Gerekli Malzemeler : 200lük kum zımpara,1 adet havlu,1 parlatma bezi,1 diş fırcası,cif,eski bir bez parcası,isviçre cakısı,tornavida seti ve tabiki 1 adet Orıs Diver

1-Önce saatin kasasını bilezikten ayırdım.

2-Kollarla rahat calışmak için bezeli söktüm.Bunun için isvicre cakısına eski bir bez parcası sarıp bezelın bir tarafından kasayla arasına cakıyı soktuk biryandanda bezeli cevirince bezel elimde kaldı.Yurtdışında tırnaklarını kıranlar sökemeyenler zorlananlar olmuş gayet rahat söküldü tek önem isteyen nokta cakıyı yumusak bir beze sarmak.

3-Ardından saatin kollarında calışmalara başladım.Yabancı forumlarda saat zımparası ile matlaştırmışlar fakat eldeki imkanlarla ben dün akşam yedek baklalarda denemeler yaptım bulaşık sungeriyle fakat fırca izlerinin yönü karışık oldu.Bugun 200lük zımpara edindim ve yön vermek cok basit oldu.Bastırmaya gerek kalmadan polish görüntü ortadan yok ediliyor.

4-Kasa bittiğine göre bileziğe gecebiliriz.Önce bileziği bir elle tutup diğer elle zımparadan kestiğim ufak parcayla tek yönde gezdirdim zımparayı.Baklalar mubarek yumurta olduğundan sonradan tek tek baklaları büküp kenarını köşesinide zımparaladım.En son fabrika cıkışı mat olan bileziğin orta kısmınıda kabaca zımparaladım böylelikle görünüşte bir bütünlük yakaladım.

5-Son olarak ortaya cıkan saatin orasına burasına giren titanyum tozlarından kurtulmak için saati toplayıp ılık suda cif ve diş fırcalsıyla birgüzel yıkadım.Ardındanda parlatma beziyle sildim.
SONUC : Orısın bu oldukca spor diverındaki parlatılmış kısımlar bence saatin bütünüyle örtüşmüyor saate klasik bir hava katıyordu hemde çizik çizik görünüp eski bir görüntü veriyordu parmak izleride cabası.Şİmdi tam bir tool watch oldu ve bir kez daha saatime aşık oldum.Love you ORIS,I love you

Orıs sahibi herkese siddetle tavsiye edilir.Aynı işlem celikte daha kolay oluyormuş bilginize..