TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Longines La Grande Classique Arıza Bilgi ve Öneri

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Longines La Grande Classique Arıza Bilgi ve Öneri

Mesaj mertk » 14 Nis 2013, 15:25

Arkadaslar, sevgililer gününde kiz arkadasima aldigim longines la grande classique tonneau model saat su anda calismiyor.Ilk once geri kalmaya basladi veya ileri gitmeye tabi baya bir zaman farkiyla.Sonrada ben saati tekrar ayarlayip ne kadar geri kaldigina veya ileri gittgine kendim bakayim derken, saati ayarladiktan sonra saat bir daha calismadi.Bu problem quartz bir saatte ve daha cok yeni bir saatte olunca sasirdim acikcasi.Sizler ne yapmami onerirsiniz, servisten geldikten sonra tekrar sikinti cikarir mi acaba saat?Veya boyle bir problemide cozebilirler mi emin degilim.Aklimdaki tek sey acaba eski pil mi taktilar veya pili duruyordu ve bitti mi düsüncesi var, pazar günüde kapalidir herhalde eminönündeki evren saat ondan simdilik bunuda soramadim ama pek ihtimalde yok herhalde böyle biseye.
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Re: Longines La Grande Classique Arıza

Mesaj SeRxx » 14 Nis 2013, 15:45

Servise göndermekten başka çare yok. Baştan savma iş yapmazlarsa tekrar sorun çıkacağını sanmıyorum .
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj mertk » 15 Nis 2013, 12:48

Tesekkurler serxx.
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj bengisaat » 15 Nis 2013, 15:07

Longines den bahsediyoruz ,
Eski pil neden takılsın ki ,filmlerin etkisinde kalmayın :)

Servisine gönderdiğinizde gerekli olan her şeyi yapacaklardır,geri kalması pilden olabilir ancak aşırı ileri de gidiyor demişsiniz yani hem ileri gitme hemde geri kalması akla sıvı temasını getiriyor.

Saatin su basınç standardını bilmiyorum ancak duş alırken özellikle de şampuan sıvı sabun gibi kimyasallardan saatlerimizi uzak tutarsak yıllarca hem arıza yapmadan hemde renk atma sıvı temas gibi baş ağrılarından uzak kalırız.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj Triton » 17 Nis 2013, 13:17

Sabunlar kimyasal özellikleri bakımından daha sert ve tortu bırakan bir etkiye sahip. Kullanılmaması gerektiği kesin aynı deterjanlar gibi. Ancak, örneğin kaliteli (PH seviyesi dengelenmiş) ve renksiz bir şampuanla gözlüklerin ılık su ile yıkanması, vücudun salgıladığı yağda bulunan asitten kaynaklanan aşınmaları ve bozulmaları önlediği için tavsiye edilir. Ben gözlüklerimde bunu yaparım ve sonucu kusursuzdur.

Öte yandan diğer saatleri olmasa da Swatch ve Seiko 5 leri yıllardır duşta şampuanla yıkıyorum. Herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Aksine pırıl pırıl oluyorlar ve girinti yerlerinde karşılaşılan ve terleme vb nedenlerle oluşan kirlenme de görülmüyor. Ayrıca insan terinde de asit var ve özellikle bu durum, kişiden kişiye değişmekle birlikte, özellikle altın sarısı vb kaplanmış saat kasalarında ciddi aşınma meydana getiriyor.

Ama tavsiye tecrübeli bir ustadan gelince açıkçası merak ettim. Hem eğer varsa yanlışımızı düzeltelim hem de nasıl temizlemek gerekiyor bunu öğrenelim... :?:
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj mertk » 07 May 2013, 23:36

Arkadaşlar saatin pili bitmiş, 1 aylık saatte nasıl olur böyle bişey dedim ama satarken yeni pil takmıyolarmış genelde.Neyseki başka bir problem yokmuş, ucuz kurtuldum :D
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj SeRxx » 07 May 2013, 23:40

Vitrinde bekleye bekleye bitmiştir :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj bengisaat » 08 May 2013, 00:24

Triton yazdı:Sabunlar kimyasal özellikleri bakımından daha sert ve tortu bırakan bir etkiye sahip. Kullanılmaması gerektiği kesin aynı deterjanlar gibi. Ancak, örneğin kaliteli (PH seviyesi dengelenmiş) ve renksiz bir şampuanla gözlüklerin ılık su ile yıkanması, vücudun salgıladığı yağda bulunan asitten kaynaklanan aşınmaları ve bozulmaları önlediği için tavsiye edilir. Ben gözlüklerimde bunu yaparım ve sonucu kusursuzdur.

Öte yandan diğer saatleri olmasa da Swatch ve Seiko 5 leri yıllardır duşta şampuanla yıkıyorum. Herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Aksine pırıl pırıl oluyorlar ve girinti yerlerinde karşılaşılan ve terleme vb nedenlerle oluşan kirlenme de görülmüyor. Ayrıca insan terinde de asit var ve özellikle bu durum, kişiden kişiye değişmekle birlikte, özellikle altın sarısı vb kaplanmış saat kasalarında ciddi aşınma meydana getiriyor.

Ama tavsiye tecrübeli bir ustadan gelince açıkçası merak ettim. Hem eğer varsa yanlışımızı düzeltelim hem de nasıl temizlemek gerekiyor bunu öğrenelim... :?:

Yukarıda belirttiğim nedenlerden dolayı tavsiye etmiyorum şampuan ve kimyasal maddeler kauçuk contaların ömrünü kısaltır ve contalara sürülen silikonlarla etkileşerek özelliğini yitirmelerine sebep olurlar,ayrıca bahsettiğim sabunlar kimyasal katkılı vs değil normal katkısız banyo sabunu yani sizin bahsettiğiniz şampuanlarda olabilir sabunda yine katkısız olanları .
Özetlersek 1 yaşındaki çocuğunuza hangisini kullanmazsanız saatiniz için de geçerli bir kural olsun :)

Size rastlamamış olabilir ancak forumdan bir kişinin bile benim lafıma bakarak hareket etmesi nedeni ile saati su alırsa bunun vebali benim için altından kalkılamaz bir sonuçtur.

Özel olarak şu marka bu model diye ayırmamız mümkün değil dolayısı ile Seikolar genelde suya karşı oldukça dirençlidir ancak siz seiko tecrübesi ile fikir belirtmişsiniz ben ise binlerce tecrübe sonuçlarını örnekledim.

Serviste her gün ortalama 30-40 yaz aylarında 100 den fazla saat gelir bu aradaki 60 - 70 adetlik farkın çoğu duşta su alır özelliklede denizden çıkınca kumsalda yatarken güneşte ısınan saat kolda iken soğuk suyla yapılan duşlar çok etkilidir birde şampuan kullanıldıysa saat adeta çamur gibi servise gelir.
Sonuç hep aynıdır "Saatim duşta su aldı" ...

Ben her zamanki gibi 5 Atm den daha düşük standartlardaki bir saatle saatle duşa girilmemesini hele buhardan göz gözü görmez haldeki banyoya dalgıç saati bile olsa asla ve asla girilmemesini öneririm (40 Yıldan beri) Böylelikle baş ağrısını oluşmadan önlemiş olursunuz :)
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Sonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 40 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners