Dostlar merhaba, üst segment saatlere sahip olmamam sebebiyle servis için kendisine ulaşmaktan hep çekindiğim, forumumuzda ve çoğu mecrada adından övgüyle söz edilen Cengiz Dede üstadımızla çok sevdiğim bir saatimin geri kalmaya başlaması sebebiyle tanışma fırsatı buldum. Benim gibi kendisi ile iletişime geçmekten çekinen dostlarım için bu konuyu açmak istedim.
Öncelikle böylesine bilgi ve tecrübeye sahip ustamızın gösterdiği tevazu ve ilgi karşısında gerçekten etkilendim, bugüne kadar kendisi ile iletişime geçmekten çekindiğim için üzüldüm diyebilirim. Saatimi gönderdikten sonra Cengiz ustam titizlikle problemleri bana aktardı, son derece özenli bir şekilde bilgilendirdi ve yol gösterdi. Saatimi yapıp bana gönderdikten sonra dahi birkaç ekstra problem sebebiyle tekrar göndermemi istedi, bu süreçte de sabırla ve ilgiyle beni bilgilendirdi ve saatimi en güzel şekilde bana tekrar ulaştırdı. Burada standart bir bilgilendirmeden söz etmiyorum, kıymetli vaktini ayırarak sorduğum her soruya sabırla ve titizlikle bir öğretmen gibi cevap verdi; böyle bir üstadın bu kadar ilgiyle yaklaşması, değerli bilgilerini paylaşması benim için çok kıymetliydi.
Kendisi ile ilgili değerlendirme yapmak benim haddime değil belki ama, ben bugüne kadar saatlerim için iletişime geçtiğim ve hizmet aldığım hiçbir saatçide Cengiz ustamdan gördüğüm tevazuyu, naifliği ve öğreticiliği görmedim. Hangi segmentte saat kullandığını ayırt etmeksizin saat severlere böylesine destek ve değer verdiği için kendisine çok ama çok teşekkür ederim.