bir ilke imza attık TSF olarak :D

Gerekli Malzemeler : 200lük kum zımpara,1 adet havlu,1 parlatma bezi,1 diş fırcası,cif,eski bir bez parcası,isviçre cakısı,tornavida seti ve tabiki 1 adet Orıs Diver :)

1-Önce saatin kasasını bilezikten ayırdım.

Resim
Resim

2-Kollarla rahat calışmak için bezeli söktüm.Bunun için isvicre cakısına eski bir bez parcası sarıp bezelın bir tarafından kasayla arasına cakıyı soktuk biryandanda bezeli cevirince bezel elimde kaldı.Yurtdışında tırnaklarını kıranlar sökemeyenler zorlananlar olmuş gayet rahat söküldü tek önem isteyen nokta cakıyı yumusak bir beze sarmak.

Resim

3-Ardından saatin kollarında calışmalara başladım.Yabancı forumlarda saat zımparası ile matlaştırmışlar fakat eldeki imkanlarla ben dün akşam yedek baklalarda denemeler yaptım bulaşık sungeriyle fakat fırca izlerinin yönü karışık oldu.Bugun 200lük zımpara edindim ve yön vermek cok basit oldu.Bastırmaya gerek kalmadan polish görüntü ortadan yok ediliyor.

Resim
Resim

4-Kasa bittiğine göre bileziğe gecebiliriz.Önce bileziği bir elle tutup diğer elle zımparadan kestiğim ufak parcayla tek yönde gezdirdim zımparayı.Baklalar mubarek yumurta olduğundan sonradan tek tek baklaları büküp kenarını köşesinide zımparaladım.En son fabrika cıkışı mat olan bileziğin orta kısmınıda kabaca zımparaladım böylelikle görünüşte bir bütünlük yakaladım.

Resim
Resim
Resim

5-Son olarak ortaya cıkan saatin orasına burasına giren titanyum tozlarından kurtulmak için saati toplayıp ılık suda cif ve diş fırcalsıyla birgüzel yıkadım.Ardındanda parlatma beziyle sildim.

SONUC : Orısın bu oldukca spor diverındaki parlatılmış kısımlar bence saatin bütünüyle örtüşmüyor saate klasik bir hava katıyordu hemde çizik çizik görünüp eski bir görüntü veriyordu parmak izleride cabası.Şİmdi tam bir tool watch oldu ve bir kez daha saatime aşık oldum.Love you ORIS,I love you ;)

Resim
Resim

Orıs sahibi herkese siddetle tavsiye edilir.Aynı işlem celikte daha kolay oluyormuş bilginize..
Kullanıcı avatarı
Baran

Re: ORIS Diver Titan Brushed Bracelet

Mesaj asymptote » 29 Eki 2012, 14:55

Eline sağlık Baran, çok güzel bir çalışma olmuş :champ:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Miriel » 29 Eki 2012, 14:57

Baran tebrikler :champ:
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj FatihGS » 29 Eki 2012, 15:01

Eline saglik baran daha guzel olmus
Kullanıcı avatarı
FatihGS

Mesaj Ahbob » 29 Eki 2012, 15:03

Herşeyden önce böyle birşeye cesaret etmedenden ötürü kutlarım. Sonuç da çok başarılı. Ellerine sağlık. :champ:
Kullanıcı avatarı
Ahbob

Mesaj serdarfb » 29 Eki 2012, 15:04

Baran :champ:
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj Hsnmrycl » 29 Eki 2012, 15:06

Baran harika! ellerine sağlık.
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj drk » 29 Eki 2012, 15:08

Baran, müthiş olmuş, tebrik ediyorum :champ:
Kullanıcı avatarı
drk

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 39 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners