vea » 26 Kas 2015, 14:33
Tüm saat dostlarına merhaba,
Öncelikle böyle tatsız bir konuyla foruma dahil olmak istemezdim ama oldu bir kere.
2009 yılında aldığım Longines Hydroconquest otomatik saatim son zamanlarda bir süre çalışıp durmaya başladı ve son olarak da tarih göstergesi işlemez hale geldi. Bu arızalar birdenbire değil yavaş yavaş ve artarak meydana geldi.
Yetkili servise götürdüm ve gelen cevap, kısaca, "saat darbe almış, 900 tl tamir + 200 küsür kayış" yani 1100 tl civarı. Hadi kayış zaten eskiydi diyelim ama 900 tl tamir parası istiyorlar. Ben kesinlikle saatimin öyle mekanizmayı bozacak kadar bir darbeye maruz kalmadığına eminim. Birkaç defa kolum kapıya çarptı onu biliyorum, böyle bir darbede bozulacaksa neden Longines saat alalım ki? Ayrıca mekanizmada toz var diye yazmışlar, "dalgıç saati" olarak satılan bir saatin içine toz giriyorsa bu benim sorunum mudur? O saatten 5 sene önce aldığım otomatik Tissot Le Locle halen sorunsuz çalışıyor.
Kısacası ne önerirsiniz? O parayı siz olsaydınız verir miydiniz veya başka alternatif öneriniz var mı?
(Saati 6 sene önce yurtdışından 1500 usd'a almıştım)
Önceden teşekkürler