TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Babamın Rado Manhattan Saati Cam ve Kordon Sorunu

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Babamın Rado Manhattan Saati Cam ve Kordon Sorunu

Mesaj cagla » 14 Ara 2012, 05:33

Selamlar herkese,
Elimde bababim cok hos bir saati var.yeni cikti ortaya 70lerde almis.degerli oldugunu soyluyor,bu konuda pek bir fikrim yok ancak bakinca kenarlarda altin taslar oldugunu ve icindeki taslarin da gercek oldugu anlasiliyor.

Saat rado manhattan .camini degistirmek istiyorum ve kordonu da babam tarafindan bozuldugu icin gecmiste degistirilmis , o yuzden orjinal kordon almak istiyorum.ne yapabilirim bu konuda, ankarada iyi bir adres bilen var mi? Birde saat otomatikmis ama suan calismiyor.sallayinca cok kisa bir sure calisip duruyor.sorun ne olabilir,giderilebilir mi?

Simdiden tesekkurler.
Kullanıcı avatarı
cagla

Re: Babamin Rado Manhattan Saati Cam ve Kordon Sorunu

Mesaj mares11 » 15 Ara 2012, 12:09

Merhaba, çok hoş bir saatmiş. Istanbul'da bengisaat- Cengiz Usta vardır. Kendisine saatinizi gönül rahatlığıyla, sigortalı kargo ile gönderebilirsiniz. İnceler, neler yapılabileceği konusunda size çok ayrıntılı ve açıklayıcı bilgi verir. Onayınızdan sonra işe başlar. Babamın eski bir Seiko 5'ini harika bir parçaya dönüştürdü, gururla takıyorum. Atadan, babadan kalan saatlerine, kendilerine usta diyen saatçiler tarafından ''iş yapmaz,ölmüş bu'' diyen tanıdıklarımı yönlendirdim kendisine, hepsi çok memnun kaldılar. Bence kesinlikle Cengiz Usta ile görüşün. Umarım olumlu bir sonuç alırsınız.
Kullanıcı avatarı
mares11

Re: Babamin Rado Manhattan Saati Cam ve Kordon Sorunu

Mesaj KKarakuş » 15 Ara 2012, 12:16

Çağla Hanım , merhaba . Babanızın gözden çıkardığı saat , vintage kategorisine giren ve bu kategorideki güzel markalardan biri olan Rado marka bir saattir. Zamanında güzel fiyatlar verilerek alındığını tahmin etmekle birlikte , detaylı bir bakımı ve yeilenmeyi bence hakeden bir saat.

Kadran işçiliği olarak bir bayanında kullanabileceği güzel bir görüntüsü mevcut. Cam değişimi , genel bakımı konusunda forumumuzdaki saat ustaları ile görüşmenizi tavsiye ederim. Sn. mares11 da zaten yukarı da değerli bir ustamızı tavsiye etmiş.

Saatin orjinal kordonunu bulma şansınız , bir ihtimal eBay üzerinden olabilir.İlla çelik kordon olmasın diyorsanız , güzel bir deri kayış alarakta saate can katabilirsiniz. :thumbup:
En son KKarakuş tarafından 16 Ara 2012, 09:24 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Re: Babamın Rado Manhattan Saati Cam ve Kordon Sorunu

Mesaj cagla » 16 Ara 2012, 02:34

Tesekkurler mares11, istanbula gittigimde cengiz usta ya goturecegim saati...guzel bir adres oldu benim icin.
kkarakus,size de tesekkur ederim.ebay cok mantikli bir secenek ,umarim bulabilirim.
Kullanıcı avatarı
cagla

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 44 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners